شناسهٔ خبر: 70139451 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

صحبت‌های دانشجویان رو در رو با رییس دستگاه قضا

مراسم روز دانشجو در دانشگاه علوم تحقیقات با حضور حجت‌السلام اژه‌ای برگزار شد و نماینده ۹ تشکل دانشجویی نظرات خود را در خصوص مسائل کشور و دانشگاه مطرح کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم روز دانشجو با حضور حجت السلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در دانشگاه علوم تحقیقات برگزار شد. نماینده ۹ تشکل دانشجویی نظرات خود را در خصوص مسائل کشور و دانشگاه مطرح کردند.

جواد برزگر نماینده دانشگاه علامه و دانشجوی حقوق و قائم مقام دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در این نشست به عنوان اولین نماینده دانشجویی با ارایه مطالبی درباره وضعیت قضات گفت: رسانه ای کردن مفاسد درون قوه ضربه بر جایگاه قضات بود و این امر باعث تخریب وجهه قوه شده است.

وی ادامه داد: دور جدید مبارزات با فساد را تبیین کنید. مسابقه آمار سازی پرونده را پایان دهید. قضات تابلوی دستگاه قضایی هستند اما وضعیت معیشت قضات نامطلوب است. آیا عدم ابلاغ قانون باعث ایجاد وفاق می شود؟

یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه آزاد گفت: ابهام در ماهیت حقوقی دانشگاه آزاد زخمی دیرینه است که هنوز اقدام درخوری برای حل آن انجام نشده است.

وی تاکید کرد: سند تحول قوه قضاییه تشریفاتی و مشمول گذر زمان نشود. پرونده‌هایی که در ذهن مردم نقش بسته اطلاع‌‌رسانی مناسب شود. برخورد قاطع با کارفرمایان متخلف در زمینه مشکلات کارگری صورت گیرد. فضای مجازی رها است و مسببان آن مورد بازخواست قرار نمی‌گیرند.

وی ادامه داد: سکوت دانشجو به معنی رضایت از وضع موجود نیست. سیستم‌های بازرسی و امنیتی مدیران فرهنگی را به محافظه‌کاری وا می‌دارد. خطوط قرمز در حوزه فرهنگ و هنر شفاف نیست.

یکی دیگر از نمایندگان دانشجویان گفت: مسئولین دانشگاه سعه صدر لازم را ندارند. جامعه‌ای که ثبات ندارد، امید را از دانشجو می‌گیرد.

وی ادامه داد: ایدئولویژی‌ها سیاست‌‌‌زده برخی مسئولین باعث شده خواسته‌ها و آرمان‌های دانشجویان نادیده گرفته شود.

در ادامه صحبت‌های دانشجویان یکی از دانشجویان دختر دانشگاه علوم تحقیقات عنوان کرد: معاونت زنان به ساختار قوه قضاییه اضافه شود. فضای مکان‌های مرتبط با دادگستری مناسب حضور مادر و فرزند باشد.

دانشجویی با اشاره به اقدامات شهید رئیسی در زمان ریاستش بر قوه قضائیه درباره احیای کارخانه‌ها از اژه‌ای پرسید: احیای کارخانه‌های ورشکسته به کجا رسید؟ تعریف شما از وفاق چیست؟

مهدی نژاد یکی از دانشجویان حاضر در سالن با رفتن پشت تریبون بیان کرد:  علیرغم اینکه روحیه قانون اساسی به رسمیت شناختن اعتراضات است و با دو شرط آن را در اصل ۲۷ تسهیل کرده است اما متاسفانه به خاطر اینکه سازوکار شفاف و مشخصی برای بیان اعتراضات وجود ندارد و با پر پیچ و خم کردن مسیر عملاً به واسطه شکل قانون، نگاه تصویری قانون اساسی ذکر شده است.

وی ادامه داد: در خصوص عدالت نیز کاهش طبقه متوسط  و نابرابری‌های غیر منطبق بر حق در برخورداری‌ها، موجب شرمندگی می‌شود.

این دانشجو درباره مشکلات فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد گفت: از مصادیق بی‌عدالتی آن است که بدون توجه به پرونده علمی اساساً فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان هیئت علمی در دانشگاه‌های دولتی پذیرفته نمی‌شود.

