خبرگزاری مهر - گروه استانها: این روزها که آتش جنگافروزی صهیونیستها، دامن مردم لبنان را گرفته و حکم به آوارگی مردمان این سرزمین داده، دور جدیدی از حماسهآفرینی زنان همیشه در صحنه ایران شروع شده است و هر کجا ندای مظلومی بلند و افرادی نیازمند حمایت است همچون موجهای خروشان یاریگر مظلومان و ستمدیدگان هستند.
اجرای پویش «رجهای مقاومت»
بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری حکم قطعی شرعی این است که بر همه واجب است تلاش کنند، کمک کنند و فلسطین را به مسلمانها، به صاحبان اصلیاش برگردانند و کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب آنها را یاری کنند.
اکنون در لبیک به فرمان رهبر انقلاب، بار دیگر بانوان ایران اسلامی، همان مادران و همسران و خواهرانی که در هشت سال دفاع مقدس قرآن را بدرقه راه عزیزان و نور چشمان خود به سمت جبهههای نبرد حق علیه باطل برای پاسداری و دفاع از خاک ایران اسلامی کردند، جان عزیزان خود را در طبق اخلاص گذاشته و تقدیم انقلاب اسلامی میکردند، خود نیز در پشتصحنه این جنگ تحمیلی از پای ننشستند و با تمام قوا یاری گر فرزندان و برادران خود بودند، امروز بار دیگر با گامهایی استوار و اعتقادی راسخ لبیکگویان به فرمان رهبری فرزانه خود به میدان آمدهاند.
مردم استان لرستان نیز در پی امر رهبری، برای حمایت از جبهه مقاومت لبیکگو شدهاند، بانوان خوشقلب و اندیشه این دیار با «پویش رجهای مقاومت» که به همت جشنواره مردمی عمار راهاندازی شده است، دستبهکار شدهاند، کلافهای کاموا در رنگهای مختلف کنار هم ردیف شدهاند تا دست این بانوان هنرمند سراغشان را بگیرد و به شال و کلاهی زیبا برای هدیه به آوارگان جبهه مقاومت تبدیل شوند.
حمایت خودجوش از جبهه مقاومت
نیک خلق احمدی، یکی از اعضای کانون تربیتی و فرهنگی «ابنا الزهرا» در بروجرد در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره فعالیتهای اخیر این کانون، اظهار داشت: ما تصمیم گرفتیم در حمایت از جبهه مقاومت، فعالیتی مردمی و خودجوش را آغاز کنیم، در ابتدا با جمعآوری کمکهای نقدی و حتی طلا، حمایتهایی انجام دادیم، اما با مرور زمان و مشاهده محدودیتهای مالی برخی افراد، ایده جدیدی شکل گرفت، تصمیم گرفتیم از تواناییهای هنری بانوان منطقه استفاده کنیم، این حرکت با فراخوانهایی آغاز شد که در شبکههای اجتماعی و گروهها منتشر کردیم.
وی افزود: این کانون شامل مادران و نوجوانان ۱۰ تا ۱۶ ساله است که در کنار یکدیگر فعالیتهای فرهنگی و تربیتی انجام میدهند، در یکی از پروژهها، با تهیه کلافهای کاموا، شالوکلاه برای مردمی که در مناطق سردسیر و جنگزده نیازمند بودند، بافته شد، بسیاری از بانوان در محل کانون به بافتنی میپرداختند و برخی دیگر کاموا را به خانههایشان میبردند و پس از اتمام کار، محصولاتشان را تحویل ما میدادند.
این عضو کانون تربیتی و فرهنگی «ابنا الزهرا» در بروجرد در ادامه، بیان کرد: این حرکت نهتنها حمایت از جبهه مقاومت را تقویت کرد، بلکه حس و روحیه استقامت و مقاومت را زنده نگه داشت، این همان روحیهای است که در دوران جنگ ایران نیز مادران و زنان در پشتجبههها به آن پایبند بودند، امروز هم این حرکت به شکل دیگری و در جغرافیای دیگری ادامه دارد.
