به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، یوسف عبدی افزود: این جشنواره در بخش چهار بخش موسیقی دستگاهی ایرانی، دستگاهی آذربایجانی، پاپ ایرانی و کلاسیک از اوّل تا چهارم دیماه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: جشنوارﮤ موسیقی عبدالقادر مراغی، با هدف معرّفی و تجلیل از آثار برگزیدﮤ موسیقی آذربایجان، حفظ و اشاعۀ هنر موسیقی، تجمیع تجربیّات، برقراری ارتباط مستقیم و رو در روی هنرمندان و هنرآموزان، پشتیبانی از هنر آفرینشگر، بازگفت و شناخت فرم و محتوای کیفی برای گونههای مختلف موسیقی برگزار میشود.
عبدی اضافه کرد: از کلّ آثار ارسالی به دبیرخانه تعداد ۱۱ اثر در بخش موسیقی دستگاهی ایرانی ۲۶ اثر در بخش موسیقی دستگاهی آذربایجانی ۳ اثر در بخش موسیقی پاپ ایرانی و تعداد یک اثر شرکتکننده در بخش موسیقی کلاسیک بودند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه افزود: علاوه بر بخش رقابتی، نمایشگاهی از آثار سازشناسان استان و کارگاه موسیقی همزمان با جشنواره برگزار خواهد شد.
عبدی اظهار کرد: با توجه به تعداد کم آثار در بخشهای موسیقی پاپ ایرانی و موسیقی کلاسیک، طبق آییننامة اجرایی جشنواره، امکان اجرای این دو بخش در قسمت رقابتی وجود نخواهد داشت.
عبدالقادر غیبی مراغی مشهور به عبدالقادر مراغهای (۷۵۷–۸۳۸ ه. ق) شاعر، موسیقیدان، نوازنده و هنرمند ایرانی قرن نهم هجری بود که در مراغه متولد شد. وی علاوه بر اینکه نوازندهٔ چیرهدست عود بود، در خوشنویسی و شعر و نقاشی هم تبحر داشت و حافظ قرآن بود.
«جامع الحان»، «مقاصد الالحان» و «شرح ادوار» از آثار ارزشمند عبدالقادر مراغی به زبان فارسی است.واین موسیقیدان بزرگ ایرانی در سال ۸۳۸ هجری قمری به علت ابتلا به بیماری طاعون در شهر هرات، روی در نقاب خاک کشید.