به گزارش سایت دیدهبان ایران، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در بخشی از مصاحبه خود با «تاکر کارلسون» خبرنگار آمریکایی با بیان اینکه مسکو با آزمایش موشک اورشنیک میخواست به غرب بگوید که هر چیزی را برای دفاع از خود انجام میدهد، افزود: «ما نمیخواهیم اوضاع را وخیمتر کنیم، اما از آنجایی که موشک اتکمز و دیگر سلاحهای دوربرد علیه سرزمین اصلی روسیه استفاده میشوند، سیگنالهایی ارسال میکنیم. امیدواریم آخرین مورد که آزمایش سیستم تسلیحاتی جدید به نام اورشنیک بود، جدی گرفته شده باشد.»
به نقل از خبرگزاری نووستی، وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه آمریکا از قبل از پرتاب موشک اورشنیک اطلاع داشت و هیچ چیز واقعا خطرناکی در آن ندید، گفت: «روسیه آماده است در صورت عدم نتیجه گیری لازم به کشورهای غربی پیامهای بیشتری به آنها ارسال کند.»
لاوروف افزود: «خوب، پیام این است که شما، منظور من آمریکا و متحدان ایالات متحده است که این سلاحهای دوربرد را نیز در اختیار کییف قرار میدهند، آنها باید درک کنند که ما حاضریم از هر وسیلهای استفاده کنیم تا اجازه ندهیم در آنچه آنها شکست استراتژیک روسیه مینامند، موفق شوند.»
افشای «کانالی» که هنگام پرتاب یک موشک بالستیک به طور خودکار به طرف آمریکایی پیام میفرستد
سرگئی لاوروف، در این گفتوگو وجود «کانالی» را فاش کرد که به طور خودکار با طرف آمریکایی هنگام پرتاب موشک بالستیک فعال میشود، به طوری که این کانال به جلوگیری از یک فاجعه هستهای کمک میکند.
لاوروف در پاسخ به سوالی درباره حملات هستهای و نبود مکانیزمی که از طریق آن روسای جمهور روسیه و آمریکا بتوانند با یکدیگر گفتوگو کنند تا از سوء تفاهماتی که میتواند منجر به مرگ صدها میلیون نفر شود، جلوگیری شود، پاسخ داد. او گفت: ما یک «کانال» داریم که هنگام پرتاب موشک بالستیک به طور خودکار کار میکند. در مورد موشک بالستیک مافوق صوت میانبرد «اورشنیک»، این کانال ۳۰ دقیقه قبل از پرتاب آن پیامی را به آمریکا فرستاد.
لاوروف تاکید کرد: روسیه در مورد نابودی جمعیت هیچ کشوری صحبت نمیکند. ما این جنگ را آغاز نکردیم. ما سالها هشدار دادهایم که نزدیک شدن ناتو به مرزهای ما مشکل ایجاد میکند.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در ادامه توضیح داد که «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه «سالها این موضوع را در تریبونهای بینالمللی برای افرادی که رویای «پایان تاریخ» و «هژمونی» خود را در سر میپرورانند، توضیح داد.
لاوروف توضیح داد: «زمانی که کودتا در اوکراین اتفاق افتاد، آمریکاییها این واقعیت را پنهان نکردند که پشت آن بودند، فایل ضبطشدهای از مکالمه میان "ویلیام نولند"، معاون وزیر امور خارجه وقت آمریکا و سفیر آمریکا در کییف وجود دارد... بحث درباره افرادی که بعد از کودتا در دولت جدید حضور خواهند داشت، در مورد پنج میلیارد دلار هزینه شده برای اوکراین پس از استقلال به عنوان تضمینی برای اینکه همه چیز همانطور که آمریکاییها میخواهند باشد، در این فایل موجود است.»
لاوروف گفت: ما هیچ قصدی برای نابودی مردم اوکراین نداریم. آنها برادران و خواهران مردم روسیه هستند.
لاوروف در ادامه مصاحبه با روزنامه نگار آمریکایی تاکر کارلسون در مورد ماهیت روابط بین آمریکا و روسیه و اینکه آیا آنها اکنون در وضعیت جنگی هستند، گفت: «من هرگز آن را نخواهم گفت، این چیزی نیست که ما بخواهیم. مایلیم به طور کلی با همه همسایگانمان، با همه کشورها، به ویژه با کشور بزرگی مانند ایالات متحده آمریکا، روابط عادی داشته باشیم.»
