شناسهٔ خبر: 70109005 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

چراغ سبز وزیر راه برای بلندمرتبه‌سازی در شمال ایران

وزیر راه و شهرسازی گفت: اگرچه زمانی بلندمرتبه‌سازی پذیرفته نبود و حتی آن را جرم تلقی می‌کردند اما در استان مازندران باید ارزش زمین را حفظ کرده و با مدیریتی خردمندانه، بلندمرتبه‌سازی را جدی گرفت.

صاحب‌خبر -

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی شامگاه 14 آذر در پایان نخستین روز سفر خود به استان مازندران در سیزدهمین نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان حضور یافت. 

در این جلسه مدیران استانی، اعضای مجمع نمایندگان استان و نمایندگان بخش خصوصی درباره مسائل و مشکلات استان به‌ویژه در حوزه حمل و نقل سخنانی را مطرح کردند.

توسعه سه بندر نوشهر، فریدونکنار و امیرآباد و رفع نقاط حادثه‌خیز و ایمن‌سازی جاده‌های استان متناسب با حجم مسافران و گردشگران به استان، مهمترین درخواست‌های مطرح شده در این جلسه بود که تامین منابع مالی برای آن از محل مولدسازی و اوراق مرابحه بانکی پیشنهاد شد.

عالیه زمانی کیاسری، علی بابایی، نمایندگان استان مازندران در این جلسه بر لزوم اتمام پروژه‌های راه‌سازی ساری-تاکام-کیاسر و ساری- نکا-بهشهر تاکید کردند.

ضرورت بلندمرتبه‌سازی در پروژه‌های مسکن استان مازندران مورد تاکید نمایندگان استان بود. همچنین نمایندگان استان با تاکید بر اینکه با حضور حدود 4 ماهه وزیر راه در این سمت نمی‌توان انتظار داشت که همه مشکلات استان برطرف شود، حل بیشتر مسائل استان را در حل مسائل حمل و نقل عنوان کردند.

نمایندگان استان مازندران، فرزانه صادق را بزرگ بانوی عرصه مدیریت نامیدند.

به گفته نمایندگان استان، اگرچه استان مازندران 3 میلیون و 300 هزار نفر جمعیت دارد اما روزانه پذیرای 10 میلیون نفر مسافر از کشور است که متاسفانه زیرساخت‌های آن فراهم نیست.

نمایندگان استان اظهار امیدواری کردند تا وزیر راه و شهرسازی بتواند نیازمندی‌های استان را در حوزه راه‌ها و دیگر حوزه‌های حمل و نقل برطرف کند.

محمدرضا کدخدازاده معاون ساخت و توسعه راه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، رضا اکبری سرپرست سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، مسعود بیات‌منش معاون مسکن و ساختمان و علی نبیان سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن  در پاسخ به نیازهای مطرح شده در این جلسه نکاتی را عنوان کردند. از جمله آنها، ضرورت 20 هزار میلیارد تومان تامین اعتبار برای تکمیل پل سفید، تخصیص یک‌هزار و 570 میلیارد تومان برای پروژه‌های راه‌سازی استان و تامین سقف 700 میلیارد تومانی وزارت راه و شهرسازی در پروژه‌های نهضت ملی مسکن ظرف 2 سال آینده بود.

همچنین در خصوص دو پروژه بیمارستان طبرسی و بیمارستان نور نیز مطالبی عنوان شد. بیمارستان طبرسی ساری با پیشرفت 91 درصدی تا پایان سال جاری تکمیل و تحویل بهره‌بردار می‌شود.

شهرک‌سازی با کمک استانداری استان از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.

فرزانه صادق در این جلسه از دغدغه‌مندی و پیگیری نمایندگان استان مازندران تقدیر کرد و در واکنش به مسائل مطرح شده در این جلسه اظهار کرد: لازم است نگاه واقع‌بینانه به مسائل استان داشته باشیم، از این رو باید ببینیم چرا با گذشت دهه‌ها از پیروزی انقلاب همچنان استان دچار چنین مشکلاتی است و آیا وضعیت کنونی در شان مردم استان هست یا خیر؟

 وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مصاحبه اخیر رییس‌جمهور با صدا و سیما ادامه داد: رییس‌جمهور در این نشست بر ضرورت بررسی اشتباهات گذشته تاکید کردند و انواع ناترازی‌های مالی، انرژی، اعتباری و ... را تبیین کرد.

عضو کابینه دولت چهاردهم با تاکید بر ضرورت تبیین وضع موجود ادامه داد: این بدان معنا نیست که تاکنون کاری انجام نشده است. همه دولت‌ها دلسوزانه پیش رفتند اما آیا این مسیر، خردمندانه پیش رفت؟ پروژه‌های زیادی وجود دارد که منابع لازم برای پشتیبانی آن در نظر گرفته نشده است.با وجود تمام تلاش‌هایی که در دولت‌های گذشته انجام شد باید متوجه مشکلات موجود باشیم که چرا بسیاری از مطالبات بی‌پاسخ مانده و حتی بر انباشت این مطالبات افزوده شده است.

