حمیدرضا مشهدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بعد از کودتای آمریکایی مرداده ماه سال ۳۲ و چند روز پیش از ورود نیکسون به ایران، دانشجویان دانشکده های حقوق و علوم سیاسی، پزشکی و فنی در دانشکده های خود تظاهرات گسترده ای برضد دولت کودتا بر پا کردند و همین تظاهرات موجب شد تا در آن شرایط، نیروهای نظامی وارد دانشگاه تهران شوند و در درگیری های مسلحانه خود، سه تن از بهترین دانشجویان این دانشگاه را در روز ۱۶ آذر ماه به شهادت برسانند.
وی ادامه داد: فلسفه داستان نام گذاری ۱۶ آذر به عنوان روز دانشجو نشان می دهد که نباید اجازه دهیم حساسیت دانشجویان در زمینه مسایل سیاسی کشور کاهش پیدا کند و از آنجایی که دانشجو موذن جامعه است، نباید هیچگاه خواب بماند و سکوت کند.
مشهدی ادامه داد: دانشجو باید چهره ای قابل اعتماد در جامعه باشد و در عرصه های سیاسی و اجتماعی نیز نقش پررنگی را ایفان کند، هر چند که دشمن از این جریان سوء استفاده می کند و سعی دارد جریان دانشجویی را جهت دهی و از مسیر اصلی و مطلوب خود خارج کند اما باید فضا را برای مشارکت دانشجویان در مسایل مختلف فراهم کنیم.
به گفته این مسوول، امروز در فضای دانشگاهی رشته هایی وجود دارد که خیلی متناسب با نیازهای جامعه نیست و از آن طرف نیز رشته هایی باید در دانشگاه ها اضافه شود که جامعه به آن نیاز داشته باشد، از جمله رشته هوش مصنوعی که امروز جهان با آن در ارتباط است اما به اندازه کافی این موضوع در دانشگاه های کشور ما تدریس نمی شود در حالی که باید به این رشته ها توجه ویژه تری صورت بگیرد.
رییس دانشگاه فرهنگیان قزوین اضافه کرد: موضوعات مربوط به مسایل رفاهی از جمله خوابگاه های دانشجویان از دیگر چالش های بزرگ این قشر محسوب می شود، چرا که با طولانی بودن دوره های تحصیلی، خوابگاه های متاهلی به اندازه کافی وجود ندارد، برای مثال ۱۲۰ هزار دانشجو در دانشگاه های فرهنگیان سراسر کشور مشغول به تحصیل هستند اما حتی یک خوابگاه متاهلی برای این تعداد دانشجو وجود ندارد و این در حالی است که بالاترین آمار ازدواج دانشجویی کشور در بین دانشجویان دانشگاه فرهنگیان است.
مشهدی تصریح کرد: ارتباط دانشگاه با بخش های صنعتی و اداری نیز باید مورد توجه ویژه تری قرار گیرد چرا که باید دستاوردهای دانشگاه با نیازهای جامعه و همچنین عرصه های صنعتی ارتباط داشته باشند تا معیشت دانشجویان نیز رو به بهبود رود.
وی افزود: حضور پررنگ تر مسوولان در بین دانشجویان نیز می تواند موجب بهبود شرایط معیشتی و حقوق انسانی آنها شود، چرا که با توجه به دوره های تحصیلی دانشجویان، باید بازار کار مناسبی برای آنها وجود داشته باشد تا در مباحث بیمه و حقوق و درآمد اوضاع بهتری برای آنها به وجود آید.
رییس دانشگاه فرهنگیان قزوین خاطرنشان کرد: مهاجرت دانشجویان به خارج از کشور نیز یکی دیگر از موضوعات مهمی است که امروزه در مباحث مربوط به دانشجویان وجود دارد و یکی از مهمترین راه های جلوگیری از این موضوع، آن است که امکانات رفاهی بهتری برای دانشجویان فراهم شود و تیم هایی متشکل از ترکیب دانشجویان نخبه، متخصصان، اساتید دانشگاهی، بزرگان صنعت و جامعه با کمک دستگاه های متولی تشکیل شود تا بازاندیشی در شرایط موجود به وجود آید و سرفصل های جدیدی نیز برای رشته هایی که در دانشگاه ها تدریس می شود، اندیشیده شود.
گفتنی است، در حال حاضر، سه هزار دانشجو در دانشگاه فرهنگیان استان قزوین مشغول تحصیل هستند.