شناسهٔ خبر: 70113869 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

۱۰ نکته که قبل از گودبرداری باید بدانید!

نکات متعددی هستند که پیش از شروع پروژه گودبرداری باید به آن‎ها دقت کرد. فرقی ندارد که پروژه گودبرداری به منظور ساخت یک پارکینگ طبقاتی بزرگ باشد یا یک خانه کوچک؛ چیزی که اهمیت دارد، رعایت اصول و قوانین مهم در انجام گودبرداری است. شما باید نکات ایمنی را در انجام این فرآیند جدی بگیرید و البته به تضمین سلامت ساختمان‌‎های مجاور محل پروژه نیز توجه داشته باشید.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

قبل از شروع پروژه بهتر است با توجه به قوانین، هماهنگی‎های لازم را برای اجرای پروژه انجام دهید. این کار موجب می‎شود که شما با مشکلاتی مثل قطع کردن خطوط برق در حین انجام گودبرداری مواجه نشوید. در ضمن شما باید طوری فرآیند گودبرداری را به انجام برسانید که آسیبی به محیط زیست وارد نشود.

ده مورد از مهم‎ترین نکات پیش از عملیات گودبرداری

در ادامه قصد داریم به بررسی ۱۰ نکته مهم قبل از عملیات گودبرداری بپردازیم.

۱- تعیین تاریخ شروع کار و نصب علائم هشداردهنده در محل پروژه

شما باید حداقل ۳ روز قبل از شروع پروژه گودبرداری، تاریخ شروع کار را با کارتابل نظام مهندسی اعلام کنید. یکی دیگر از کار‌های مهم پیش از شروع پروژه، نصب علائم مهم هشداردهنده در محل انجام گودبرداری است. این اعلانات باید طوری باشند، که عابرین در طول شب هم به راحتی آن‎ها را مشاهده کنند.

۲- انتخاب پیمانکار متخصص و مجرب برای پروژه

یکی دیگر از نکات بسیار مهم در موفقیت پروژه گودبرداری، انتخاب یک پیمانکار کاربلد و متخصص است که از تجربه لازم برخوردار باشد. شما باید سوابق کاری پیمانکار موردنظر خود را بررسی کنید. بهتر است قبل از اینکه پروژه گودبرداری را آغاز کنید، حتما یک جلسه هماهنگی در مورد چگونگی انجام کار، محل شیب و رمپ و محل خارج شدن ماشین آلات سنگین برگزار کنید. دقت داشته باشید که پیمانکار در قبال پروژه شما مسئولیت‎های زیادی دارد که باید به انجام برساند.

این مسئولیت‎ها عبارت‎اند از:

  • وفاداری به مفاد قرارداد
  • تهیه تجهیزات و ماشین آلات لازم
  • حمل خاک تا محلی مناسب و تخلیه آن در محل مجاز
  • فراهم کردن نیرو‌های انسانی برای کار و ...
  • حفر گود به اندازه ذکر‎شده در قرارداد

انتخاب پیمانکار متخصص و مجرب برای پروژه

۳- اخذ صلاحیت کاری پیمانکار توسط ناظر

قبل از شروع فرآیند گودبرداری ساختمان، ناظر باید سوابق اجرایی و همچنین صلاحیت پیمانکار پروژه شما را مورد بررسی و تایید قرار دهد. در این بخش، طرح عملیات گودبرداری و همچنین نحوه کار توسط مجری مربوطه بررسی می‎شود. در ضمن برنامه زمانی کار و همچنین نحوه اجرای عملیات هم باید به وسیله ناظر تایید شود.

۴- نقشه ‎برداری دقیق از محل پروژه

یکی دیگر از اولین قدم‎هایی که برای شروع پروژه گودبرداری باید برداشته شود، نقشه‎برداری است. با توجه به این که بسیاری از ساختمان‌ها از شیب مناسبی برخوردار نیستند، نقشه‎برداری از محل پروژه حتما باید با دقت به انجام برسد. اگر نقشه‏برداری توسط فرد نابلد انجام شود، تمامی تست‎های جغرافیایی مثل تعیین نوع زمین با اشتباهات زیادی همراه می‎شوند.

