به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان خوزستان،مهران کریمیان بیان کرد: با توجه به ماده ۲، ۳ و ۴ قانون حمایت از حقوق معلولان و کنوانسیون بین المللی حقوق افراد دارای معلولیت و همچنین ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری ، شهرداریها موظف به مناسب سازی فضاهای شهری و حمل و نقل عمومی برای تسهیل تردد و دسترس پذیری افراد دارای معلولیت هستند.
کریمیان بیان کرد: افراد دارای معلولیت بزرگترین قشر کشور هستندو بر اساس آخرین آمارها بیش از ۱۰ درصد از افراد جامعه به نوعی دچار معلولیت هستند.
وی افزود:علاوه بر این، جمعیت کشور هم به سرعت به سوی سالمندی پیش میرود و به دلیل حوادث و اتفاقات و عوامل مختلف جمعیت افراد دارای معلولیت هم در حال افزایش است وبه همین دلیل مناسب سازی محیط واماکن عمومی شهرهاو روستاها بسیارضروری است.
کریمیان ضمن تشریح مواد قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و آیین نامه اجرایی اعلام کرد:شهرداریها مکلفندضوابط و استانداردهای مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رادر پروژه ها اجرا نمایند و مناسب سازی سامانههای حمل و نقل ویژه افراد دارای معلولیت رابا تجهیز ناوگان خودروهای مناسب سازی شده ایجاد نمایند.
مدیر کل بهزیستی خوزستان با بیان اینکه همسطح سازی و مناسب سازی معابر، تامین محل ویژه توقف خودرو افراد دارای معلولیت و فرهنگ سازی برای اجرای مناسب سازی و دسترس پذیری ازوظایف شهرداریهاست، تصریح کرد: اهمیت مناسب سازی به چند دلیل مهم است اول حقوق شهروندی و عدالت اجتماعی است که باعث کاهش هزینه های اجتماعی و کاهش وابستگی افراد دارای معلولیت به همراهان می شود و دوم مزایای اقتصادیست که باعث افزایش مشارکت اقتصادی افراد دارای معلولیت و بهبود شاخصهای کیفیت زندگیشان می شود.
وی درپایان افزود : مناسب سازی و دسترس پذیری یک سرمایه گذاری است وهزینه نیست وازحقوق اولیه افراد دارای معلولیت و سالمندان است و اجرای آن یک اقدام خداپسندانه و باقیات صالحات است.
کاظم رادمدیرعامل انجمن جامعه معلولین استان نیز در این نشست گفت: مناسب سازی نقشی حیاتی در بهبود کیفیت زندگی،عدالت اجتماعی و بهره وری اقتصادی افراد دارای معلولیت دارد.
راد بیان کرد: مولفه ای که میتواند نشانه ای از توسعه پایدار باشد و کرامت انسانی را نیز به همراه داشته باشد، موضوعی که ریشه در حق طبیعی هر شهروند دارد و مخصوصا در استان خوزستان بخوبی به آن توجه نشده است و نیازمند یک عزم جدی و اقدام فوریست ، موضوع مناسب سازی شهری و توسعه زیر ساختهای دسترس پذیر، برای آحاد جامعه و بویژه افراد با نیازهای ویژه است.
وی تصریح کرد:مناسب سازی فقط ویژه افراد دارای معلولیت نیست و معلولان نقش یک خط کش و پرچمدار حرکت مناسب سازی هستند و افراد دارای معلولیت فقط بخشی از جامعه بزرگ افراد با نیازهای ویژه هستند.
مدیرعامل انجمن جامعه معلولین استان افزود: افراد دارای ناتوانی جسمی ،حرکتی اعم از معلولان، سالمندان، جانبازان، مصدومان سوانح ،بیماران، زنان باردار و کودکان افراد با نیازهای ویژه هستند که شاید ۵۰ تا ۶۰ درصد جامعه را تشکیل می دهند .
کاظم راد در پایان گفت:مناسب سازی عبارت است از اصلاح محیط و تدارک وسایل حمل و نقل به طوریکه افراد دارای ناتوانی جسمی ،حرکتی اعم از معلولان، سالمندان، جانبازان، مصدومان سوانح ،بیماران، زنان باردار و کودکان قادر باشند آزادانه و بدون خطر در محیط پیرامون خود اعم از اماکن عمومی، معابر، محیط شهری و بین شهری تردد کنند و از تسهیلات محیطی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با حفظ استقلال فردی و کرامت انسانی بهره مند شوند.