به گزارش ایلنا، سیر تغییر و انتخاب استانداران دولت چهاردهم بعد از گذشت چندین ماه از استقرار دولت چهاردهم به پایان رسید.
اسکندر مومنی، اولویت انتخاب استانداران را بر مبنای رفع مشکلات مردم به ویژه چالشهای معیشتی و اقتصادی عنوان و تاکید کرده است که مهمترین شاخصه در انتخاب استانداران، مردمداری، توانمندی و کارآمدی آنهاست. استانداران جدید پس از گذشت یک سال از انتصاب و فعالیت آنان بر اساس شاخصهای دهگانه ارزیابی خواهند شد.
بررسی کارنامه استانداران منصوب شده نشان میدهد که وزیر کشور به انتخاب استانداران بومی توجه زیادی داشته است. در این دوره برای نخستین بار، یک بلوچ اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان شد، استاندار کردستان نیز برای اولین بار فردی از میان اهل سنت است. همچنین محمدرضا موالی زاده به عنوان اولین استاندار عرب در استان خوزستان در دولت چهاردهم منصوب شد.
دولت در این دوره تمامی استانداران به جز استاندار البرز را تغییر داد.
همانطور که پیشبینی هم میشد در دولت چهاردهم روند انتخاب استانداران بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای مدیریت اجرایی در استانها، بدون چالش نبود. این فرایند که همیشه دستخوش رایزنی میان وزارت کشور، نمایندگان مجلس و جناحهای سیاسی مختلف است، در برخی موارد همواره با مواجه شده است.
روند انتخاب استانداران این سوال را مطرح میکند که آیا در عمل این شعار محقق شده است؟ وزارت کشور با تأکید بر "شایستهسالاری" و "انتخاب استانداران مستقل"، اعلام کرد که گزینههایی را برای مدیریت استانها معرفی میکند که وابستگی مستقیم به جناحهای سیاسی خاص نداشته باشند. این رویکرد هرچند مورد استقبال برخی جریانهای سیاسی قرار گرفت اما در مواردی هم مورد انتقاد قرار گرفت.
در همین حال، برخی مدعی شدند که تعدادی از نمایندگان مجلس، بهویژه از استانهای حساس و استراتژیک، تلاش کردند تا گزینههای پیشنهادی خود را از طریق رایزنی و حتی اعمال فشار بر وزارت کشور به کرسی بنشانند. این موضوع در برخی مناطق به محل اختلاف تبدیل شده است.
منتقدان اصولگرای دولت معتقدند که نبود هماهنگی کافی با مجلس و نادیده گرفتن برخی نظرات محلی، باعث کندی روند انتخاب استانداران شد. در مقابل، حامیان دولت اقداماتی همچون انتخاب اولین استاندار عرب، بلوچ و اهل سنت در ۳ استان را گامی در جهت تقویت شفافیت و شکستن انحصار سیاسی در مدیریت استانها میدانند.
اگرچه دولتمردان معتقدند که برای پیشبرد برنامههای توسعهای و ایجاد ثبات در مدیریت استانها، دولت چهاردهم نیازمند گفتوگو و تعامل با تمامی گروههای سیاسی و تقویت روحیه وفاق ملی است که این امر میتواند به تسهیل فرآیند تصمیمگیری و کاهش تنشهای سیاسی کمک شایانی کند اما در عین حال برخی معتقدند که عملکرد دولت در انتخاب استانداران تاکنون نتوانسته بهطور کامل این شعار را محقق کند و همچنان نیازمند تلاشهای بیشتری در راستای تحقق وفاق است.
اسامی و سابقه استاندارانی که در این دوره انتخاب شدهاند، به این شدح است:
استان تهران؛
محمدصادق معتمدیان متولد سال ۱۳۴۹ در کرمانشاه است. وی به عنوان سیاستمدار و مدیر ارشد اجرایی در دولت سیزدهم سمتهایی همچون استاندار آذربایجان غربی و دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه را به عهده داشته است.
معتمدیان دانشآموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مدیریت از دانشگاه ارومیه است. عضویت در شورای توسعه پژوهشی پایدار شرق و غرب کشور، رییس شورای سیاستگذاری آموزشی شمال غرب کشور، مدیریت ارشد دولتی وزارت اطلاعات در استانهای آذربایجان غربی، ایلام و استانداری خراسان جنوبی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
خدمت در ستاد دستگاه های اجرایی در تهران تا سطح مدیرکل، کارشناس و پژوهشگر مسایل قومی - منطقهای و توسعهای و استانداری مختلف از دیگر سوابق اجرایی محمدصادق معتمدیان است.