۵- فراهم کردن ایمنی کارگران

اگر قصد انجام عملیات گودبرداری را دارید، باید اهمیت زیادی برای موضوع ایمنی نیرو‌های انسانی پروژه قائل شوید. اگر بنا به هر دلیلی اتفاقی برای یکی از کارگران و مسئولین پروژه بیفتد، شما مسئول این اتفاق خواهید بود. رعایت نکات ایمنی شامل مواردی مثل تهیه لباس، کلاه و حتی ماسک می‏شود.

۶- انجام آزمایش های ژئوتکنیک

از مهم‎ترین نکاتی که حتما باید قبل از شروع پروژه گودبرداری به آن دقت کرد، می‎توان به تحقیقات ژئوتکنیک اشاره کرد. این تحقیقات عمق و همچنین نیاز‌های تقویت زمین را برای بنیاد ساختمان تعیین می‎کنند. از سوی دیگر بررسی‎های ژئوتکنیک باعث می‎شوند که دسترسی جاده‎ها و همچنین راه‎اندازی تجهیزات به صورت فنی و اصولی طراحی شوند.

۷- اخذ مجوز‌های لازم برای شروع پروژه

یکی دیگر از موضوعات اصلی قبل از شروع پروژه گودبرداری، اخذ مجوز‌های موردنیاز برای شروع کار است. شما باید از ادارات و مجموعه‎های مختلفی مثل، شهرداری، کلانتری، اداره آب، برق و گاز مجوز‌هایی ها را دریافت کنید. در غیر این صورت ممکن است با برخی از مشکلات قانونی مواجه شوید.

۸- شناخت نوع خاک

شناخت نوع خاک از سایر نکات مهم قبل از گودبرداری به شمار می‎رود. شناسایی خاک محل پروژه در دوره گودبرداری، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از آسیب‎هایی مانند ریزش ساختمان دارد. با توجه به این موضوع، قبل از شروع عملیات حفر گود، ابتدا باید نوع خاک را بشناسید و در مورد آن اطلاعات لازم را کسب کنید. به طور معمول زمین و خاک شامل دو دسته مرغوب و نامرغوب هستند که پیش از شروع ساختمان باید به نوع آن‎ها‎ توجه کرد.

۹_ آمادگی کافی برای شرایط اضطراری

عملیات گودبرداری ممکن است با خطرات و حوادث مختلفی همراه شود، از این رو تیم پروژه شما باید از هر نظر آماده شرایط مختلف باشند. برای این کار می‎توانید یک لیست کامل از خطوط تماس‎های اضطراری برای پزشکان، پلیس و همچنین آتش‌نشانان ایجاد کنید و احتمال بروز مشکلات مختلف را کاهش دهید.

۱۰- نصب هشدار‌های و اعلانات لازم در اطراف محل پروژه

یکی دیگر از مهم‏ترین نکات که قبل از پروژه گودبرداری باید به آن رسیدگی کنید، نصب تابلو‌های هشدار در محل پروژه است. نصب تابلو‌های هشداردهنده موجب به حداقل رسیدن اتفاقات خطرناک می‎شود. این اطلاعات شامل مواردی مثل تاریخ شروع پروژه، عمق گود، تاریخ اتمام مراحل ایمن‎سازی، نام مهندس ناظر و ... می‏‎شود.

بهترین مجری گودبرداری تهران پی گستر

تهران پی گستر؛ بهترین مجری عملیات خاکبرداری

مجموعه تهران پی گستر دارای خصوصیات بسیار زیادی مثل کیفیت بالای خدمات اجرای گودبرداری است و به تمامی مفاد قرارداد با صاحب سازه وفادار می‌باشد. این مجموعه کلیه نکات قبل از شروع پروژه را رعایت می‎کند و از تمامی مشکلاتی که ممکن است صاحب پروژه با آن‏‎ها مواجه شود، جلوگیری می‎کند. مجموعه تهران پی گستر پیشنهاد ما به شما است، چون علاوه بر کیفیت کاری بالا، رعایت نکات ایمنی و سرعت بالا در اجرای پروژه، قیمت مناسبی را برای خدمات خود در نظر گرفته است. برای اطلاعات بیشتر در مورد گودبرداری وارد سایت تهران پی گستر (https://www.tehranpeygostar.com/) شوید.

انتخاب پیمانکار متخصص و مجرب برای پروژه بهترین مجری گودبرداری تهران پی گستر