جواد مقدسی رئیس انجمن فوتبال هفت نفره در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره کیفیت مسابقات جام جهانی 2024 در اسپانیا که با قهرمانی تیم ایران همراه بود، اظهار داشت: این دوره از رقابتها کیفیت بالایی نسبت به ادوار گذشته داشت. تایلند رشد قابل توجهی نسبت به مسابقات قهرمانی آسیا کرده بود، تیمهای اروپایی هم اینگونه بودند. همچنین آمریکا با امکانات و نفرات زیادی شرکت کرد؛ به طوری که با یک کاروان 45 نفره به اسپانیا آمده بود، در حالی که در لیست کاروان ایران 23 نفر حضور داشتند. در واقع آنها یک تیم مجزا برای ماساژ و ریکاوری داشتند. علاوه بر تیمهای یادشده آلمان عملکرد خوبی داشت، هلند شگفتیساز بود و اوکراین مثل همیشه مدعی، ولی ما با برنامهریزی و کاری که از سال قبل آغاز کرده بودیم، توانستیم بهترین عملکرد را داشته باشیم و به قهرمانی برسیم.
وی ادامه داد: از اردیبهشت 1403 تا زمان آغاز مسابقات هفت مرحله اردو برگزار کردیم. باید قدردان بچهها باشیم که بیهیچ چشمداشتی و با درک شرایط کشور، جانفشانی کردند. کادر فنی تیم ملی از جمله علیرضا رعدی و علیرضا طارمی هم زحمات زیادی کشیدند. همچنین نفرزاده سرپرست تیم تأثیر زیادی در این موفقیت داشت که موارد مربوط به کلاسبندی را دنبال میکرد و ارتباطات خوبی را داشت. من هم کمترین نقش را داشتم.
مقدسی خاطر نشان کرد: فدراسیون جانبازان و توانیابان در حد وسعش کمک کرد. میخواهم از دوستان شهید طهرانیمقدم هم تشکری ویژه داشته باشم. این کاروان مزین به نام آن شهید بود و دوستانش حامی و پشتیبان ما بودند و اگر حمایت آنها نبود، اعزام تیم میسر نمیشد. ما با کسری بودجه مواجه بودیم و اگر حمایتهای آنها نبود، اعزام نمیشدیم که جا دارد بابت این حمایت از سراداران دفاع مقدس اقتصاد مقاومتی تشکر کنم.
رئیس انجمن فوتبال هفت نفره درباره هزینههای حضور در مسابقات جهانی و نحوه فراهم کردن آن گفت: مجموع هزینهها از آمادهسازی و برگزاری اردوها تا اعزام، کمتر از 20 میلیارد تومان شد. این پول کمتر از هزینه یک بازیکن درجه دو و سه در لیگ برتر فوتبال کشور است. بخشی از این هزینه را فدراسیون جانبازان و توانیابان داد. همچنین با توجه به اینکه در پارالمپیک نیستیم، ردیف مشخص در کمیته پارالمپیک هم نداریم، اما فدراسیون در حد وسع کمک کرد. البته که بیشتر هزینهها را از طریق دوستان شهید طهرانیمقدم فراهم شد و آنها پشتیبان تیم بودند.
مقدسی درباره شانس حضور فوتبال هفت نفره در بازیهای پاراآسیایی و پارالمپیک خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آمریکا میزبان دوره بعدی بازیهای پارالمپیک در سال 2028 است، درخواست حضور فوتبال هفت نفره را داده است. این نکته را حتی غفور کارگری رئیس کمیته پارالمپیک هم بیان کرده است. با اطلاعاتی که داریم، خوشبین هستیم که در پارالمپیک 2028 باشیم. البته نباید به این موضوع بسنده کرد که چون فوتبال هفت نفره فعلاً در پارالمپیک نیست، پس نباید روی آن سرمایهگذاری کرد. خیلی رشتهها در پارالمپیک نیستند و حتی مدال و مقام هم ندارند، ولی ما قهرمان جام جهانی شدهایم.
رئیس انجمن فوتبال هفت نفره در این باره ادامه داد: متاسفانه برخی مسائل هم مطرح میشود که از روی حسادت است. رشته فوتبال هفت نفره مسابقات قهرمانی آسیا و جهان دارد. مگر میشود به دلیل اینکه فوتبال هفت نفره فعلاً در پاراآسیایی و پارالمپیک نیست، در قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان شرکت نکند؟ اینها دو مقوله مجزا هستند.
وی درباره وضعیت اشتغال ملیپوشان فوتبال هفت نفره و اینکه برخی از آنکه بیکار هستند، گفت: اینها اولین بار است که کشورمان در رشته فوتبال، عنوان قهرمانی جهانی را بدست میآورد. پیام ریاست جمهوری، ریاست مجلس، وزیر ورزش، بیانگر اهمیت و توجه نظام جمهوری اسلامی به این رشته است. باید بابت این پیامها تشکر کنم که باعث دلجویی و امیدآفرینی در این تیم شدند. ما خوشبین هستیم که با صدور این پیامها، یک پشتوانه معنوی و مادی داشته باشیم. جدا از این پاداشهای پیشرو، امیدواریم دستوری صادر شود تا اشتغال این نفرات برطرف شود. البته درخواست میکنم که رسانهها هم پیگیر باشند. مهمترین بخش حمایتی، شرکتها و کارخانجات و هلدینگهای صنعتی و فولاد هستند. کافی است یکی از آنها حامی تیم ملی شود. اینها در فوتبال هزینههای زیادی میکنند، حداقل برای آخرتشان هم که شده، وارد گود شوند و حمایت کنند. ما سال گذشته قهرمانی کشور را غریبانه برگزار کردیم، حالا اینها همت کنند و در لیگ تیمداری کنند. در این رشته مسابقات باشگاههای جهان با حضور تیم های سرشناس اروپایی و آسیایی برگزار می شود. ما هم با توجه شرایطی که داریم، میتوانیم در آن شرکت کنیم، اما چون حامی نداریم، این فرصت را از دست میدهیم. این رویداد اردیبهشت سال آینده است و هر کدام از این شرکتها و کارخانجات میتوانند اعلام آمادگی کنند و نامشان در این رشته ثبت شود.
انتهای پیام/