استان خراسان شمالی؛
در استان خراسان شمالی «بهمن نوری» جایگزین «محمدرضا حسیننژاد» شد.
بهمن نوری متولد ۱۳۴۱ در قائمشهر مازندران است و مسوولیتهای مختلفی را در حوزه های مختلف اجرایی و عمرانی در استان های مازندران و تهران تجربه کرده است.
فرمانداری شهرستان قائمشهر و بابل، مدیرکل برنامهریزی و توسعه شهری امور فنی و عمرانی شهرداری تهران و شهردار منطقه هشت تهران از سوابق اجرایی نماینده عالی دولت چهاردهم در استان خراسان شمالی است.
نوری همچنین مدیریت هسته گزینش سازمان بهزیستی مازندران و مدیرکل سازمان فنی و حرفهای مازندران و تهران را نیز در کارنامه اجرایی خود دارد.
استان خراسان رضوی؛
غلامحسین مظفری متولد سال ۱۳۴۷ در روستای «مظفرآباد» شهرستان نیشابور است که به عنوان یک چهره اصلاحطلب و مدیر اقتصادی و سیاسی شناخته میشود.
استاندار جدید خراسان رضوی دانشآموخته دکترای مدیریت توسعه است که در سالهای ۷۷ تا ۷۹ و همچنین ۹۳ تا ۹۵، معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار ویژه شهرستان نیشابور بوده است و در حدفاصل این ۲ مقطع از سال ۸۳ تا ۸۷ نمایندگی شهرستان نیشابور در هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی را برعهده داشته است.
مظفری از سال ۹۲ تا ۹۳ مدیرعاملی بانک شهر را برعهده داشت و از سال ۹۷ تا ۹۹ نیز مدیرعامل منطقه آزاد کیش بود و فعالیت در سازمان اقتصادی کوثر و عضویت در هیات مدیره بانک شهر از دیگر سوابق اقتصادی این مدیر پرکار در سالهای پیش از آن است.
استان خراسان جنوبی؛
سید محمد رضا هاشمی در جلسه هیئت دولت به عنوان استاندار خراسان جنوبی معرفی شد.
هاشمی، پیش از این به عنوان استاندار سمنان، معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد، سرپرست استانداری استان قم و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی این استان و مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری خراسان شمالی فعالیت داشته است.
وی در سال ۱۳۹۰ به عنوان فرماندار نمونه استان خراسان شمالی، در سالهای ۹۳ و ۹۵ به عنوان فرماندار برتر استان سمنان و در سال ۱۳۹۸ به عنوان فرماندار برتر استان خراسان رضوی انتخاب شده است.
استان سیستان و بلوچستان؛
منصور بیجار؛ بلوچ اهل سنتی که برای نخستین بار به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان انتخاب شد.
منصور بیجار متولد سال ۱۳۵۳ بوده و دارای مدرک کارشناسی مهندسی عمران و کارشناسی ارشد مهندسی عمران است.
از جمله سوابق اجرایی بیجار میتوان به معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان ، مدیرکل دفتر فنی امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری سیستان و بلوچستان، معاون نظارت بر امور روستایی و دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سیستان و بلوچستان، معاون نظارت بر امور سرمایهگذاری و اشتغال دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سیستان و بلوچستان، معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری خاش، رئیس هیئت مدیره بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش دفاع مقدس، رئیس کمیته گنجینه و یادمانها در کنگره ملی شهدای استان سیستان و بلوچستان، رئیس هیئت مدیره سازمان همیاری شهرداریهای استان سیستان و بلوچستان و عضو هسته گزینش استانداری سیستان و بلوچستان اشاره کرد.
استان گلستان؛
«علی اصغر طهماسبی» که در جلسه هیات دولت به عنوان استاندار گلستان معرفی و منصوب شده است؛ پیش از این قائم مقام و معاونت اداره کل اطلاعات گلستان، معاونت سیاسی امنیتی استانداری گلستان و رئیس دفتر آیتالله نورمفیدی بوده است.
وی متولد سال ۱۳۴۱ در شهرستان بندرگز است که دارنده کارشناسی ارشد مدیریت و برنامهریزی است؛ طهماسبی همچنین از جانبازان نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
وی همچنین رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان گلستان بوده است.
عضو کارگروه دائمی اقتصاد مقاومتی مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان از دیگر سوابق وی است.
پیش از این علیمحمد زنگانه، به مدت سه سال در دولت شهید رئیسی استاندار گلستان بوده است.
استان سمنان؛
در استان سمنان «محمدجواد کولیوند» جایگزین «سیدمحمدرضا هاشمی» شد.
