شناسهٔ خبر: 70133287 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر فرهنگ با راه‌اندازی «خانه ادبیات بهمنی» در هرمزگان موافقت کرد

بندرعباس - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با راه‌اندازی «خانه ادبیات بهمنی» با همکاری استانداری هرمزگان در این استان موافقت کرد و گفت: المان یادبودی به فراخور شان زنده‌یاد استاد محمدعلی‌ بهمنی غزل‌سرای خوش‌آوازه‌ کشور بر مزار ایشان نصب شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی صبح (روز شنبه) بر مزار محمدعلی بهمنی، شاعر و ترانه سرا در تالار شهید آوینی بندرعباس حضور یافت و به قرائت فاتحه ای نثار روح آن زنده یاد پرداخت.

در این مراسم محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان، همایون امیرزاده عضو هیات مدیره موسسه اطلاعات، قادر آشنا دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، اسماعیل جهانگیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، نیکنام حسین‌پور رییس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانواده استاد بهمنی و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر استان هرمزگان نیز حضور داشتند.

وزیر فرهنگ با راه‌اندازی «خانه ادبیات بهمنی» در هرمزگان موافقت کرد

محمدعلی بهمنی متولد سال ۱۳۲۱ در دزفول بود و شامگاه نهم شهریور در پی عارضه مغزی در ۸۲ سالگی از دنیا رفت.

استاد محمدعلی بهمنی در سال ۱۳۳۱ و در ۱۰ سالگی با چاپ نخستین شعرش در مجله روشنفکر عملا به وادی و عرصه شاعری قدم نهاد.

وی اثرات متعددی را از جمله "باغ لال"، "در بی وزنی"، "عامیانه ها"، "گیسو، کلاه و کفتر"، "شعرخوانی گوته"، "گاهی دلم برای خودم تنک می شود"، " غزل" و "شاعر شنیدنی ست"، "عشق است"، "نیستان"، "امانم بده"، "مهمان ماه" و"این خانه واژه های نسوزی دارد" را در فاصله سال های ۱۳۵۰ تا ۱۳۸۲ خلق و منتشر کرده است.

آثار گرانبهای این استاد غزل که در سال ۷۸ موفق به دریافت تندیس خورشید مهر به عنوان برترین غزل سرای ایران شد بین ۲ تا ۶ بار تجدید چاپ شده است.

ورود به رادیو تلویزیون ایران - تهران در سال ۵۲، همکاری با صدا و سیمای مرکز خلیج فارس و برخی نشریات محلی استان هرمزگان، داوری بیش از ۵۰ کنگره و جشنواره شعر کشوری و شعرخوانی در دهها جشنواره و کنگره و نکوداشت ها بخشی دیگر از فعالیت های بهمنی ۸۲ ساله به شمار می رود.

زنده یاد بهمنی سال ۱۳۸۵ در نخستین دوره جشنواره شعر فجر به اتفاق حسین منزوی برگزیده بخش شعر کلاسیک شد و در فهرست چهره‌های ماندگار شعر قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه جمعه ۱۶ آذرماه همزمان با روز دانشجو از طریق فرودگاه بین‌المللی بندرعباس وارد هرمزگان شد و بلافاصله در مراسم اختتامیه مناظرات دانشجویی‌ شرکت و از آثار دانشجویان هرمزگانی در خانه فرهنگ دانشگاه بازدید کرد.

صالحی در این سفر ۲ روزه، عازم جزیره راهبردی بوموسی می‌شود و دبیرخانه جشنواره بین‌المللی شرکت‌های دانش‌بنیان با رویکرد صادرات را افتتاح و از زیرساخت‌های فرهنگی جزیره ایرانی بوموسی بازدید می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از بازگشت از بوموسی‌ در دانشگاه فرهنگیان بندرعباس با دانشجویان گفت‌وگو می‌کند.

شهرستان بوموسی که پیش‌تر به نام ابوموسی شناخته می‌شد، متشکل از ۶ جزیره بوموسی، سیری، تنب بزرگ، تنب کوچک، فارور بزرگ و فارور کوچک بوده و مرکز آن هم جزیره ۱۲ کیلومتر مربعی بوموسی است که در فاصله ۷۵ کیلومتری جنوب بندرلنگه و ۲۲۲ کیلومتری بندرعباس واقع شده است.

جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی در نزدیک‌ترین فاصله با تنگه راهبردی هرمز واقع شده‌اند که یکی از مهم‌ترین تنگه‌های بین‌المللی است و خلیج‌فارس را به دریای عمان و اقیانوس هند پیوند می‌دهد.