به گزارش مسیر اقتصاد پاکستان قصد دارد با خرید ۲۳۰ واگن از چین، راه آهن و شبکه ریلی این کشور را طی دو سال آینده مدرن کند. این قطارهای جدید علاوه بر اینکه دارای استاندارهای بینالمللی است، از امکانات رفاهی بیشتری نسبت به قطارهای فعلی و همچنین استحکام و مقاومت بهتری برخوردار است.
سالانه میلیونها مسافر در پاکستان به کمک شبکه ریلی جابجا میشوند و در واقع راه آهن نقش حیاتی در شریان ارتباطی این کشور ایفا میکند. بخشی که به زودی شاهد تحولی بزرگ در جهت پیشرفت و مدرن شدن خواهد بود. راه آهن پاکستان تنها محدود به جابجایی مسافر نیست، بلکه بخشی از خدمات باربری و حمل کالا به کمک راه آهن انجام میشود.
به همین دلیل، این شبکه حمل و نقل آورده مالی زیادی برای این کشور به همراه دارد. در سال مالی گذشته درآمد راه آهن پاکستان ۸۸ میلیارد روپیه ثبت شده است که نسبت به سال قبل از آن، نشان از جهش درآمدی این حوزه دارد.
تاکید بر افزایش خدمات باربری، ارتقا و بهبود سیستمهای فروش بلیط و کاهش ناکارآمدی عملیاتی نقش مهمی در بالابردن گردش مالی حمل و نقل ریلی پاکستان ایفا میکند.
اگرچه رسیدن به این مرحله و عبور از چالشها برای پاکستان آسان نبود، اما دولتمردان پاکستانی بالاخره امسال موفق شدند گام بلندی در جهت نوسازی ناوگان ریلی این کشور و توسعه زیرساختهای آن بردارند.
پروژه ریلی کراچی به پیشاور (ML1)
پروژه ریلی کراچی به پیشاور یکی از پروژههای تحول آفرین در پاکستان است که بخشی از راهگذر(کریدور) اقتصادی چین و پاکستان را شامل میشود. این خط آهن با بیش از ۹ هزار کیلومتر، قرار است شهر کراچی را به مولتان در استان پنجاب متصل کند.
به گفته کارشناسان، راه اندازی این مسیر ریلی، انقلابی در سرعت و کارآمدی راه آهن این کشور است و آورده مالی بیشتری به همراه دارد. به طوری که به شریانی حیاتی در چرخه اقتصادی بدل خواهد شد. زیرا ضمن اینکه زمان سفر را کاهش میدهد، ظرفیت جابجایی بار و مسافر را بالا میبرد. خطوط ارتقا یافته این راه آهن جدید، سرعت را تا ۶۰ کیلومتر در ساعت افزایش میدهد.
ایجاد ارتباط ریلی با ازبکستان
گام بلند دیگری که پاکستان در توسعه راه آهن خود برداشته است. ایجاد یک شبکه ریلی استراتژیک با ازبکستان از طریق افغانستان است. هدف این پروژه بلندپروازانه اتصال پاکستان به آسیای مرکزی و ایجاد مسیرهای جدید همکاری تجاری و منطقهای است.
ایجاد این پیوند نه تنها ارتباط ژئوپلیتیکی پاکستان را افزایش میدهد، بلکه مسیر تجاری جدید و کارآمدی را نیز برای این کشور بهویژه در ارتباط با همسایگانش فراهم میکند.
پاکستان در این مسیر بر چند نکته از جمله افزایش کارآمدی شبکه ریلی، نوسازی زیرساختها و تقویت مشارکت با دیگر بازیگران این عرصه، متمرکز است.
منبع: مجله ملیت پاکستان
انتهای پیام/ حمل و نقل