کولیوند متولد سال ۱۳۴۶ در روستای باباکمال تویسرکان همدان و دانشآموخته رشته مدیریت صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته مدیریت بحران و از سال ۱۳۸۹ تاکنون عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج است.
کولیوند سال ۱۳۸۷ از سوی استاندار وقت تهران و با حکم مصطفی پورمحمدی وزیر وقت کشور، به عنوان فرماندار ویژه کرج منصوب شد.
فعالیت در شرکت مخابرات استان تهران – شهرستان کرج، مدیرکلی حراست شرکت مخابرات تهران و مدیرکلی تدارکات و بازرگانی شرکت مخابرات استان تهران، معاونت استاندار تهران و فرماندار ویژه کرج، معاونت پست بانک ایران، و مدیرکلی اموال، پشتیبانی و ساختمان وزارت خارجه از جمله سوابق اجرایی کولیوند است.
وی در دوره نهم و دهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس در استان البرز به مجلس شورای اسلامی راه یافت و نایب رییس اول کمیسیون سیاست داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی در دوره نهم و رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی دوره دهم بود.
استان کرمان؛
با اعلام فاطمه مهاجرانی محمد طالبی نیز به عنوان استاندار کرمان منصوب شد.
او متولد ۱۳۵۲ در یزد و در سال ۱۳۷۰ در رشته مهندسی صنایع دانشگاه یزد پذیرفته شد. علاقه وی به علوم سیاسی موجب شد تا پس از یک سال از این رشته انصراف داده و در سال ۱۳۷۲ در مقطع کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه تهران پذیرفته شود.
طالبی از سال ۱۳۸۴ تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد علوم سیاسی در دانشگاه اصفهان ادامه داد و در سال ۱۳۸۷ از پایان نامه خود با عنوان " شوراها و مشارکت سیاسی در ایران " دفاع کرد.
وی از مهرماه ۱۳۹۰ وارد مقطع دکتری علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی شد و با گذراندن واحدهای درسی و دفاع از پایان نامه تحصیلی خود با موضوع " موانع تحقق حکمرانی خوب در فرهنگ سیاسی ایران " فارغ التحصیل شد.
طالبی بهمن ۱۳۷۵ فعالیت در مرکز اسناد ریاست جمهوری را آغاز کرد و اسفند ۱۳۷۶ وارد استانداری یزد شد.
گرایش سیاسی طالبی اصلاح طلب بوده و در سال ۱۳۹۷ به عنوان استاندار یزد منصوب شد. او رئیس ستاد انتخابات مسعود پزشکیان در استان یزد بوده است.
استان یزد؛
«محمدرضا بابایی» به عنوان استاندار جدید یزد معرفی شد.
کارنامهی کاری محمدرضا بابایی، از سال ۱۳۶۹ با سمت کارشناس صنایع در استانداری یزد آغاز شد؛ کارشناس تولید و بهره وری سال ۱۳۷۳، رئیس اداره امور مالی استانداری یزد سال ۱۳۷۴، بخشدار اشکذر سال ۱۳۷۵، معاون فرماندار یزد سال ۱۳۷۹، مدیرکل اداری مالی استانداری یزد سال ۱۳۸۰ و فرماندار مهریز سال ۱۳۸۳ از جمله سوابق شغلی وی است.
بابایی در سال ۱۳۸۵ بهعنوان معاون پشتیبانی آب منطقهای و عضو هیأت مدیره به وزارت نیرو مأمور شد و از سال ۱۳۸۶ با پست معاون برنامه ریزی استاندار به استانداری یزد بازگشت.
وی به مدت ۱۵ سال عضو هسته گزینش استانداری، ۱۲ سال عضو هیأت رسیدگی به تخلفات استانداری، یک دوره دبیر ستاد انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در یزد بوده است.
همچنین دو سال عضو هیأت مدیره شرکت آب منطقهای یزد، سه سال عضو کمیسیون برنامهریزی آموزشی و درسی دانشگاه علمی و کاربردی و دو سال در سمت عضو شورای مرکز رشد بیوتکنولوژی پارک علم و فناوری نیز فعالیت داشته است.
استان مازندران؛
مهدی یونسی رستمی در هیات دولت به عنوان استاندار مازندران رای اعتماد گرفت.
مهدی یونسی رستمی از رزمندگان و جانبازان دفاع مقدس است که قریب چهار سال در عرصه های دفاع مقدس حضور داشته است.
معاون آموزشی و معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی، ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان مازندران در دوران وزارت دکتر پزشکیان، عضو هیئت مدیره و مدیرعامل بیمارستان فوق تخصصی شفا ساری، دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و تالیف ۲۵ مقاله علمی از جمله مسئولیتها و فعالیتهای وی است.
