حجت الاسلام محمدباقر ولدان در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا با تسلیت ایام شهادت دخت گرامی پیامبر اسلام (ص) به نقش کلیدی و تعیین کننده الگو در زندگی انسان به اشاره کرد و گفت: هنگامی که انسان رضایت داشته باشد که رفتارش را همسان یک نمونه و الگو قرار دهد، در واقع سلوک و زیست شخصی، خانوادگی و حتی اجتماعی خود را متناسب با آن الگو قرار می دهد. البته نیازمندی انسان به الگو یک امر فطری است و انسان از آن جهت که تشنه کمال و رسیدن به حق و حقیقت است، با انتخاب الگو یک راه میانبری را انتخاب می کند که بتواند او را به سرمنزل مقصودش برساند و راهنمای سعادت و خوشبختی او شود.
وی با یادآوری آیه ۲۱ سوره احزاب افزود: خدا به عنوان خالق بشر، یک انسان کامل و نمونه کمال و عقلانیت تمام یعنی حضرت محمد (ص) را به عنوان الگوی نمونه قرار داده است. از طرف دیگر همان طور که در حدیث نبوی آمده است، حضرت زهرا (س) پاره تن رسول خداست و رسول خدا (ص) فرمود «رضایت فاطمه رضایت من است و ناخشنودی او سبب ناراحتی من است.» بنابر این اگر حب و بغض فاطمه و پیامبر یکی باشد، طبیعی است که در الگوپذیری از فاطمه زهرا می توانیم بگوییم فاطمه الگویی مثل پدر است.
معاون فرهنگی آستان مقدس مسجد جمکران با طرح این سوال که حضرت فاطمه(س) الگوی چه کسانی است و آیا آن حضرت فقط الگوی زنان مسلمان و طیف خاصی از مردم است، اظهار داشت: حضرت زهرای مرضیه (س) از این نظر الگوی جهانیان است که ابعاد شخصیتی آن حضرت هنوز برای ما ناشناخته مانده است. فاطمه یک حوریه ای است که به شکل انسان خلق شده و لذا رفتار و گفتار او یک نمونه کامل از انسانیت و کمالات انسانی است.
ولدان افزود: ما می توانیم وجود حضرت زهرای مرضیه را به عنوان الگوی جهانیان اعم از مرد و زن در هر نقطه ای از زمین و زمان معرفی کنیم. چون زیست فاطمی از نظر جاذبه ها و دافعه ها منطبق با فطرت انسان هاست و هر انسانی در هر زمان و مکانی و در هر شرایطی می تواند از فاطمه زهرا (س) الگو بگیرد.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: آن حضرت به عنوان یک دختر، یک همسر، یک مادر، یک کنشگر اجتماعی و همچنین به عنوان رهبر عواطف جامعه، مربی زمان، معلم اخلاق و قرآن، شهیده راه حق و حقیقت، رهروی راه ولایت و یک آزاده الگو و سرمشقی است که مسیر آزادگی را بر مسیر مادی گرایی و تعلقات دنیایی ترجیح داد و در یک کلام فاطمه به عنوان یک الگوی بی خاتمه می تواند سرمشق زندگی برای جهانیان در عرصه فردی، خانوادگی، اجتماعی و حکمرانی باشد.