به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، پنجشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره سوریه اظهار کرد: ما با شرکای خود در میدان در تماس هستیم.
وی افزود: ما شاهد گزارشهایی درباره نقض حقوق بشر بودهایم. امیداریم اکنون کسانی که کنترل حلب و ادلب را در دست گرفتهاند، عاملان این تخلفات را مسئولیتپذیر کنند.
به نوشته آناتولی، وود نظام سوریه را متهم کرد که اگر «بیشترین خطر را احساس کند» ممکن است که تسلیحات شیمیایی استفاده کند.
وود سهشنبه نیز در نشست اضطراری شورای امنیت درباره تحولات اخیر سوریه با اتهام زنی علیه ایران، روسیه و حزب الله لبنان اعلام کرد: سالها است که دولت سوریه با حمایت ایران، روسیه و حزبالله درگیر جنگ داخلی بوده است.
این دیپلمات آمریکایی مدعی شد: در واقع، خودداری مداوم حکومت بشار اسد از مشارکت در روند سیاسی مشخص شده بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ و با اتکا به روسیه و ایران، شرایطی را ایجاد کرد که اکنون در شمال غرب سوریه در حال گسترش است.
وود همچنین ادعا کرد: ایالات متحده آمریکا هیچ ارتباطی با حملات شورشیان اخیر که توسط گروهی به نام «هیئت تحریر الشام» انجام شده است، ندارد و این گروه، «یک سازمان تروریستی» از سوی ایالات متحده و سازمان ملل بوده و «ما نگرانی هایی در مورد این گروه داریم.»
به گزارش ایرنا، گروههای تروریستی از بامداد ۷ آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
این عملیات نظامی تروریستها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.