مهدی یونسی در دوران مسئولیت ریاست دانشگاه علوم پزشکی مازندران منشا خدمات ماندگاری بودند که احداث و تکمیل بیمارستان قلب شمال کشور، احداث بیمارستان سوختگی شمال کشور، احداث صدها خانه بهداشت شهری و روستایی و مراکز بهداشتی و درمانی در مازندران، تکمیل و راه اندازی بزرگترین مجتمع آموزشی شمال کشور، راه اندازی اولین مرکز MRI در شمال کشور، استقرار دو فروند بالگرد برای اولین بار در استان جهت خدمات اورژانسی بخشی از این اقدامات ارزنده این مدیر توانمند مازندرانی است که هم اکنون به عنوان استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشغول خدمت به مردم و جامعه علمی کشور است.
وی متخصص اورولوژی – فلوشیپ فوق تخصصی جراحی کلیه، مجاری ادراری، اندویورولوژیست و از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران است که ریاست دانشگاه علوم پزشکی مازندران را در کارنامه مدیریتی خود دارد. وی همچنین از چهرههای شناخته شده اصلاحطلبان و رئیس ستاد انتخاباتی پزشکیان در مازندران بود.
استان قم؛
با تصویب در جلسه هیات دولت اکبر بهنام جو استاندار قم شد.
اکبر بهنام جو متولد ۱۳۴۶، فارغ التحصیل رشته مهندسی عمران و در دولت اصلاحات به مدت ۷ سال معاون عمرانی استانداری اردبیل بود.
عضویت در شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه گیلان، عضویت در جهاد دانشگاهی دانشگاه، شهردار انزلی در سال ١٣٧١، مدیرکل دفتر شهر و روستای استانداری گیلان، رئیس مسکن و شهرسازی استان گیلان و معاون امور عمرانی استانداری اردبیل از جمله سوابق مدیریتی وی میباشد.
اکبر بهنام جو از سال ١٣٨۵ به مدت ١٠ سال در شرکتهای گردشگری عهده دار سمتهای معاونت و مدیرعاملی بوده است.
مدیر پروژه صحن فاطمه زهرا (س) حرم حضرت علی (ع) در بخش طراحی و نظارت قرارگاه خاتم الانبیا، عضویت در هیأت مدیره شرکتهای گردشگری، اقتصادی و عمرانی دیگر سوابق مدیریتی وی در بخش خصوصی است.
استان اصفهان؛
مهدی جمالینژاد(زاده ۱۳۴۸ در اصفهان) جایگزین سیدرضا مرتضوی است که مهر۱۴۰۰ در دولت سیزدهم سکانداری استانداری اصفهان را بر عهده داشت.
معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور، ریاست سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، دبیر هیات مرکزی حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شوراهای اسلامی کشور، عضو شورای توسعه نظام مهندسی و کنترل ساختمان کشور و رییس کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کمآبی کشور از درخشانترین سوابق اجرایی جمالی نژاد است.
مهدی جمالینژاد ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ بعنوان شهردار اصفهان معرفی شد. وی همچنین معاونت امور عمرانی استانداری، معاونت هماهنگی امور مناطق و سازمانهای شهرداری، مدیرکل امور شهری و شوراها، مشاور و مدیرکل حوزه استاندار و مشاور عمرانی استاندار را در این استان را بر عهده داشته است.
ریاست کارگروه محیطزیست و توسعه پایدار، ریاست کارگروه گردشگری و میراث فرهنگی، ریاست کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی، ریاست کمیسیون ماده ۲۱ قانون واگذاری و احیای اراضی دولتی و ریاست کارگروه تشخیص صلاحیت کارشناسان حقوقی دستگاههای اجرایی استان از دیگر پستهای او در اصفهان بوده است.
جمالینژاد شهریور ۱۳۹۶ شهردار یزد شد و یکسال بعد(۱۳۹۷) استعفا داد که شورای شهر یزد با این استعفاء موافقت کرد.
استان شیراز؛
حسینعلی امیری در جلسه هیئت دولت به عنوان استاندار جدید فارس انتخاب شده است.
امیری، زادهٔ ۱۳۴۵ در سنقر استان کرمانشاه و معاون پارلمانی رئیسجمهور در دولت دوازدهم بود.
وی همچنین قائممقام وزیر کشور و سخنگوی وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران بوده و قاضی دیوان عالی کشور و مأمور در دولت بود. او در سال ۱۴۰۰ رئیس شعبه ۴۲ دیوانعالی کشور شد.
