شناسهٔ خبر: 70135259 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مستند پسر کوهستان؛ نمایش غلبه پشتکار کوهنورد ایلامی بر نقصان جسمانی

ایلام - ایرنا - کارگردان و تهیه کننده مستند پسر کوهستان گفت: این مُستند کوتاه که در برگیرنده زندگی یک کوهنورد با با شرایط جسمانی خاص است، روایتگر تلاش و همت برای غلبه بر ناامیدی است.

صاحب‌خبر -

«احسان کمرخانی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: فیلم مستند پسر کوهستان برشی کوتاه از زندگی یکی از کوهنوردان و صخره‌نوردان استان ایلام است که با وجود مشکلات جسمی حرکتی در ناحیه دست و پا، به موفقیت‌های چشمگیری در فعالیت ورزشی کوهنوردی رسیده است.

وی افزود: این مستد بخش‌های از زندگی ورزشی «مهدی هواسی‌زاده» کوهنورد و صخره نورد استان ایلام را روایت می‌کند که به مخاطبان درس پُشتکار، جدیت و مبارزه با ناامیدی را می‌دهد.

کمرخانی اضافه کرد: این ورزشکار کوهنورد از ناحیه هر ۲ پا و یک دست دارای معلولیت بود که با عمل‌های جراحی متعدد توانست بخشی از این معلولیت‌ها را ترمیم کند.

وی ادامه داد: آشنایی اتفاقی «هواسی زاده» با «جلال پاشاپوریان» رئیس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان ایلام، باب و فصل جدیدی از زندگی را بر روی این معلول توانمند ایلامی باز کرد و باعث شد تا وی از دنیای تاریک ناشی از معلولیت جسمی خود خارج شود.

سازنده مستند «ببر تاتامی» بیان کرد: همراهی هواسی‌زاده با تیم‌های کوهنوردی به سرپرستی پاشاپوریان با وجود مخالفت جدی اعضای تیم به علت وجود نقصان جسمانی او از ناحیه دست و پا، از این معلول توانمند، فردی با اراده و دارای پشتکار ساخت که سختی‌های مسیرهای صعب العبور کوهستانی را تحمل کند.

کمرخانی افزود: مهدی هواسی زاده امروز به یکی از ماهرترین و فنی‌ترین مربیان در بخش‌هایی چون کوهنوردی، صخره نوردی، سنگ نوردی، دره نوردی، کار در ارتفاع، راپل و حتی آموزش این حوزه تبدیل شده و شاگردان زیادی را تربیت کرده است.

مستند پسر کوهستان؛ نمایش غلبه پشتکار کوهنورد ایلامی بر نقصان جسمانی

سازنده مستندساز «زمستانی که گذشت» یادآور شد: هواسی زاده نماد پشتکار و اراده است که نقصان و معلولیت جسمانی را به زانو درآود و اکنون به یک چهره شاخص در حوزه کوه و صخره تبدیل شده است.

به گفته کمرخانی، مستند « پسرکوهستان» در ۲۸ دقیقه طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ فیلمبرداری شد و در جشنواره‌های کشورهای مختلفی چون آلمان، چک، ایتالیا، اقلیم کردستان عراق حضور یافته و در بخش‌های مختلفی نامزد دریافت جایزه شده است.

وی افزود: همچنین این فیلم کوتا در جشنواره‌های سینما حقیقت و جشنواره بین‌المللی ورزشی تهران نیز خوش درخشید و از شبکه مستند سیما نیز پخش شده است.

کمرخانی یادآور شد: ایلام یکی از قطب‌های مستندسازی است که چهره‌هایی شاخصی از جمله «مهدی نورمحمدی» و «فتح‌اله امیری» حوزه مستندسازی در سطح ملی و حتی بین‌المللی معرفی کرده است.

وی تاکید کرد: فیلم مستند حاوی پیام‌ها و مطالب واقعی است که تخیل عوامل تهیه در آن دخیل نیست و بر اساس واقعیت و مستندات ساخته و تولید می‌شود و علاقه‌مندان خاص خود را دارد.

به گزارش ایرنا، در کارنامه کمرخانی سه مستند دیگر با عنوان «ببر تاتامی» در مورد ذبیح‌اله پورشیب قهرمان ملی کاراته استان، «زمستانی که گذشت» در مورد حسین کیهانی دونده کرمانشاهی و «از حاشیه تا متن شهر» در مورد حاشیه نشینی دیده می‌شود.

مستند «پسرکوهستان» ساخته‌ «احسان کمرخانی» که در جشنواره سینمایی ورزشی در سه بخش کاندید شد، توانست ۲ جایزه پارا المپیک و عنوان نخست بهترین کارگردانی مستندساز کوتاه را کسب کند.