به گزارش ایرنا، افزایش قیمت میوههای فصلی از یک طرف و کاهش قدرت خرید مردم بویژه افراد نیازمند و بی بضاعت از طرفی دیگر باعث شده میوه از سبد خرید برخی اقشار جامعه خارج شود و این در حالی است که مصرف این محصول یک نیاز روزانه برای سلامتی افراد است.
در این میان یک واحد میوه فروشی در ابتدای جاده روستای «کوسه» بوکان، در اقدامی قابل توجه عرضه میوه را برای افراد نیازمند و بی بضاعت رایگان کرده است که این سوژه در آستانه شب یلدا که برخی از افراد شاید توان خرید میوه نداشته باشند، برای تهیه گزارش برایم جالب بود و در ابتدا متصدیان این واحد تمایل چندانی برای رسانهای کردن کار خود نداشتند.
پس از گفت و گو با آنان و اینکه این اقدام در قالب «دیوار مهربانی» قرار می گیرد و رسانهای کردن آن، معمول و کاری بسیار ارزشمند است، تصمیم بر این شد که تصویری از مراجعه کنندگان واحد در قالب گزارش منتشر نشود.
سابقه راه انداختن دیوار مهربانی با عنوان «دیوار دلسوزی» در این منطقه به زمستان سال ۱۳۹۴ برمیگردد که در آن موقع تعدادی از جوانان عضو انجمنها و سازمانهای مردم نهاد با راهاندازی کمپینی، البسه افراد خیر را در مکان خاصی که از آن به عنوان دیوار مهربانی یاد میشد در اختیار نیازمندان و افراد کارتنخواب قرار میدادند.
این واحد میوه فروشی دارای ۲ متصدی به نام های «کمال» و «محمد» است که در همان نزدیکی مزرعه کشت سبزیجات دارند و در این فصل کمی پایین تر از مزرعه خود، مغازه عرضه میوه و سبزی دایر کردند.
مغازه شامل ۲ بخش انباری و بخش عرضه است که در قسمت انباری میوه ها انباشت شده و قسمت عرضه هم به ۲ بخش میوه و سبزیجات تقسیم شده است و چندین سبد میوه های این فصل از جمله سیب، گلابی و پرتقال گذاشته شده بود و در بخش سبزیجات هم علاوه بر سبز، کاهو، گوجه فرنگی، فلفل دلمهای و تربچه وجود داشت.
در قسمتی از ورودی این مغازه تا حدودی روباز، کاغذ نوشته ای به ۲ زبان کُردی و فارسی نوشته شده بود: «لیره میوه و سهوزی بو ئاتاج و دهست کورتان به خورایی یه، خیرخوازانیش ده توانن لهم کارهدا هاوبهش و هاوری مان بن » (میوه و سبزی برای افراد نیازمند و بیبضاعت رایگان می باشد خیرین گرامی هم می توانند در این کار نیک سهیم باشند).
کاک کمال در ابتدا، موضوع را اینگونه بیان کرد و گفت: در نزدیکی این مسیر یک دهنه پُل قرار دارد و در هنگام غروب و شب پاتوق افراد معتاد است، این افراد با توجه به اینکه مغازه ما در این مسیر نخستین مغازه است، به اینجا می آیند.
وی افزود: ما هم به هر کدام مقداری میوه و سبزی می دهیم و کمکم این موضوع به عادت آنان تبدیل شد و ما هم هر روز بخشی از درآمد مغازه را به این امر اختصاص دادیم تا اینکه تا حدودی کار و بار ما رونق گرفت.
وی اظهار کرد: بعد از مدتی به این فکر افتادیم که کاغذ نوشته ای در این مسیر قرار دهیم تا علاوه بر معتادان افراد نیازمند و بی بضاعت را هم پوشش دهیم و این روند را در این مدت ادامه دادیم و در آستانه شب یلدا می خواهیم بخش رایگان را بیشتر توسعه دهیم.
کاک محمد هم که مشغول مرتب کردن سبزیجات بود، وارد بحث شد و گفت: البته ما در این راه اول به امید خداوند و بعد به کمک خیرین این کار را شروع کردیم و از افراد توانمند و خیر نیز درخواست می کنیم در صورت تمایل در این کار نیک مشارکت کنند.
وی افزود: واقعیت امر این است که برخی از خانواده ها هم توان خرید میوه را ندارند و ما هر روز شاهد بودیم که افراد نیازمند اقدام به خرید نیم کیلوگرم میوه می کردند و ما هم سعی می کردیم میوه را به همان قیمت خرید به این افراد نیازمند بدهیم.
وی اظهار کرد: این روحیه کمک به افراد نیازمند و حتی معتادان باعث شده که برخی افراد توانمند علاوه بر اینکه برای خرید میوه روزانه خود به اینجا می آیند مبلغی را هم برای کمک به نیازمندان پرداخت می کنند.
کاک محمد گفت: ما برای حفظ کرامت مشتریان خود، نمی خواستیم که این اقدام ما رسانهای شود اما با توجه به اینکه اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه می تواند به این کار نیک ما توسعه ببخشید از ایرنا به عنوان رسانهای قابل اعتماد درخواست می کنیم صدای ما را به افراد توانمند و خیر برساند.
وی با درخواست از خیرین که از آوردن میوه و سبزیجات با کیفیت پایین برای توزیع بین نیازمندان خودداری کنند، افزود: ما در این مکان از همان میوهای که به مشتریان خود می فروشیم، به افراد بیبضاعت هم تحویل می دهیم.
حالا دیگر نزدیک غروب بود و مشتریان این مغازه یکی پس از دیگری می آمدند و متصدیان که افراد بیبضاعت و نیازمند را می شناختند، بدون اینکه هیچ مبلغی از کارت بانکی آنان کم کنند، درخواست رمز می کردند و سپس قبض پرداخت صفر را به همراه کارت تحویل می دادند.
هر چند لبخند رضایت و خوشنودی این افراد، وصف ناشدنی بود اما از چهره متصدیان و مراجعه کنندگان به راحتی می توان این زیبایی و نوع دوستی را دید و چیزی را که با واژه بیان نمی شد، در رفتار می تواند معنی کرد.
مهربانی با هر رنگ و جنسی که صورت بگیرد، زیباست و مهم این است با این کار بخشی از نیازهای جامعه بویژه قشر نیازمند و کمبضاعت تامین شود و این مهربانی حتی اگر در هدیه کردن ۲ سیب به کودک دستفروش نیازمند یا مرد معتادی باشد.
به قول سعدی شاعر بلند اوازه: تو نیکی میکن و در دجله انداز که ایزد در بیابانت دهد باز.
شهرستان بوکان در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.