امیری دارای دکترای تخصصی حقوق عمومی (PHD)، مدرک کارشناسی خود را در دانشگاه علوم قضائی و کارشناسی ارشد در شیراز و نیز دارای تحصیلات حوزوی، عضو سابق حقوقدان شورای نگهبان در دوره پنجم و سه سال اول دوره ششم (تا تیرماه ۱۳۹۲) بوده است.
از جمله سوابق وی سمتهای مختلف قضائی ازجمله معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، رئیس کل دادگستری استانهای فارس، کردستان و خوزستان و مدرس دانشگاه است.
استان گیلان؛
با تصویب اعضای هیئت دولت هادی حقشناس بهعنوان استاندار گیلان منصوب شد.
«هادی حقشناس» متولد سال ۱۳۴۶ در روستای اسپند شهرستان صومعهسرا به دنیا آمد. وی در کودکی به شهرستان بندرانزلی مهاجرت کرد و دوره دبستان تا مقطع دیپلم را در این شهر به پایان رساند.
در دوران دفاع مقدس از سپاه بندرانزلی به عنوان بسیجی داوطلب به جبهه اعزام و بارها دچار مجروحیت شد. حقشناس کارشناسی برق را از دانشگاه علم و صنعت تهران اخذ کرد و وارد سازمان بنادر شد.
مدیرکلی بنادر و دریانوردی مازندران، خوزستان، گیلان، عضو هیئت مدیره منطقه ویژه اقتصادی بندرانزلی، رئیس هیئت قایقرانی استان گیلان، نمایندگی مردم بندرانزلی در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی، مشاور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از سوابق اجرایی وی است.
حقشناس دارای مدرک دکتری اقتصاد با گرایش بودجه عمومی از صاحب نظران اقتصادی است که با حکم وزیر راه و شهرسازی در سال ۹۲ به عنوان عضو هیئت عامل و معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی منصوب شد.
وی پس از یک سال خدمت در این جایگاه در سال ۹۳ به پیشنهاد مدیرعامل و تأیید مقام عالی وزارت راه و شهرسازی به عنوان هیئت عامل و معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی منصوب و در نهایت در جلسه هیئت دولت در تاریخ بیست و دوم خرداد ۱۳۹۸ به عنوان استاندار گلستان انتخاب شد.
استان قزوین؛
«محمد نوذری» سیاستمدار اصلاحطلب به عنوان اولین استاندار قزوین در دولت وفاق ملی انتخاب شد.
در جلسه یکشنبه چهارم آذر هیأت دولت به ریاست دکتر مسعود پزشکیان، «محمد نوذری» با تصویب هیأت وزیران، به عنوان استاندار جدید قزوین منصوب شد.
محمد نوذری در دولت دوازدهم از ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ تا ۳۰ آبان ۱۴۰۰ استاندار ایلام بود، وی همچنین پیش از استانداری ایلام سه سال در سمت معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام خدمت میکرد.
نوذری اصلاحطلب، متولد سال ۱۳۵۲ دارای دکترای جامعهشناسی سیاسی است و پیش از حضور در ایلام، فرمانداری شهرستان «اردل» در استان چهارمحال و بختیاری را بر عهده داشت.
استان اراک؛
مهدی زندیه وکیلی یکی دیگر از استانداران دولت چهاردهم است که به عنوان استاندار جدید استان مرکزی معرفی شده است.
زندیه وکیلی متولد ۱۳۵۴ در اراک و دارای مدرک کارشناسی مهندسی عمران، کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی و دکترای تخصصی عمران در گرایش مدیریت ساخت و پروژه است.
مشاور وزیر صمت، معاون عمرانی استانداری استان های مرکزی، هرمزگان و سمنان، قائم مقام وزیر و مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان، مشاور معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان مسکن و شهرسازی استان مرکزی و معاون املاک و مسکن سازمان مسکن و شهرسازی استان مرکزی از جمله سوابق اجرایی اوست.
وی همچنین در طول سال های خدمت خود به عنوان رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی، رئیس هیئت مدیره شرکت عمران و مسکن سازان استانهای مرکزی و هرمزگان و رئیس هیئت مدیره شرکت عمران شهرهای جدید مهاجران، امیرکبیر و علوی فعالیت کرده است.
استان چهارمحال و بختیاری؛
جعفر مردانی در جلسه هیات دولت به عنوان استاندار جدید چهارمحال و بختیاری در دولت چهاردهم معرفی شد.
جعفر مردانی از نیروهای وزارت کشور است که در سالیان متوالی در استانداری چهارمحال و بختیاری مشغول خدمت بوده است.