وی توضیح داد: در جریان بررسی کابینه در یکی از کمیسیون‌های مجلس از من پرسش شد که چرا می‌خواهی وزیر بشوی؟ که در پاسخ به آن نماینده محترم گفتم به همان دلیل که شما با وجود تمامی مشکلات، تصمیم گرفتید نماینده مردم خودتان باشید. همه ما با وجود محدودیت‌ها دنبال حل مسائل و مشکلات مردم هستیم. اینکه با وجود این محدودیت‌ها، ممنوعیت‌ها و تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان به میدان آمده‌ایم به خاطر آن است که به آینده امیدواریم و می‌کوشیم تا اثرگذار باشیم.

صادق خطاب به نمایندگان استان مازندران و نمایندگان بخش خصوصی حاضر در جلسه گفت: با همدلی و پیگیری‌های مصرانه مطالبات، از مشکلات هراسی نداریم و کارها را پیش خواهیم برد.

وی با اشاره به اینکه استان مازندران تنها پاسخگوی جمعیت ساکن نیست و حجم زیادی از گردشگران و مسافران را میزبانی می‌کند، از ضرورت توجه ویژه به مسائل این استان سخن گفت.

صادق در خصوص تفویض اختیاراتی به مدیران استان خاطرنشان کرد: در سفر به سیستان و بلوچستان مواردی را به استاندار تفویض اختیار کردم.

وی بر این اساس خطاب به استاندار مازندران گفت: چنانچه مواردی از طرف شما با تفویض اختیار به مدیران استانی بهتر پیش می‌رود اعلام کنید.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به موقعیت استان مازندران به عنوان قطب گردشگری کشور گفت: منابع، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های اقتصادی فراوانی در استان مازندران وجود دارد که باید برای آن برنامه‌ریزی کرد.

وی با تاکید بر ضرورت مکان‌یابی مدبرانه شهرهای جدید در استان مازندران افزود: اگر این کار را با تدبیر انجام ندهید ساخت و سازهای غیرمجاز در این استان پیش خواهد رفت.

ایجاد شهرک‌های لجستیک، گردشگری و ... در این استان می‌تواند پشتیبان اتفاقات بزرگ برای مردم این منطقه باشد.

وزیر راه و شهرسازی در واکنش به تقاضای تامین اعتبار پروژه‌های راه‌سازی و حمل و نقل استان از محل مولدسازی گفت: اگرچه مولدسازی در کوتاه‌مدت میسر نیست اما معتقدم مولدسازی در استان مازندران نسبت به دیگر استان‌ها زودتر به نتیجه خواهد رسید. البته باید راجع به مولدسازی تمامی دارایی‌های دولت در این استان تصمیم‌گیری شود.اینکه تاکنون این موضوع مطرح نشده به دلیل مشکلات عام بوده که با تدابیری حل و فصل شده است.

صادق درباره پروژه‌های مسکن استان گفت: ساخت مسکن در استان باید در شان مردم باشد به گونه‌ای که آب، برق و خدمات اولیه آن تامین شده باشد و در شرایطی کلید را خانه‌ها به مردم داده شود که خدمات آن تکمیل شده باشد.

به گفته وی، اگرچه زمانی بلندمرتبه‌سازی پذیرفته نبود و حتی آن را جرم تلقی می‌کردند اما در استان مازندران باید ارزش زمین را حفظ کرده و با مدیریتی خردمندانه، بلندمرتبه‌سازی را جدی گرفت. از این رو لازم است، پهنه‌های بلندمرتبه‌سازی در پهنه‌های مختلف استان شناسایی شود.

صادق در واکنش به درخواست رئیس اتحادیه حمل و نقل استان که خواستار تخصیص زمین 3 هزار متری در آستارا برای اتاق بازرگانی مازندران بود، گفت: اگر مشکل شما با تخصیص این زمین حل می‌شود، اینکار قابل انجام است.

وی تاکید کرد: معتقدم بخش خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی بیشترین کمک را به دولت می‌کنند.

صادق با ادای احترام به هویت اساطیری استان مازندران تاکید کرد: ظرفیت‌های این استان را جز با مدیریت خردمندانه نمی‌توان احیا کرد. از این رو برای پویایی استان باید ظرفیت های اجتماعی آن را به صورت توامان با منابع اقتصادی موجود و ضرورت توجه به ظرفیت‌های محیط‌زیستی استان مورد توجه قرار داد.

تسنیم