دقایقی پیش جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه ۱۸ آذر ماه) صحن مجلس شورای اسلامی، به ریاست محمدباقر قالیباف و با دستورکار بررسی جزئیات بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور آغار شد.
این سیزدهمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی لایحه بودجه است.
گفتنی است، مجلس از روز یکشنبه (۱۱ آذر ماه) بررسی لایحه بودجه را آغاز کرده که بررسی بخش درآمدی به اتمام رسیده و مجلس در حال رسیدگی به بخش هزینهای لایحه بودجه کل کشور است./ مهر
اطلاعات تمام صندوقهای بازنشستگی در سامانه جامع بودجه ثبت میشود
با مصوبه مجلس، تمامی صندوقهای بازنشستگی مکلفند اطلاعات صندوق و شرکتهای تابعه و وابسته کنترلی خود را به صورت سه ماه یک بار در سامانه جامع بودجه ثبت کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح امروز و در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینهای، بند (ت) تبصره ۵ را تصویب کردند.
طبق این مصوبه، تمامی صندوقهای بازنشستگی از جمله صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوقهای وابسته به دستگاههای اجرایی مکلفند اطلاعات صندوق و شرکتهای تابعه و وابسته کنترلی خود را به صورت سه ماه یک بار در سامانه جامع بودجه مستقر در سازمان برنامه و بودجه کشور ثبت نمایند.
سازمان مکلف است شیوهنامه اجرایی نحوه ثبت اطلاعات را حداکثر تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۴ ابلاغ نماید.
۲۰ درصد اعتبارات برخی از وزارتخانهها به صورت الکترونیکی تخصیص مییابد
سازمان برنامه و بودجه مکلف شد حداقل ۲۰ درصد اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای سال آتی برخی از وزارتخانهها را به صورت اعتبار الکترونیکی تخصیص دهد.
به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه ۱۸ آذر ماه) صحن مجلس و در جریان رسیدگی به بخش هزینهای لایحه بودجه سال آینده کشور، بند (پ) تبصره ۵ این لایحه را به شرح زیر تصویب کردند:
در اجرای جز (۱) بند (ب) ماده (۱۳) قانون برنامه هفتم پیشرفت، سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است حداقل بیست درصد (۲۰%) اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای سال ۱۴۰۴ را با اولویت برنامههای خدمات درمانی، خدمات حمایتی و بیمههای اجتماعی از جمله بیمه سلامت و اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای وزارتخانههای نیرو، راه و شهرسازی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستگاههای تابعه و برنامه خدمات دولت هوشمند بهصورت اعتبار الکترونیکی تخصیص دهد. تخصیص اعتبار الکترونیکی در قالب نقدی و یا واگذاری اوراق مالی اسلامی و اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) انجام میپذیرد. دستگاه اجرایی مربوطه مکلف است خرید خدمت یا کالا را در سقف اعتبارات مصوب و با رعایت قوانین و مقررات و مطابق دستورالعمل و شناسهگذاری ابلاغی، از طریق انتقال اعتبار به ارائهدهندگان کالا و خدمت انجام دهد. ذینفعان مجازند در «سامانه مربوطه» نسبت به انتقال اعتبار حسب مورد به سایر اشخاص و یا درخواست پرداخت به نام خود اقدام کنند. پرداخت نقدی و یا واگذاری اوراق به ذینفعان پس از ثبت در سامانه، نیاز به تخصیص مجدد سازمان نداشته و خزانهداری کل کشور صرفاً براساس درخواست وجه دستگاه اجرایی، اعمال حساب و پرداخت مینماید.
کلیه اسناد الکترونیکی حاصل از این عملیات به منزله اسناد معتبر مالی محسوب و جایگزین روشهای دیگر میشود. دستگاههای اجرایی مکلف به ثبت حسابداری دریافت و پرداخت اعتبار الکترونیکی با هماهنگی خزانهداری کل کشور میباشند. مسئولیت صحت اسناد این بند بر عهده بالاترین مقام دستگاه اجرایی است.
دستورالعمل اجرایی این بند به پیشنهاد سازمان و با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب شورای اقتصاد میرسد. سازمان بورس و اوراق بهادار مکلف به همکاری و اجرای مصوبات شورای اقتصاد خواهد بود.
حقوق دولتی معادن در استانها هزینه میشود
دولت مکلف شد ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن را در حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور منظور و سهم هر استان و شهرستان دارای معادن را پرداخت کند.
به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه) و در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینهای، بند (الف) تبصره ۶ را تصویب کردند.
طبق این مصوبه، دولت مکلف است ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن را در حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور منظور نماید و سهم هر استان و شهرستان دارای معادن را به نسبت پرداختی هر شهرستان و استان براساس تبصره (۶) ماده (۱۴) قانون معادن الحاقی ۱۳۹۰/۰۸/۲۲، با اولویت شهرستانی که معدن در آن قرار دارد، هزینه کند.
شرکتهای صنعتی گلگهر ذیل موضوع قرارداد مشارکت معدن گلگهر (۱)، شرکت گهرزمین ذیل موضوع قرارداد مشارکت معدن گلگهر (۳) و شرکت چادرملو ذیل قرارداد مشارکت معدن چادرملو موظف هستند با رعایت مفاد قرارداد فیمابین بابت حق انتفاع دارنده پروانه بهرهبرداری به میزان ۵۵ درصد از بهای کلوخه استخراجی از معدن مربوطه را به سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) پرداخت نمایند.
شرایط واردات خودرو توسط جانبازان مشخص شد
جانبازان پنجاه درصد و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده ۴۵ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران استفاده نکردهاند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو میگیرند.
به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز و در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینهای، بند (پ) تبصره ۶ این لایحه را به شرح زیر تصویب کردند:
وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان پنجاه درصد (۵۰٪) و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده (۴۵) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران استفاده ننمودهاند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر با رعایت قوانین و مقررات ارائه نماید.
در خصوص سایر مشمولان قانون مذکور از محل تسهیلات قرضالحسنه این بند برای خرید خودروی داخلی اقدام میگردد.
آئیننامه اجرایی این بند به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی حداکثر ظرف دوماه به تصویب هیأت وزیران میرسد.
گفتنی است، طبق ماده ۴۵ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، دولت مکلف است سالانه اعتبار و تسهیلات لازم را برای تهیه خودرو مناسب برای کلیه جانبازان پنجاه درصد (۵۰ ٪) و بالاتر و آن تعداد از جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵ ٪) الی چهل و نه درصد (۴۹ ٪) که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند، پیشبینی نماید.