وی درباره پرونده هایی قضایی خطاب به رئیس قوه قضائیه‌ مطرح کرد:  متاسفانه اطلاع رسانی دقیق و مشخصی در مورد پرونده‌هایی که افکار عمومی جامعه به آن‌ها حساس است صورت نمی‌گیرد یا اساساً پرونده‌ها بعد از بررسی معلوم نیست چه نتیجه‌ای پیدا می‌کنند، مانند آنچه در یکی از استان‌های شمال رخ داد اما حذف صورت مسئله موجب حذف آن از ذهن مردم نمی‌شود.  قوه قضاییه نباید در دام فضای رسانه‌ای بیفتد اما باید دقت کند که اگر نتواند روایت درستی از آنچه در این قوه وجود دارد، بیان کند، روایت‌های دیگر نبض تفکر جامعه را در دست خواهند گرفت.

رقیه رضایی دبیر انجمن علمی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با اشاره به اهمیت نقش دانشجویان به عنوان سرمایه‌های فکری و آینده سازان در پیشبرد اهداف ملی و اجتماعی گفت:   قوه قضاییه به عنوان نگهبان عدالت و مجری قانون نقش کلیدی در تامین امنیت و آرامش جامعه ایفا می‌کند. ظرفیت‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی  با بیش از ۱۳۰ هزار دانشجوی حقوق یکی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های علمی کشور را داراست. این پتانسیل عظیم می‌تواند در خدمت ترویج عدالت، تحلیل قوانین، ارائه پیشنهادات اصلاحی و همکاری موثر با قوه قضاییه قرار گیرد. 

یکی از دانشجویان دختر گفت: آیا پس از دو سال آن هسته‌های فاسد قدرت درون قوه آن جریان فلانی‌ها را شناسایی و محاکمه نموده‌اید؟  از سوی دیگر آیا این رویکرد منفعلانه دستگاه قضا با قضات شجاع و مبارز و مبارزه با مفاسد و همچنین به حاشیه راندن و عدم تکریم این قضات پاکدست و قهرمان متبادر کننده روحیه متزلزل عدالت‌خانه در برخورد با مفسدین و برخاسته از کشمکش‌های سیاسی نیست؟

پس از صحبت‌های دانشجویان رئیس قوه قضائیه که نکاتی از مطالب دانشجویان را یادداشت کرده بود پشت تریبون رفته و سخنان خود را آغاز کرد که در حین سخنرانی وی یکی از دانشجویان با اعتراض به صحبت‌های اژه ای گفت ما مطالبات زیادی را مطرح کردیم چرا به مطالبات ما پاسخ ندادید که اژه ای در پاسخ گفت: من به صحبت‌های شما گوش دادم و موارد را یادداشت کردم. حالا فرض کنید این مطالب به درد شما نمی خورد من صحبت‌های شما را گوش دادم شما هم گوش بدهید.

وی سپس به ادامه سخنرانی خود پرداخت که یکی دیگر از دانشجویان  آقا فریاد زد:  مادر بچه ام  نمی گذارد بچه ام را ببینم زیرا  پدر خانمم قاضی است و حق این را ندارم بچه ام راببینم. اژه ای در پاسخ به این دانشجو گفت: شما اینقدر تحمل ندارید شما هنرتان این است که شلوغ کنید. قطعا در قوه قضاییه اشکالاتی است که ما تلاش می کنیم، آن‌ها را کم کنیم. 

 اژه‌ای در ادامه صحبت‌هایش گفت: که باید زودتر جلسه را ترک کند چراکه تلفن مهمی به وی شده است و در حالی که برخی از صحبت‌های دانشجویان را پاسخ دادف سخنرانی خود را به پایان رساند.

در پایان صحبتهای اژه‌ای دانشجویی فریاد زد: سوریه معامله شده وعده صادق ۳ کی انجام می شود.

گفتنی است در حین صحبت‌های اژه ای برخی از دانشجویان پلاکاردهایی با عنوان دو تابیعتی؟ ساکن ایران وفادار غرب را در دست داشتند.

انتهای پیام/