به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛ یداله رحمانی در نشست کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان، افزود: تشکیل منظم جلسات این کارگروه و اجرای مصوبات و دستورالمعل مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید بطور مستمر در دستور کار دستگاه های متولی باشد.
استاندار، مقابله با قاچاق کالا و ارز را از سیاستهای مهم نظام و از وظایف اصلی دولت خواند و از دستگاههای عضو کارگروه مقابله با قاچاق کالا و ارز خواست برنامههای راهبردی برای این مهم تدوین و به دبیرخانه کارگروه ارائه دهند.
رحمانی با اشاره به موقعیت جغرافایی استان و قرارگرفتن در مسیر ارتباطی حمل و نقل کشور گفت: باید زیرساختهای لازم از جمله راه اندازی پست ایست و بازرسی برای بستن راه نفوذ و عبور قاچاقچیان در استان فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه سازوکار مقابله با قاچاق باید منطبق با قوانین بالادستی و شفاف باشد گفت: اعمال برخی از سیاستها مثل موضوع قاچاق دام در استانهای عشایرنشین، مشکلاتی برای عرضه دام به بازارها ایجاد کرده است.
استاندار با بیان اینکه، مواردی گزارش شده که دام مازاد عشایر در حین انتقال به مراکز فروش به عنوان کالای قاچاق توقیف میشود، خواستار اصلاح این بند از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد.
وی با اشاره به خطری که خودروهای شوتی برای جان افراد دارند، گفت: راهاندازی ایستگاه و بازرسی میمند بخش عمدهای از قاچاق و تردد شوتیها را کنترل میکند و باعث می شود نظارت بیشتری صورت گیرد.
رحمانی تاکید کرد: این پروژه که با محوریت نیروی انتظامی و راه و شهرسازی استان احداث شده است، تلاش شود تا قبل از عید امسال تکمیل و به بهره برداری کامل برسد.
استاندار با اشاره به سوخت مورد نیاز واحدهای بزرگ گفت به منظور جلوگیری از قاچاق سوخت، مالکان ادوات کشاورزی و ماشین آلات سنگین باید ضمن معرفی از دستگاههای متولی از سازمان صمت هم معرفی نامه برای دریافت سوخت ارائه دهند.
وی عنوان کرد: شرکت پخش فرآوردهای نفتی استعلام روستاهایی که گازرسانی شدند را انجام دهند سپس نسبت به قطع سهمیه سوخت آنها اقدام شود تا به این روش جلوی قاچاق سوخت گرفته شود.
رحمانی اظهار داشت: دستگاههای دارای پروژههای عمرانی قبل از معرفی به شرکت پخش فرآوردهای نفتی، مجوز سهمیه سوخت خود را از صنعت و معدن دریافت کنند.
استاندار در خصوص غیرفعال کردن کارت سوخت خودروهای توقیف شده، خاطرنشان کرد این اقدام تا قبل از رفع توقیف در دستور کار باشد.
دبیر کمیسیون برنامه ریزی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری هم از افزایش ۱۳ درصدی کشفیات کالای قاچاق در سال جاری خبر داد و گفت: سوخت، البسه، مواد آرایشی بهداشتی، لوازم خانگی و خوراکیهای خارجی بیشترین حجم از کالاهای قاچاقی کشف شده در استان را تشکیل می دهند.
حسین بهمنی با اشاره به اینکه یک هزار و ۲۱۲ پرونده قضایی برای قاچاقچیان تشکیل شده است افزود با تلاش پلیس هزار و ۳۷۲ قاچاقچی دستگیر، ۵۸۰ خودرو توقیف و ۲ باند قاچاقاق کالا در استان منهدم شده است.
انتهای پیام