جعفر مردانی در سالهای مختلف در قامت کارشناسی در حوزههای سیاسی، اجتماعی و انتخاباتی در استانداری مشغول فعالیت بوده است.
وی در یک دوره به عنوان مدیرکل انتخابات استانداری چهارمحال و بختیاری فعالیت میکرد که پس از آن در ۲۳ اسفندماه ۱۳۹۵ به عنوان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی این استان منصوب شد.
استان کهگیلویه و بویراحمد؛
با اعلام فاطمه مهاجرانی «یدالله رحمانی» به عنوان استاندار کهگیلویه و بویر احمد انتخاب شد.
یدالله رحمانی از مدیران خطه زاگرس است که دوره مدیریتی خود را از استان کهگیلویه و بویراحمد و سازمان مدیریت و برنامهریزی آغاز کرد.
رحمانی به مدت سه سال در این سازمان مدیریت کرد و پس از آن در استان بوشهر، ایلام، چهارمحال و بختیاری به عنوان رئیس سازمان برنامهریزی سمت داشته است.
رحمانی سالها به عنوان معاون سازمان برنامهریزی استان تهران و مدتی معاون استاندار فارس بوده است. وی پس از آن به مدت هفت سال عضو هیئت مدیره شرکت شهرهای جدید ایران فعالیت داشته است.
رحمانی اصالتاً ترک قشقایی است و به مدت ۳۰ سال در پستهای مختلف مدیریتی مشغول به کار بوده است.
وی در دوره رقابتهای مجلس دوازدهم کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی در شهرستان سمیرم بوده است.
استان بوشهر؛
ارسلان زارع با موافقت و تصویب هیات وزیران به عنوان بیستمین استاندار بوشهر انتخاب شد
ارسلان زارع متولد ۱۳۴۶ شهر کاکی شهرستان دشتی است و دارای دو مدرک کارشناسی ارشد در رشته های حقوق خصوصی و همچنین مدیریت دولتی و دکترای رشته مدیریت اقتصاد است.
زارع در دولت نخست حسن روحانی به عنوان فرماندار شهرستان دشتستان استان بوشهر منصوب شد و در دولت دوم روحانی به معاونت سیاسی امنیتی استانداری گیلان و سپس در فاصله سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ به عنوان استاندار گیلان منصوب شد.
زارع از نظر سیاسی به عنوان یک اصلاح طلب معتدل شناخته می شود که همواره در دوران مسئولیت خود با همه سلایق سیاسی تعامل و همکاری خوبی داشته است.
استان اردبیل؛
با اعلام سخنگوی دولت «مسعود امامی یگانه» به عنوان استاندار اردبیل منصوب شد.
امامی یگانه از جمله چهرههای شناخته شده سیاسی در استان اردبیل است. وی سابقه معاونت عمرانی استانداری اردبیل و فرمانداری شهرستان اردبیل را در کارنامه خود دارد. وی همچنین مشاور استاندار فعلی استان اردبیل نیز بود و همچنین در انتخابات ریاست جمهوری اخیر نیز به عنوان رئیس ستاد مردمی حامیان پزشکیان در استان اردبیل شد منصوب شده بود.
استان زنجان؛
در یکی دیگر از جلسات هیات دولت، محسن صادقی به عنوان استاندار زنجان انتخاب شد.
سیدمحسن صادقی یکی از مدیران بومی استان زنجان است که مدرک کارشناسی ارشد روابط بینالملل و دکترای تاریخ سیاسی ایران دارد.
وی که ۳۰ سال سابقه مدیریت اجرایی را در سطح کشور دارد، معاونت سیاسی و امنیتی استاندار خراسانرضوی و مدتی نیز معاون سیاسی و امنیتی استاندار سیستان و بلوچستان بوده است.
از دیگر سوابق اجرایی صادقی میتوان به مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوهقضائیه، مدیرکل اطلاعات استان یزد، مدیرکل امنیتی وزارت کشور و مشاور رئیس سازمان حمایت از سرمایهگذاری وزارت اقتصادی و دارایی اشاره کرد.
حمید ملانوری متولد ۱۳۵۱ در روستای حسینآباد بخش انار استان کرمان است. وی در سال ۱۳۶۵ زمانی که تنها ۱۵ سال سن داشت، به مدت سه ماه در جبهه حاضر شد. وی مدیرکل سیاسی وزارت کشور هم شده بود و دارای مدرک کارشناسی الهیات و کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامهریزی شهری است.
