به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، در آستانه سالروز شهادت حضرت فاطمه(س)، مراسم معنوی این بانوی گرانقدر به همراه قرائت زیارتنامه ایشان، با اجرای مراسم مذهبی و افتتاح ساختمان جدید نمازخانه ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، همراه شد.
محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون استان، با تلاوت آیاتی چند از کلامالله مجید و تسلیت ایام فاطمیه، بیان داشت: امیدوارم در این ایامی که به نام زهرای اطهر (س) هست همه ما بتوانیم ذیل برکات این حضرت، مسیر کسب خیرات، برکات و کمال را طی کنیم. یکی از نکاتی که همه ما در مورد حضرت فاطمه (س) شنیدهایم این بوده که ایشان در واپسین لحظات عمر با برکت خود مشغول دعا بودند و فرزندان حضرت که آمدند، دیدند که مادر در حال دعا برای همسایه است و سوال کردند که دلیل چیست؟ ایشان فرمودند: "اول همسایه بعد خانه" و این اهمیت نگاه اجتماعی ایشان را نشان میدهد که لازم است ما به اطراف و جامعه اطراف خود توجه داشته باشیم.
وی ادامه داد: اینکه شما میبینید امیرالمومنین (ع) در جنگ تعبیری را به کار میبرد که: " اگر ما برای پیرزن صحرانشینی که خار به پایش میرود، بمیریم هم، جا دارد." و کلام ایشان در شرایط جنگ نشانگر اهمیتی است که اهل بیت اطهار علیهماالسلام برای توجه به اطرافیان و جامعه دارند. چرا که این طبیعی است که بهصورت مداوم خار به پای پیرزن بادیهنشین برود اما ایشان میخواهد ما را حساس کند به مواردی که طبیعی است اما از نظر ما خوب نیست، باید به آن توجه کنیم. هر سازمان و مجموعهای هم در واقع یک اجتماع محسوب میشود که ما در همین اجتماع هم همسایگانی داریم که به تعبیری در اداره این همسایه همکار ما محسوب میشود و زمانی که حضرت زهرا (س) از اهمیت توجه به اطرافیان میفرمایند، یعنی جایی که بین مصلحت خود و منفعت همکارت یکی را باید انتخاب کنی، سیره فاطمی به ما میگوید که تو باید مراقب همسایه و همکار خود باشی. بنابراین وظیفه ما نسبت به همدیگر بسیار بالا هست و باید مراقب همدیگر و جویای احوال هم باشیم.
زنجانی تصریح کرد: لذا ما همیشه باید از نحوه رفتار، برخورد، نوع نگاه و حتی سلام کردن و دیگر مواردی که به نظر روزمره میآید، مواظبت نماییم که عدالت و شیوه صحیح برخورد و آداب اجتماعی را رعایت کرده باشیم و اینها را در سیره حضرت زهرا (س) به ما یاد میدهد و باید تلاش کنیم که انشاءالله همه ما بتوانیم دغدغه همدیگر را داشته باشیم و در اینصورت میتوانیم ادعا کنیم که مطابق با سیره ایشان رفتار میکنیم و در این شرایط خود حضرت به کمک ما میآیند و طبق روایتی از امام صادق (ع) که میفرمایند: " اطفال شیعیان مومن ما خود حضرت زهرا (س) تربیت میکند." یعنی اگر کسی شیعه، پیرو ولایت و مومن باشد خود حضرت فاطمه (س) ایفاگر نقش تربیتی فرزند او خواهد بود و چه چیزی بهتر از این است.
مدیرکل کانون استان تاکید نمود: هیچیک از ما نمیتوانیم ادعا کنیم که میتوانیم یک مربی بهتر از حضرت فاطمه (س) داشته باشیم اما تلاش ما در زمینه تربیت صحیح فرزندانمان تا چه اندازه است، به روایتی به جای تمام این کارها باید شیعه مومن شویم و زمانی که الگوی تربیتی خود حضرت زهرا (س) میشود فرزند نیز صالح، صادق و سالم از تمامی جهات خواهد بود و ریشه آن در ایمان و ولایتپذیری است، اگر این دو اصل را در زندگی خود پیاده کنیم میتوانیم محیطی پاکتر، سالمتر و بهتر خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: در روایت داریم زمانی که حضرت امام زمان (عج) ظهور پیدا میکند، خرگوش درب لانه مار استراحت میکند؛ و این مثالیاست برای ما که در دوره آخرالزمان ما با ظهور حضرت، تمام یک جامعه در کنار یکدیگر قرار میگیرند و مقصود این روایت این است که چقدر توجه به اطرافیان، هوای یکدیگر را داشتن، در تمامی موضوعات و نیازها مراقب بودن و... مهم است. انشاءالله که همه ما بتوانیم در آخرت ذیل شفاعت حضرت زهرا (س) باشیم و این ایام فاطمیه زمانی باشد که تدبر بیشتری در سیره ایشان کنیم.
در ادامه زیارت حضرت فاطمه (س) توسط یکی از مداحان اهل بین قرائت شد و سپس مداحی، سخنانی در مدح زهرای اطهر(س) و سینهزنی با همراهی حاضرین در مراسم، انجام پذیرفت.