شناسهٔ خبر: 70118403 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

زنگ خطر افزایش مصرف گاز توسط مشترکان خانگی به صدا در آمد

همزمان با افزایش مصرف گاز به مرز ۶۰۰ میلیون متر مکعب زنگ خطر برای قطع مشترکان پر مصرف به صدا درآمده است.

صاحب‌خبر -

سازمان هواشناسی از ابتدای هفته خبر از ورود توده هوای سرد به کشور و ماندگاری این هوای سرد در بسیاری از شهرها به ویژه شهرهای شمالی داده بود. ماندگاری دمای هوای سرد باعث شده بود که میزان مصرف گاز در بسیاری از شهرها از جمله کلان شهرها افزایش یابد و به بیش از ۶۰۰ میلیون متر مکعب برسد.

طبق اعلام علیرضا کوشکی رئیس مرکز راهبری شرکت ملی گاز میزان مصرف گاز کشور روز گذشته در بخش خانگی ، تجاری و صنایع جزء از مرز ۶۰۰ میلیون متر مکعب عبور کرد. طبق بررسی‌های صورت گرفته میزان مصرف گاز نسبت به روز گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.

کوشکی بیان کرد: هرچه مصرف گاز در خانه ها بیشتر شود، دولت به منظور حفظ فشار پایداری شبکه گاز، مجبور به محدویت در گاز رسانی در سایر بخش ها از جمله نیروگاه ها وصنایع می شود. در صورتی که‌ اگر هر مشترک به میزان فقط ۲۰ درصد از مصرف خود را کاهش دهد، بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز کمتری مصرف خواهد شد کاهش ۲۰ درصدی مصرف گاز موجب می شود که زمستان را بدون قطعی گاز و برق سپری کنیم.

­مدیر شبکه راهبردی امور گازرسانی گفت: تعداد استفاده کنندگان از گرماتاب‌ها در اماکن تجاری در سال‌های اخیر افزایش یافته و در این زمینه لازم است تمامی نهاد‌ها از جمله دولت و وزارت صنعت به کمک ما بیایند تا از هدررفت انرژی جلوگیری شود.

وی افزود: اگر مشخص شود که رستوران‌ها یا مراکز تجاری از گاز یا برق به طور غیرمجاز استفاده می‌کنند، برای بار اول به آنها اخطار داده می‌شود. اما اگر به اخطار‌ها توجه نشود، گاز آنها قطع و مصرف آنها با بالاترین تعرفه محاسبه می‌شود. سال گذشته در تهران ۳۴ میلیارد تومان جریمه برای مراکز تجاری که به این شیوه عمل کرده بودند، صادر شد.

این درحالیست که بیش از ۵۹ درصد از مصرف گاز مربوط به بخش خانگی و تجاری است وهمین افزایش‌ مصرف از سوی مصرف کنندگان خانگی باعث می شود که گاز صنایع و کارخانجات قطع شود.

گاز ادارات پر مصرف هم قطع شد

در همین زمینه به تازگی جلسه‌ای با حضور سه وزیر نیرو، نفت و صمت و معاون اجرایی رئیس جمهور برگزار و تصمیمات مهمی هم برای مدیریت مصرف گاز در ادارات و هم کاهش ناترازی انرژی گرفته شد‌.

در ادامه محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس جمهور در خصوص تمهیدات اجرایی برای کنترل مصرف گاز در ادارات دولتی گفت: یک بخش جبران ناترازی مربوط به افزایش تولید است و از سوی دیگر باید مصرف نیز مدیریت شودو از مصرف بی‌رویه به نوعی جلوگیری شود که از آن جمله می‌توان به کنترل مصرف در سیستم‌های گرمایی در رستوران، استخر و باغ‌ها اشاره کرد تا مصرف گاز پایین بیاید و حتی در مواردی ممکن است این مراکز تعطیل شود.

معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه زمستان زودهنگام شروع شده و دمای هوا نسبت به پارسال ۴ تا ۵ درجه کمتر شده، گفت: تولید برق نیاز به سوخت دارد و اگر سوخت ناکافی باشد برق قطع می‌شود، بنابراین دنبال این هستیم که ناترازی را در بخش سوخت مدیریت کنیم.

قائم پناه‌با بیان اینکه در صورتی گاز خانگی با همین روند مصرف شود، منجر به تعطیلی کارخانه‌ها خواهد شد گفت: این در حالی است که امسال از سوی مقام معظم رهبری، سال جهش تولید نام‌گذاری شده و خاموشی صنایع مانع از تحقق جهش تولید می‌شود که گرانی و بیکاری به دنبال دارد. امیدوارم مردم همراهی کنند تا ناترازی انرژی را امسال پشت سربگذاریم و در سال‌های آینده با تمهیدات وزیر نیرو برای تولید برق خورشیدی این ناترازی جبران شود.

در همین زمینه بازرسی و پایش ها برای کنترل مصرف گاز در ادارات دولتی،  خصوصی و همچنین مراکز تجاری و تفریحی از سوی کارشناسان شرکت ملی گاز صورت گرفته است که در همین رابطه طبق اعلام مأموران گاز برخی از ادارات به دلیل عدم رعایت دمای رفاه قطع شده و برخی از ادارات هم هشدار دریافت کرده اند.

طبق اعلام شرکت ملی گاز تاکنون گاز حدود ۵۰ اداره پرمصرف قطع شده است دولت همچنین برای مدیریت مصرف گاز به ویژه برای مشترکان پرمصرف و خیلی پر مصرف تمهیداتی را در نظر گرفته که یکی از اقدامات افزایش تعرفه گاز آنها تا ۹۵ درصد بوده است.

در همین زمینه هوشنگ صیدالی مدیر هماهنگی امور گاز رسانی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به این که حدود ۲۸ میلیون مصرف کننده گاز در بخش‌های مختلف داریم گفت: برای حفظ پایداری در کل صنعت کشور، مشترکین خانگی باید در میزان مصرف گاز صرفه جویی انجام دهند.

تعرفه گاز مشترکان خیلی پر مصرف تا ۹۵ درصد افزایش یافت

 مدیر هماهنگی امور گازرسان هم گفت: ما تقریباً پنج درصد از مصرف گاز طبیعی در پله‌های ۱۱ و ۱۲ است که پله‌های بسیار پرمصرفی هستند، طبق مصوبه تصویب و ابلاغ شده، مشترکینی که در این دو پله قرار دارند شامل طرح‌های تشویقی و تنبیهی می‌شوند.

وی گفت: تشویق های که سال ۹۹ یک مصوبه‌ای را در این خصوص داشتند که به تبع آن، سال گذشته حدود چهل هزار میلیارد ریال تشویق کردند آنهایی که درست مصرف کردند؛ یعنی روی قبوض آنها، این مشخص بود برای مصرف‌ آنها نسبت به سال گذشته و امسال هم همین وضعیت را ما داریم برای آنهایی که حداقل ۱۰ درصد از مصرف‌ خود نسبت به سال گذشته کمتر شود و بعد ۱۵ درصد از این مصرف، به نسبت ۱۵ درصد از این مصرف در قبض آنها بخشودگی نمایان خواهد شد و در آن بخشی هم که برای تنبیه آنهایی که رعایت مصرف را نکنند و وضعیت‌شان، وضعیت مناسبی نباشد، به ازای هر مترمکعبی که مصرف می‌کنند با بالاترین نرخ داخلی محاسبه می‌شود که حدود نزدیک ۱۱‌هزار و ۵۰۰ تومان است.

براساس این گزارش حال با توجه به کاهش دمای هوا و افزایش میزان مصرف گاز امیدواریم این‌تمهیدات از جمله بالا رفتن تعرفه گاز و قطع گاز مشترکان پر مصرف بتواند بخشی از این ناترازی ها و افزایش مصرف گاز مدیریت شود.