وی ادامه داد: ولادیمیر پوتین بارها احترام خود را به مردم آمریکا، تاریخ ایالات متحده و دستاوردهای آمریکا در جهان ابراز کرده است و ما دلیلی نمیبینیم که روسیه و ایالات متحده به خاطر صلح با یکدیگر همکاری نکنند.
لاوروف در پاسخ به این سوال که آمریکا درگیریهایی را که روسیه در آن مشارکت دارد، تامین مالی میکند و اجازه حمله به خاک روسیه را میدهد، آیا این یک جنگ نیست؟ گفت: من میخواهم آن را به این شکل بنامم: «واضح است که اوکراینیها بدون مشارکت مستقیم پرسنل نظامی آمریکایی نمیتوانند از سلاحهای پیشرفته دوربرد استفاده کنند. این امری خطرناک است و هیچ شکی در آن نیست.»
وی ادامه داد: ما همچنین میدانیم که برخی از مقامات پنتاگون و سایر سازمانها از جمله ناتو در روزهای اخیر شروع به بیان این موضوع کردهاند که این بلوک یک ائتلاف دفاعی است، اما گاهی اوقات به قول خودشان میتوان ابتدا حمله کرد، زیرا بهترین دفاع همان تهاجم است.» و دریاسالار «تی بوکانان»، نماینده فرماندهی راهبردی وزارت دفاع آمریکا گفته که امکان تبادل حملات هستهای محدود را به رسمیت میشناسد.
لاوروف تاکید کرد: «روسیه جنگ را آغاز نکرد و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بارها گفت که ما عملیات نظامی ویژه را برای پایان دادن به جنگی که رژیم کییف علیه مردمش در دونباس آغاز کرده بود، آغاز کردیم و رئیسجمهور پوتین در سخنان خود به صراحت اعلام کرد ما برای هر گونه تحول در رویدادها آماده هستیم.»
وی ادامه داد: ما ترجیح میدهیم حل و فصل مسالمتآمیز از طریق مذاکره بر اساس احترام به منافع مشروع امنیتی روسیه و احترام به مردم روسیه ساکن اوکراین، حقوق اساسی آنها، حقوق زبانی و مذهبی آنها باشد که توسط تعدادی از آنها به واسطه قوانینی که پارلمان اوکراین به تصویب رساند، از بین رفته است و این روند خیلی قبل از آغاز عملیات نظامی ویژه شروع شده بود.
وی توضیح داد: «از سال ۲۰۱۷، قانونی تصویب شده است که آموزش به زبان روسی، فعالیت رسانههای روسی در اوکراین و سپس رسانههای اوکراینی به زبان روسی را ممنوع میکند. همچنین اقداماتی برای لغو هرگونه رویداد فرهنگی به زبان روسی انجام شده است. و کتابهای روسی از کتابخانهها حذف میشوند. آخرین گام نیز تصویب قانونی بود که کلیسای ارتدکس قانونی اوکراین را ممنوع میکرد عجیب است که غرب میگوید میخواهند این مناقشه را بر اساس منشور سازمان ملل و احترام به تمامیت ارضی اوکراین حل کنند و میگویند روسیه باید «برود و ترک کند».
لاوروف ادامه داد: «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نیز سخنان مشابهی را بیان کرد و سخنگوی وی در نهایت تأکید کرد که مناقشه باید بر اساس قوانین بینالمللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامههای مجمع عمومی با رعایت تمامیت ارضی اوکراین حل و فصل شود.
نگران اوضاع حلب و حومه آن هستیم
وزیر خارجه روسیه همچنین درباره سوریه گفت: قواعد بازی در سوریه مبتنی بر کمک به سوریها برای توافق و جلوگیری از تقویت تمایلات تجزیه طلبانه است. ما پس از آنچه در حلب و حومه آن اتفاق افتاد بسیار نگران هستیم.
وی افزود: من با همتایان ترکیهای و ایرانی خود صحبت کردم و توافق کردیم که در این هفته با هم دیدار کنیم و امیدوارم در دوحه برگزار شود. ما میخواهیم در مورد لزوم بازگشت به اجرای دقیق توافقات در منطقه ادلب بحث کنیم.
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: ما اطلاعاتی در مورد اینکه چه کسانی از گروههای مسلحی که کنترل مناطقی در سوریه را به دست گرفتهاند، حمایت میکنند، در اختیار داریم و مایلیم این موضوع را با ترکیه و ایران در میان بگذاریم. کسانی هستند که میگویند اسرائیل علاقهمند است اوضاع سوریه را بدتر کند تا غزه تحت نظارت شدید قرار نگیرد.
منبع: ایسنا