شناسهٔ خبر: 70152371 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

هجوم پروانه برگخوار به جنگل های لرستان

خرم آباد – جام جم آنلاین - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: پروانه سفید برگخوار در ۴۱ هزار هکتار از عرصه جنگل های بلوط استان گسترش یافته و بیش از یکهزار میلیارد ریال برای مقابله با آن نیاز است

صاحب‌خبر -

به گزارش جام جم آنلاین حسین میرزایی اظهار کرد: پروانه سفید برگخوار ابتدا به صورت کرم بر روی برگ گل های درخت تخمگذاری می کند، بعد از مدتی تبدیل به پروانه می شود و سن آن به یک تا ۲ هفته بیشتر نمی رسد.
وی با بیان اینکه رشد و تغذیه این آفت درختی از برگ سبز باعث خسارات جبران ناپذیری می شود اظهار داشت: در سال های اخیر با افزایش خشکسالی، افزایش دما و تغییرات اقلیمی، بخش قابل توجهی از جنگل های زاگرس از بین رفته است و اکنون نیز باید سهم بیشتری از منابع ملی و استانی برای مقابله با پروانه برگخوار اختصاص یابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان ادامه داد: آفت پروانه سفید برگ خوار بلوط امسال در حدود ۲ هزار هکتار عرصه جنگلی استان کنترل شده در حالیکه دست کم ۴۱ هزار هکتار از عرصه های جنگلی استان به این آفت آلوده شده و برای کنترل این بیماری در بلوطستان های لرستان یک هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال نیاز است.
میرزایی با اشاره به گسترش بیشتر این آفت در مناطق جنوبی خرم آباد و پلدختر بیان کرد: جنگل‌های بلوط در ۱۱ استان زاگرس نشین یکی از منابع طبیعی ارزشمند کشور به شمار می‌روند که بیش از یک میلیون هکتار آن در لرستان قرار دارد.
وی تصریح کرد: پهنه جنگل های مشهور به زاگرس با وسعت ۶ میلیون هکتار دست کم بیش از پنج هزار و ۵۰۰ سال قدمت و از شمال غرب ایران تا شرق خوزستان امتداد دارد که نقش آن در تامین اکسیژن و ذخیره آب حیاتی است.
میرزایی اظهار داشت: لرستان پس از فارس، دومین استان از نظر گستردگی جنگل های زاگرس است که می توان گفت غالب اصلی درختان این استان بلوط هستند که بهترین و موثرترین روش مبارزه با این آفت محلول پاشی باکتریایی و کم خطر برای طبیعت می باشد.
وی اضافه کرد: بیش از ۸۰۰ هزار هکتار مرتع و یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار جنگل در لرستان وجود دارد که ۴۳ درصد از مساحت استان و هفت درصد از مساحت کل کشور را در بر می‌‎گیرد و به گفته کارشناسان، هر هکتار جنگل در سال یک هزار متر مکعب آب را تولید و با توجه به شرایط اقلیمی استان، این جنگل ها سالیانه یک میلیارد و ۲۰۰ هزار متر مکعب آب را ذخیره می کنند.