شناسهٔ خبر: 70121590 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

نشست سه جانبه بغداد، اهمیت و ضرورت‌ها

آتش تروریسمی که غرب و صهیونیست‌ها در سوریه افروخته‌اند محدود به این کشور نیست و کل منطقه را هدف قرار می‌دهد. لذا رویکرد کشورهای منطقه در حمایت از دمشق یک اصل مهم و ضروری بوده و نشست بغداد هم گامی مهم در این زمینه است.

صاحب‌خبر -

نور نیوز-گروه سیاسی: نشست سه‌جانبه وزرای خارجه ایران و عراق و سوریه امروز جمعه در بغداد برگزار می‌شود در حالی که طی یک هفته گذشته تروریست‌ها جنایات گسترده و نیز اشغال برخی اراضی سوریه در حلب، ادلب و حما را صورت داده‌اند. هر چند که دولتمردان و رسانه‌های غربی با واژگانی همچون معارضان سوری، مخالفان اسد، نیروهای مردمی، مقاومت مردمی علیه اسد، مخالفان حاکمیت دمشق و... برآنند تا به زعم خویش به تطهیر تروریست ها و مشروعیت بخشی به جنایات آنها بپردازند اما حقیقت امر آن است که ماهیت تروریستی جریان‌هایی همچون تحریرالشام امری اثبات شده و چیزی نیست که بتوانند با این واژگان آن را تطهیر کنند چنانکه غرب نتوانسته ماهیت تروریستی رژیم صهینیستی، منافقین و امثالهم را کتمان نماید.

نشست سه جانبه بغداد در حالی برگزار می‌شود نقطه عطف آن نگاه واحد و مشترک سه کشور در همگرایی منطقه‌ای، مبارزه با تروریسم و عوامل ناامنی در منطقه است. سوریه همواره در صف اول مقابله با تروریسم صهیونیستی و از سال 2011 تروریسم اجاره‌ای بوده است که حتی وعده‌های غربی‌ها و برخی کشورهای منطقه نیز نتوانسته آن را از مقاومت دور سازد چنانکه شواهد امر نشان می‌دهد که تحرکات اخیر تروریست‌ها نیز نتیجه این ایستادگی و مقاومت سوریه در حضور در جبهه مقاومت است.

در همین حال تهران نیز تاکید دارد که حمایت همه جانبه از سوریه یک راهبرد واقع بینانه برای ثبات و امنیت کل منطقه است درعین آنکه دمشق دوستی قدیمی است که در دوران سخت از جمله در طول 8 سال دفاع مقدس در کنار ایران بوده و تهران هرگز دوستان قدیمی را رها نخواهد کرد. در عین حال تهران تاکید دارد آنچه در سوریه می‌گذرد بخشی از یک توطئه بزرگ علیه همه منطقه است که همگان با حمایت از سوریه باید با آن مقابله کنند. نشست سه جانبه بغداد در حالی برگزار می‌شود که پیش از این مقامات ارشد ایرانی از جمله شخص رئیس جمهور پزشکیان در گفت وگو با سران کشورهای منطقه‌ و سوریه ب لزوم توجه و حمایت از دولت، ارتش و ملت سوریه تاکید کرده‌اند. همچنین عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سفری به سوریه و ترکیه داشته و پس از بغداد نیز در نشست روند آستانه با حضور مقامات روسیه، ترکیه در قطر حضور می‌یابد تا گام‌ها دیپلماتیک همراه با ابتکارات میدانی در حمایت از سوریه صورت گرفته باشد.

در همین راستا نیز وزیر خارجه درباره سیاست جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران سوریه و حمایتش از دمشق گفت: مسائل داخلی سوریه مربوط به سوریه و مردمش است. رویکرد ما در خصوص سوریه بر این اساس است که این کشور در خط مقدم مقابله با رژیم صهیونیستی واقع شده و این از موضع مقاومت نشات می‌گیرد، رویکرد ما در گذشته این بود که آنچه در سوریه اتفاق بیفتد، در اکثر مواقع به دستور عوامل خارجی به ویژه رژیم صهیونیستی است تا سوریه از محور مقاومت خارج شود.

در همین حال مقامات عراقی نیز بر لزوم حمایت از دمشق و مبارزه با تروریسم و حامیانشان تاکید دارند چنانکه محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق اخیرا در تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد که عراق تماشاچی پیامدهای خطرناک اوضاع حاصل در سوریه نخواهد بود.السودانی افزود: عراق در گذشته از تروریسم و پیامدهای سلطه گروههای افراطی بر مناطقی از سوریه، زیانهای زیادی دیده است و اجازه تکرار این امر را نخواهد داد.نخست وزیر عراق با تاکید بر اهمیت احترام به یکپارچگی و حاکمیت سوریه گفت که بغداد همه تلاش‌هایش را برای حفظ امنیت کشورش و همچنین سوریه به کار خواهد گرفت.در همین حال اهمیت نقش آفرینی عراق در حمایت از سوریه از سوی بسیاری از شخصیت‌های عراقی نیز مورد تاکید قرار گرفته است و عنوان می‌کنند که نباید در قبال تحولات سوریه که به صورت دقیق بر روی آن برنامه‌ریزی شده، بی‌طرف ماند به همین دلیل جهانیان و کشورهای عربی و اسلامی باید در کنار وحدت سوریه بمانند.

نکته اساسی آن است که ایران و عراق در کنار آنکه بر حفظ استقلال سوریه و تعیین سرنوشت درونی توسط مردم این کشور تاکید دارند، به خوبی ضرورت و اهمیت همگرایی و تصمیمات واحد و فراگیر در حمایت از دمشق را نیز درک کرده‌اند چرا که واقعیت‌های غیر قابل انکاری وجود دارد که بی‌توجهی به آنها قطعا پیامدهای سنگینی برای کل منطقه دارد.