نیک خلق احمدی در خصوص هزینههای تهیه کاموا، ادامه داد: این هزینهها کاملاً مردمی تأمین میشود، کمکهای مالی بهصورت داوطلبانه از سوی مردم جمعآوری میشود و ما با آن مواد اولیه را تهیه میکنیم، این حرکت به شکلی است که هرکس به توان خود نقشی ایفا میکند، چه بافتن شالوکلاه باشد، چه مشارکت مالی یا حتی انتشار فراخوانها.
وی تأکید کرد: این فعالیتها، نهتنها کمک به نیازمندان است، بلکه حس اتحاد و همدلی را نیز در جامعه تقویت میکند، کلیپ کوتاهی هم از این پروژه ساخته شده که شامل بخشهایی از صحبتهای مادران و نوجوانان فعال در این طرح است. این کلیپ را میتوانید برای آشنایی بیشتر مشاهده کنید.
بافت شالوکلاه برای جبهه مقاومت
این عضو کانون تربیتی و فرهنگی «ابنا الزهرا» در بروجرد درباره فعالیتهای مردمی این کانون، ادامه داد: ما از طریق پویشهای مقاومت، اقداماتی را برای حمایت از جبهه مقاومت آغاز کردیم، این اقدامات کاملاً مردمی و خودجوش هستند، مثلاً برخی افراد با ارسال پیامک به من اعلام میکنند که مبلغی را برای خرید کاموا واریز کردهاند، من این مبالغ را برای تهیه کلاف صرف میکنم و آنها را به بانوان تحویل میدهم. سپس، این بانوان با بافتن شالوکلاه، محصولات را به ما بازمیگردانند، در نهایت، چند نفر از خواهران مسئول بستهبندی آنها هستند، حتی برخی از خانمها به نیابت از شهدا در این کار شرکت میکنند و نام شهدا را روی بستهها مینویسند.
نیک خلق احمدی، افزود: این حرکت با استقبال بسیار خوبی مواجه شده است، از همه اقشار در این طرح حضور داشتند، نوجوانان، جوانان، میانسالان و حتی سالمندان، همسایهها نیز از این فعالیت حمایت کردند. این پویش نهتنها در شهر ما، بلکه در سراسر کشور فعال است، من برای شهر خودمان پویش را راهاندازی کردم و همچنان ادامه دارد. کلافها را خریداری میکنم و به بانوان میدهم و آنها هم شالوکلاه تحویل میدهند، در این میان، بسیاری از مردم با دیدن این حرکتها تحریک میشوند و کمکهای دیگری مثل طلا، پول نقد یا حتی انگشتر نقره اهدا میکنند. این حمایتها واقعاً ارزشمند است.
وی درباره آشنایی خود با این پویش، گفت: من از طریق پسرم با این پویش آشنا شدم، او که در حوزه هنری ایرانیان کار میکند، پوستر این طرح را به من نشان داد و گفت: «مامان، ببین چه حرکت جالبی است، شما هم میتوانید این کار را انجام دهید.» از طریق این پوسترها و اطلاعاتی که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، فهمیدم که این طرح در چند شهر دیگر هم اجرا میشود. با الهام از آنها، ما نیز این کار را شروع کردیم.
این سطح از احساسات و همدلی واقعاً برای ما الهامبخش است
این عضو کانون تربیتی و فرهنگی «ابنا الزهرا» در بروجرد درباره روشهای دیگر کمک به جبهه مقاومت، گفت: ما یک طرح دیگر هم اجرا کردیم که شاید برای شما هم جالب باشد، من و همسرم پرستار هستیم. تصمیم گرفتیم در مساجد خدمات اندازهگیری فشارخون و قند خون را ارائه دهیم، هزینه این خدمات فقط ۱۰ هزار تومان است و تمام درآمد آن به جبهه مقاومت اختصاص داده میشود. این طرح نیز مورد استقبال مردم قرار گرفته برای مثال یک نفر میآمد و ۵۰۰ هزار تومان کارت میکشید.