عضو هسته گزینش استان کرمان، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بافت از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۸، بخشدار انار از تیر سال ۱۳۸۱ تا اردیبهشت سال ۱۳۸۵، مسئول روابط عمومی فرمانداری رفسنجان، شهردار بهرمان از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۳، معاون استاندار و فرماندار ویژه رفسنجان از سال ۱۳۹۳ تا مهر ۹۶، مدیرکل سیاسی و تقسیمات کشوری استانداری کرمان و معاونت سیاسی و امنیتی استانداری کرمان و معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان در کارنامه وی دیده میشود.
استان لرستان؛
در دولت چهاردهم سید سعید شاهرخی به عنوان استاندار جدید لرستان معرفی شد.
سید سعید شاهرخی به عنوان استاندار جدید لرستان منصوب و جایگزین ابوطالب شفقت شد.
شاهرخی، استانداری همدان، معاونت سیاسی امنیتی استانداری لرستان و قزوین، فرمانداری نهاوند، فرمانداری اسدآباد، شهرداری ملایر، شهرداری تویسرکان و شهرداری قروه درگزین را در کارنامه کاری خود دارد.
استان خوزستان؛
سید محمدرضا موالی زاده در دولت چهاردهم جایگزین علی اکبر حسینی محراب و به عنوان استاندار خوزستان معرفی شد.
سید محمدرضا موالیزاده متولد ۱۳۳۹ خرمشهر است که در دورههای چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی بهعنوان نماینده اهواز در مجلس حضور داشت.
وی در فاصله سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ معاون امور مجلس، حقوقی و بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود.
پس از هفت سال قطع روابط دیپلماتیک ایران و الجزایر، سرانجام سال ۱۳۷۹ در پی دیدار سید محمد خاتمی و عبدالعزیز بوتفلیقه رؤسای جمهور ۲ کشور در حاشیه اجلاس هزاره سران در سازمان ملل متحد، تهران و الجزیره تصمیم به تبادل سفیر گرفتند و به پیشنهاد سید کمال خرازی وزیر وقت امور خارجه، سید محمدرضا موالی زاده به سمت سفیر جمهوری اسلامی ایران در الجزایر منصوب شد.
از تیر ماه ۱۳۹۶ نیز موالی زاده به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور منصوب شد و تا این اواخر در این سمت فعال بود.
موالی زاده که از قومیت عرب ایران به شمار میرود از فعالان ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان است.
استان اردبیل؛
مسعود امامی یگانه به عنوان یازدهمین استاندار اردبیل از سوی دولت چهاردهم در این استان انتخاب شد.
مسعود امامی یگانه، متولد سال ۱۳۵۶ اردبیل، به عنوان سیاستمدار و مدیر ارشد اجرایی در دولت یازدهم و دوازدهم، سمتهایی همچون معاون عمرانی استانداری اردبیل، فرماندار اردبیل، مدیرکل بحران استانداری اردبیل و مدیرکل امور شهری استانداری اردبیل را به عهده داشته است.
امامی یگانه که دانشجوی دکترای معماری است، عضویت در هیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی نمین و کمیسیون دائمی هیات امنای پارک علم و فناوری استان اردبیل را در کارنامه خود دارد.
خدمت در ستاد دستگاههای اجرایی در اردبیل تا سطح مدیرکل، کارشناس، مدیرکل حوزه استاندار اردبیل، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اردبیل، رئیس هیات مدیره سازمان همیاری شهرداریهای استان اردبیل از دیگر سوابق اجرایی یازدهمین استاندار اردبیل است.
استان آذربایجان شرقی؛
اسکندر مومنی وزیر کشور در حکمی، بهرام سرمست را به عنوان هفدهمین استاندار آذربایجانشرقی منصوب کرد.
بهرام سرمست متولد ۱۳۴۸ بناب، دانشآموخته دکتری علوم سیاسی است. وی مسئولیت مدیرکل سیاسی وزارت کشور، مدیرکلی سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری تهران، مدیرکل سیاسی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی و سرپرستی فرمانداری تبریز را پیش از این تجربه کرده است.
سرمست مدتی نیز سرپرست معاونت سیاسی وزارت کشور بود. وی همچنین در دولت حسن روحانی چهار سال مسئولیت استاندار قم را عهده دار بود.
مدیرکل سیاسی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی، سرپرست فرمانداری تبریز، ریاست اداره دانش آموختگان و مدیریت پژوهش دانشگاه پیام نور، عضو هیات علمی و تدریس در دانشگاه و معاون فرهنگی و اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد ارس نیز از جمله سوابق مدیریتی و علمی وی به شمار میآید.
استان آذربایجان غربی؛در جلسه هیات دولت، رضا رحمانی به عنوان استاندار آذربایجان غربی منصوب شد.
