شناسهٔ خبر: 70145346 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

روز دانشجو؛ فرصتی برای پویندگان مسیر پیشرفت کشور جهت بیان دغدغه‌ها

همزمان با روز دانشجو و حضور رئیس جمهور در دانشگاه شریف، وزرای علوم و بهداشت نیز از تمرکز بر دغدغه دانشجویان خبر دادند.

صاحب‌خبر -

همزمان با روز دانشجو و حضور رئیس جمهور در دانشگاه شریف، وزرای علوم و بهداشت نیز از تمرکز بر دغدغه دانشجویان خبر دادند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ ۱۶ آذر در تقویم ملی کشورمان به عنوان روز دانشجو نامگذاری شده است.در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ شمسی، دانشجویان دانشگاه تهران در زمان ورود به دانشگاه متوجه تجهیزات سربازان و اوضاع غیر عادی اطراف دانشگاه شدند. صبح همان روز برای جلوگیری از تنش و درگیری، چندین دانشکده نیز تعطیل اعلام شد و در ادامه سراسر دانشگاه به دستور رئیس دانشگاه تعطیل شد؛ اما نیرو‌های نظامی رژیم که به شدت رفت و آمد دانشجویان را کنترل می‌کردند  با حضور در کلاس یکی از اساتید دانشکده فنی (مهندس شمس، استاد نقشه‌کشی) زمینه اعتراض را در کلاس درس ایجاد کردند. در نهایت ۳ دانشجو به نام‌های مصطفی بزرگ‌نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت رضوی به شهادت رسیدند.
آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان با اشاره به مسئله علم و دانشگاه فرموده‌اند:«رکن اصلی تعریف دانشگاه، علم است، دانش است. البتّه در تعریف دانشگاه، از جهات سیاسی و اجتماعی و مانند این‌ها هم عناصری وجود دارد امّا عمده علم است.»
ایشان بیان فرمودند: «دانشگاه سه وظیفه‌ اصلی دارد. من خواهش می‌کنم دوستان مسئول دانشگاهی توجّه کنند!شما دانشجوها هم توجه کنید![دانشگاه] سه وظیفه‌ اصلی دارد: اوّل، عالِم تربیت کند، دوّم، علم تولید کند، سوّم، به تربیت عالِم و تولید علم جهت بدهد؛ این است.حالا دانشگاه‌های دنیا عالِم تربیت می‌کنند، علم هم تولید می‌کنند امّا در این رکن سوّم لنگند؛ نتیجه چه می‌شود؟ نتیجه این می‌شود که محصول تولید علم و تربیت عالِم، می‌شود ابزار دست قدرت‌های صهیونیستی و قدرت‌های استکباری دنیا. همه‌ ارکان دانشگاه باید به این سه نقطه توجّه کنند؛ مدیر، استاد، دانشجو، متن درسی، فرایندهای آموزشی، همه باید در خدمت این سه جهت باشند.»
 ۱۶ آذر نماد استقلال کشور است
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت توضیح داد که اساس روز دانشجو از یک اتفاق سیاسی در کشور بوده است که در دانشگاه تهران به شهادت سه دانشجویی که دغدغه کشور، مردم و ایران را داشتند، انجامید و اساس این دغذغه‌مندی ارزشمند است.
محمدرضا ظفرقندی خطاب به دانشجویان گفت:« ما به عنوان دانشجویان پیش از انقلاب دغدغه داشتیم و شما دانشجویانی که نگران آینده کشور هستید، این مسیر را طی می کنید. شما دانشجویان آینده و سرمایه کشور هستید. علم تنها نجات بخش نیست؛ بلکه علم توام با درد مردم، بیماران و فقرا ارزشمند است.»
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد:« آزادی و استقلال کشور همیشه دغدغه بوده و ۱۶ آذر نماد استقلال کشور است و برای آن هزینه داده شده و همه دانشگاه ها از جمله دانشگاه تهران پر از ستاره های درخشان ایثار و شهادت برای استقلال و آزادی کشور هستند.»
 تشکل‌های دانشجویی به عنوان نهاد‌های مستقل فعالیت کنند
حسین سیمایی‌صراف، وزیر علوم نیز اظهار کرد که شور و نشاط میان دانشجویان افزایش یافته و مسئولان نیز باید پاسخگوی مطالبات دانشجویی باشند.
وزیر علوم گفت:«در این روز، تریبون در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت. برخلاف مراسم‌های معمول بازگشایی دانشگاه‌ها که تنها روسای دانشگاه‌ها و برخی نخبگان دانشجویی سخنرانی می‌کردند، روز دانشجو فرصتی خواهد بود تا خود دانشجویان مدیریت این مراسم را بر عهده بگیرند و دغدغه‌ها و دیدگاه‌هایشان را آزادانه بیان کنند.»
حسین سیمایی‌صراف با تاکید بر نقش دانشگاه‌ها در مسائل روز کشور تصریح کرد:« بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، دانشگاه‌ها باید نسبت به وقایع روز و مسائل سیاسی واکنش نشان دهند.با این حال، ضروری است که تشکل‌های دانشجویی به عنوان نهاد‌های مستقل فعالیت کنند و از تبدیل شدن به پایگاه احزاب سیاسی اجتناب کنند.»