شناسهٔ خبر: 70140479 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تلاش بی وقفه دولت برای کاهش مشکلات عشایر گچساران

گچساران- ایرنا- عشایرگچساران در حالی وارد مناطق قشلاقی شده اند که به دلیل خشکسالی های پی در پی کمبود علوفه دام های آنان تهدید می کند اما با وجود مشکلات سهم‌شان را در تولید فرآورده‌های لبنی و دامی حفظ می کنند و از سویی دولت بی وقفه برای کاهش مشکلات عشایر منطقه تلاش می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، شهرستان گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی بیش از ۲ هزار خانوار عشایری یکی از شهرهای عشایرنشین استان است که نقش مهمی در تولید مواد لبنی و پروتئینی این منطقه دارد .

براساس آمارهای موجود،این قشر مولد سالانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز،۶هزار ۴۸۰ تن انواع فراورده‌های لبنی، ۱۵۰ تن پشم و ۲۵ تن گوشت سفید تولید می‌کنند.

عشایر کوچرو گچساران پس از سپری کردن فصل ییلاق در مناطق سردسیری استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان با وجود نگرانی از پیامدهای خشکسالی اماامیدوار به حمایت سوی دولت، آهنگ کوچ را نواخته و وارد عرصه های مرتعی شهرستان گچساران شده اند.

ورود ۹۰ درصد عشایر کوچرو به مناطق قشلاقی گچساران

رئیس اداره امور عشایر گچساران گفت: ۲ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۱۲ هزار نفر در این شهرستان وجود دارد که هم اکنون ۹۰ درصد آنها وارد مناطق قشلاقی این شهرستان شده اند.

تلاش بی وقفه دولت برای کاهش مشکلات عشایر گچساران

منصور الوند فر تصریح کرد: روزانه به طور مستمر از طریق تانکرهای سیار، کار آبرسانی به عشایر در این شهرستان صورت می گیرد.

وی توزیع سوخت ، آب و مواد غذایی را از دیگر خدمات ارائه شده به عشایر این شهرستان در فصل قشلاق ذکر کرد.

بازگشایی راه های عشایری گچساران

بخشدار مرکزی گچساران گفت: یک هزارو ۱۰۰ کیلومتر راه عشایری در شهرستان گچساران وجود دارد که ۹۰۰ کیلومترآن در اثر بارندگی تابستانه تخریب شد.

امید علی دانا تصریح کرد: این راه‌ها در مناطق کوه گود گل، خشاب، کمر زرد، دریلا، باباکلان، آبگندی، چهار تنگ، هلیگان، خشاب، کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سدخاکی واقع شده است.

وی ادامه داد: با تلاش های صورت گرفته تاکنون ۶۰ درصد از راه های عشایری این شهرستان بازگشایی شده است.

تلاش بی وقفه دولت برای کاهش مشکلات عشایر گچساران

وی افزود: طرح بازگشایی و تسطیح جاده های عشایری با هدف استقبال از بازگشت عشایر کوچرو از مناطق ییلاقی به شهرستان گچساران در حال انجام است و برای ترمیم و بازگشایی جاده‌های عشایری گچساران براساس برآوردهای انجام شده سالانه بیش از ۴۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

علی دانا ادامه داد: سالانه در فصل بارندگی بیش از ۹۰درصد از جاده های عشایری این شهرستان مسدود می شوند.

ساخت منبع ذخیره آب /توزیع روزانه ۲۴۰متر مکعب آب در مناطق عشایری گچساران

رئیس اداره امور عشایر گچساران گفت: روزانه ۲۴۰ متر مکعب آب شرب بوسیله چهار تانکر سیار در منابع آب مناطق عشایری این شهرستان ذخیره سازی می شود و هم اکنون مشکلی در زمینه تامین آب عشایر در این شهرستان وجود ندارد.

تلاش بی وقفه دولت برای کاهش مشکلات عشایر گچساران

الوند فر افزود: تاکنون بیش از ۸۰۰ منبع ذخیره آب در مناطق عشایری این شهرستان ساخته شده است.

وی بیان کرد: ۱۲ منبع ذخیره آب ۱۲ هزار لیتری در مناطق عشایری این شهرستان امسال با اعتباری بیش ۲۰میلیارد ریال احداث شد.

توزیع سوخت

رئیس اداره امور عشایر گچساران گفت: ۶۰ هزار لیتر نفت سفید تاکنون با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و باهدف جلوگیری از قطع درختان و حفظ جنگل ها بین جامعه عشایر این شهرستان توزیع شده است.

وی بیان کرد: به تعدادی از خانوارهای عشایری این شهرستان در مرحله اول ۲۰۰ لیتر نفت سفید تحویل شد.

الوندفر اظهار کرد: با تمهیدات اندیشیده شده برای توزیع نفت سفید بین عشایر کوچروی این شهرستان هیچ گونه مشکلی وجود ندارد.

استقرار مدارس چادری در تمام مناطق عشایری گچساران

رئیس آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲۱۶ مدرسه عشایری در ۱۵۰ منطقه عشایری استان هم اکنون دایر است.

علی رحیمی افزود: بیش از ۱۷۰ دانش آموز در سال تحصیلی جدید بدلیل کوچنده بودن عشایر در مدارس چادری روانه کلاس درس شدند .بیش از ۴۶ درصد مدارس عشایری استان معادل ۱۰۰ مدرسه در سال تحصیلی۱۴۰۴-۱۴۰۳ در کانکس و چادر دایر شده و بقیه دارای ساختمان آموزشی هستند.

وی تاکید کرد که در تمام مناطق عشایری گچساران هم اکنون مدارس چادری برپا شده است .

تلاش بی وقفه دولت برای کاهش مشکلات عشایر گچساران

رحیمی اظهار کرد: بیش از ۵۳۰ نفر کادر آموزشی و اداری کار آموزش سه هزارو ۴۰۰ دانش آموز عشایری استان را در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ برعهده دارند.

رئیس آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: سخت گذر بودن برخی مناطق عشایری موجب شده معلمان عشایری در برخی مواقع برای ایاب و ذهاب با مشکلات متعددی مواجه شوند.

وی گفت: برای برپایی مدارس عشایری در برخی مواقع نیاز به چادر نیاز است که انتظار می ورد هلال احمر در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.

توزیع جو و پرداخت تسهیلات پروار بندی دام به عشایر

رئیس اداره امور عشایر گچساران گفت: با هدف تکمیل زنجیره تولید و افزایش بهره‌وری به خانوارهای عشایری در سالجاری تسهیلات پرداخت شد.

الوند فر ادامه داد: در این زمینه به هر خانوار عشایری یک میلیاردو ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات خرید دام پرداخت شد.

وی ابراز کرد: همچنین بیش از ۴۰ تن جو بین عشایر این شهرستان امسال توزیع شد.

مناطق قشلاقی شهرستان گچساران سالانه محل استقرار و سکونت حدود دو هزار خانوار عشایر کوچرو از مناطق سردسیری استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان است.