رضا رحمانی، دانشآموخته کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، کارشناسی ارشد مدیریت دولتی از سازمان مدیریت صنعتی و دکترای مدیریت از دانشگاه صنایع و معادن است. رحمانی فعالیت شغلی خود را از حوزه هشت بسیج تبریز آغاز کرد. در ادوار هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی بهعنوان نماینده تبریز در مجلس حضور داشت و در دوره نهم نیز ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی را برعهده گرفت. او در فاصله سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تولید بود.
استان کردستان؛اسکندر مومنی وزیر کشور، آرش زرهتن لهونی، از گزینههای اهل تسنن را به عنوان استاندار کردستان به هیأت دولت معرفی کرده بود و این پیشنهاد در جلسه هیئت دولت مورد موافقت قرار گرفت.
از سوابق استاندار کردستان می توان به معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان، نماینده مردم شهرستانهای پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روابر در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، اشاره کرد.
وی همچنین در دورههای مختلف فرماندار شهرستان جوانرود، مدیر کل نظارت در تنظیم بودجه هلال احمر کشور، مدیر عامل هلال احمر استانهای کردستان و کرمانشاه، عضو شورای شهر سنندج، منتخب اول مردم سنندج در دوره دوم و عضو شورای عالی جمعیت هلال احمر کشور بوده است.
از دیگر سوابق استاندار جدید کردستان، مشاور استانداران کردستان و کرمانشاه، مشاور رئیس جمعیت هلال احمر کشور و نیز حسابرس کل در دیوان محاسبات کشور است.
استان کرمانشاه؛
منوچهر حبیبی به عنوان استاندار کرمانشاه منصوب شد.
منوچهر حبیبی که پیشتر به عنوان گزینه استانداری قزوین مطرح شده بود به عنوان استاندار کرمانشاه به هیات دولت فرا خوانده شد.
بخشی از سوابق منوچهر حبیبی معاون امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، معاون عمرانی استانداری قزوین، مشاور استاندار و مدیرکل حراست استانداری، مدیرکل دفتر فنی استانداری و معاون شهرداری یاسوج، فرمانداری گچساران، مدیرکل راه و ترابری استانداری کهگیلویه و بویراحمد، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین است
استان ایلام؛
احمد کرمی با تصویب هیئت وزیران به عنوان استاندار جدید ایلام در دولت چهاردهم معرفی شد.
کرمی مهندس عمران و دارای مدرک دکتری عمران برنامهریزی شهری است که دوران مدیریت خود را در معاونت برنامهریزی فرمانداری ایلام آغاز و پس از آن به عنوان فرماندار شهرستان دره شهر منصوب شد.
احمد کرمی به مدت ۶ سال در ۲ مقطع ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام را برعهده داشته است و از بهمنماه سال ۱۳۹۲ تا دیماه ۱۳۹۶ عهده دار سمت مدیرکلی مدیریت بحران استانداری ایلام بوده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری ایلام، مشاور استاندار ایلام، فرماندار شهرستان درهشهر، معاون عمرانی و برنامهریزی فرمانداری ایلام، رئیس قرارگاه اربعین استان ایلام در مرز مهران در سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰، قائم مقام شورای مدیریت بحران استان، عضو هیئت مدیره شرکت آب و و فاضلاب استان، رئیس شورای اداری و استخدامی شهرداریهای استان و رئیس شورای فنی استان، رئیس کارگروه حمل و نقل و ترافیک استان، رئیس کارگروه شهرسازی و امور زیربنایی استان از دیگر سوابق اجرایی استاندار جدید ایلام است.
استان هرمزگان؛
«محمد آشوری تازیانی» که ۶ دوره نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی بود، پس از موافقت با استعفایش از سمت نمایندگی با رای هیات دولت چهاردهم جایگزین «مهدی دوستی» شد.
محمد آشوری تازیانی متولد ۱۳۴۱ در بندرعباس، دارای دکترای مدیریت استراتژیک و دومین استاندار بومی هرمزگان است که سمت فرماندار بندرعباس، معاون سیاسی استانداری هرمزگان ،ریاست شورای ورزشی و هیات فوتبال هرمزگان، ۶ دوره نمایندگی مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون دفاعی - امنیتی شورای راهبردی، رئیس کمیته امنیت داخلی شوراهای کشور و عضویت هیات امنای دانشگاه هرمزگان را در کارنامه خود دارد.
استان البرز؛
با اعلام فاطمه مهاجرانی آخرین استاندار دولت چهاردهم معرفی و مجتبی عبداللهی، استاندار فعلی البرز در سمت خود ابقا شد.
عبداللهی تنها استاندار دولت سیزدهم است که توانسته در دولت پزشکیان، در سمت خود ابقا شود.