نخست آنکه سوابق تروریست‌ها نشان می‌دهد که آنها هیچ حد و مرکزی برای جنایات و اشغالگری خود قائل نیستند و ماهیت رفتاری آنها شبیه آمریکا و صهیونیست‌هاست که هرگز سیری پذیر نمی‌باشند و هر اشغالی را برابر با اشغالی دیگر می‌دانند. هر چند که در فضای تبلیغاتی و رسانه‌ای دشمنان امنیت برآنند تا چنان وانمود سازند که تحولات سوریه چه ارتباطی به سایر کشورها از جمله ایران و عراق دارد، اما تجربه تلخ داعش تهی بودن این ادعا را آشکار می‌سازد. زمانی داعش در سوریه فعال بود حال آنکه دامنه حملات تروریستی آن به عراق سرازیر شد و اگر فتوای مرجعیت در بسیج مردمی و نیز حضور بزرگ مردانی همچون شهید سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نبود تروریست‌ها عراق و سپس سایر کشورهای منطقه را نیز تهدید کرده بودند. نمود عینی ماهیت سیری ناپذیر تروریست‌ها و حامیانشان و البته لزوم وحدت منطقه در برابر آن را در سخنان مقامات اقلیم کردستان از جمله شخص بارزانی می‌توان مشاهده کرد آن زمان که او عنوان می‌کند وقتی داعش به سمت اربیل آمد هیچ کدام از کشورهای غربی که متعهد به امنیت اقلیم کردستان عراق بودن به حمایت از اقلیم نیامدند و این شخص قاسم سلیمانی بود که با حضورش داعش را به عقب راند.

در مقطع کنونی نیز قطعا تروریست‌ها همان سیاست‌ها و اهداف گذشته برای ناامن سازی تمام منطقه از جمله عراق و ایران و... را دنبال می‌کنند و لذا رویکرد تهران -بغداد در حمایت همه جانبه از دمشق اقدامی تدافعی و پیش‌دستانه برگرفته از تجربه‌های تلخ گذشته است تا بار دیگر منطقه در برابر تروریسم و حامیانش غافلگیر نگردد.

دوم آنکه هر چند که غربی‌ها مدعی هستند دخالتی در امور سوریه ندارند اما تمام شواهد نشان می‌دهد که تروریست‌ها رسما تحت حمایت آنها شکل گرفته و دوباره تقویت شده‌اند چنانکه منابع نزدیک به گروه‌های عراقی از حضور ۱۷ اداره اطلاعاتی غربی در سوریه برای حمایت از تحریر الشام خبر دادند. همچنین یک عضو جدا شده از تروریست‌های هیات تحریرالشاماز نقش قوی اوکراین در زمینه آموزش به عناصر این گروه برای استفاده از پهپاد پرده برداشت. در همین حال آمریکایی‌ها در ماه‌های اخیر تسلیحات بیشماری به سوریه برده و حتی مواضع مقاومت و ارتش سوریه را بمباران کرده‌اند. نکته مهم آنکه آمریکایی‌ها در حالی ادعای دفاع از خود را مطرح می‌کنند که ماهیت حضورشان در سوریه یک ماهیت اشغالگرایانه است و جز ناامن سازی و حمایت از تجزیه طلبان و تروریست‌ها کارکردی ندارند.

البته آمریکایی‌ها در این جنایات تنها نیستند و بخشی از معادله بحران‌سازی در سوریه برگرفته از تحرکات و اهداف صهیونیست‌ها پس از شکست در غزه و لبنان است که برای نابودی کل منطقه صورت می‌گیرد. تکرار ادعاهای واهی غرب در باب سلاح‌های شیمیایی سوریه گواهی دیگر بر این مسئله است چنانکه دیمیتری پولیانسکی معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست ماهانه شورای امنیت درباره سلاح های شیمیایی سوریه ، مواضع آمریکا درباره سوریه را بیانگر به رسمیت شناختن تروریست ها ارزیابی کرد وتلاش آمریکا برای القای دروغ وجود سلاح کشتار جمعی در عراق، پیش از حمله به این کشور را یادآور شد و تلاش های کشورهای غربی برای القای وجود سلاح شیمیایی در سوریه را نیز دارای هدف مشابهی دانست.

به هر تقدیر آنچه در سوریه می‌گذرد توطئه‌ای صهیونیستی – آمریکایی علیه کل منطقه است که متاسفانه برخی کشورهای منطقه نیز با اشتباه محاسباتی در حال گرفتار آمدن در این بازی و حمایت از تروریست‌ها هستند که قطعا هزینه‌های سنگینی برای آنان به همراه خواهد داشت. با تمام این تفاسیر آنچه در نشست بغداد صورت می‌گیرد رویکردی منطقی، عاقلانه و آینده نگرایانه از سوی ایران، عراق و سوریه است که در راستای امنیت سه کشور و کل منطقه صورت می‌گیرد.

آتش تروریسمی که غرب و صهیونیست‌ها در سوریه افروخته‌اند محدود به این کشور نمی‌باشد و کل منطقه را هدف قرار داده است لذا رویکرد کشورهای منطقه به حمایت از دمشق یک اصل مهم و ضروری است که نشست بغداد گامی مهم در این زمینه است که می‌تواند پیش زمینه توافقات و اقدامات عملی در نشست روند آستانه در قطر باشد با مشارکت روسیه و ترکیه و سایر کشورهای دلسوز امنیت منطقه در برابر توطئه تروریستی آمریکایی-صهیونیستی باشد.