نیک خلق احمدی، درباره جزئیات فعالیتهای بافندگی حمایتی این کانون ادامه داد: ما در تلاشیم که هر کسی علاقهمند به مشارکت در این طرح است، بهراحتی بتواند به ما بپیوندد، اگر کسی تمایل داشته باشد در خانه بافندگی کند، کافی است با ما تماس بگیرد، ما کلافهای کاموا را به منزل او میفرستیم، همچنین، افرادی که میخواهند در جمع فعالیت کنند، میتوانند به کانون ما که در کنار مسجد واقع شده است، مراجعه کنند. ما فراخوانهایی منتشر میکنیم تا بانوان علاقهمند دور هم جمع شوند و ضمن بافندگی، اوقات خوشی را تجربه کنند.
وی افزود: یکی از نکات جالب این طرح، آموزش بافندگی به افرادی بود که پیشازاین هیچ مهارتی در این زمینه نداشتند، بسیاری از بانوانی که به ما ملحق شدند، بافندگی را از ابتدا یاد گرفتند و حالا به طور فعال در این کار شرکت میکنند، از نظر سنوسال هم محدودیتی وجود ندارد، در این جمع، از نوجوانان گرفته تا بانوان ۷۰ ساله حضور دارند.
این عضو کانون تربیتی و فرهنگی «ابنا الزهرا» در بروجرد در پاسخ به سؤالی درباره مدتزمان اجرای این طرح، گفت: ما حدود یک ماه است که این پروژه را آغاز کردهایم و در همین مدت کوتاه، نمونههای جالب و تأثیرگذاری دیدهایم. مثلاً یکی از مادران که در خانه بافندگی میکرد، توانست در عرض چهار روز ۱۰ کلاه ببافد و تحویل دهد، چیزی که این ماجرا را خاصتر کرد، این بود که او تمام این کلاهها را با اشک و دعا بافته بود و گفته بود: «امیدوارم هرکس این کلاه را به سر میگذارد، از آسیبهای دشمن در امان بماند.» این سطح از احساسات و همدلی واقعاً برای ما الهامبخش است.
امکان ایجاد چرخهای پایدار برای حمایت و درآمدزایی
نیک خلق احمدی درباره پرسشی مبنی بر اینکه آیا افرادی که به این طرح پیوستهاند، پیشتر نیز در بافندگی فعالیت داشتند یا صرفاً برای حمایت از جبهه مقاومت اقدام کردهاند، گفت: اکثر افرادی که در این مدت به ما پیوستهاند، صرفاً برای کمک به جبهه مقاومت فعالیت میکنند، اما پیشتر نیز افرادی را میشناختیم که بافندگی منبع درآمدشان بود، مثلاً بانوانی که در طول سال شالوکلاه میبافتند و در زمستان میفروختند، این افراد حتی پیشنهاد دادند که اگر نیاز جبهه مقاومت برطرف شود، میتوانیم از این مهارتها برای کارآفرینی استفاده کنیم.
وی در ادامه به امکان ایجاد چرخهای پایدار برای حمایت و درآمدزایی اشاره کرد: ما کاموا را به قیمت ۴۵ هزار تومان تهیه میکنیم و یک کلاه بافته شده میتواند ۲۵۰ هزار تومان ارزش داشته باشد. بااینحال، فعلاً تصمیم گرفتهایم تمام تولیدات را به جبهه مقاومت اهدا کنیم، اما اگر بتوانیم چرخهای پایدار ایجاد کنیم، شاید در آینده بتوانیم بخشی از این محصولات را به فروش برسانیم و از درآمد آن برای خرید مواد اولیه بیشتر استفاده کنیم. حتی اخیراً افرادی تماس گرفتهاند و اعلام کردهاند که دستگاه بافندگی دارند و حاضرند به ما کمک کنند تا کارها سریعتر انجام شود.