به گزارش خبرنگار ایرنا ، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان نمین عصر چهارشنبه در محفل شعرای انجمن ادواری استان اردبیل در کتابخانه عمومی نمین اظهار کرد: پژوهش، چاپ و معرفی کتاب های شعر سده های گذشته استان، کاری ماندگار است که امروز یکی از کتاب های شعر مربوط به سده ۱۱ هجری این استان رونمایی می شود.
مهین سلامتی افزود: نسخ خطی بازمانده از شعرای قدیمی استان اردبیل، حائز ارزش های فرهنگی، ادبی و تاریخی است و احد پیشگر رئیس انجمن شعر و ادب نمین در راستا چاپ آنها سابقه ای درخشان دارد و مقدمه و تصحیح و تحشیه دیوان اشعار محمد کاظم زرگر اردبیلی حاصل کوشش استاد پیشگر است.
شمسعلی محمودی ، دبیر بازنشسته مدارس شهرستان نمین نیز در این آئین با خوانش مطلبی در مدح و رثای حضرت زهرا (س)، به پیشینه ادبی و فرهنگی نمین اشاره کرد و گفت: تلاش های علمی و ادبی احد پیشگر در چاپ آثار ادبی پیشینیان استان اردبیل قابل تحسین است.
روزبه صمدی نیر اوغلو شاعر نیز در این محفل گفت: خدمات علمی و ادبی پیشگر، سبب ماندگاری نام و آوازه او در تاریخ خواهد شد و تدوین و انتشار مجموعه های شعر شاعران گذشته این استان، حرکتی بسیار پربار و قابل تحسین است و در طول تاریخ نیز نام و نشان هر نویسنده با اثر فاخر او ماندگار شده است.
وی با خواندن شعری با مضمون توحید و تسبیح پروردگار عالم، افزود: نوآوری در شعر از راهکارهای ثبت و ضبط اثر در ذهن و ضمیر مخاطبان است و با وجود قوت شعر شاعران انجمن ادواری استان اردبیل، برای خلق مضامین و تصاویر بدیع و نو باید بیشتر کار شود.
عیسی پاشاپور، عضو انجمن شعر و ادب ختایی اردبیل هم در این ضیافت ادبی، تلاش های استاد پیشگر در چاپ و نشر دواوین شاعران گذشته استان اردبیل را ادامه حرکت نساخ و مصححان بزرگ دانست و کتاب شعر شعرای کهن را دریچه ای برای ورود به فرهنگ و ادب پیشینیان اعلام کرد.
وی افزود: خدمات فرهنگی و ادبی پیشگر به عنوان منابعی معتبر، مورد استفاده دانشجویان و پژوهندگان قرار خواهد گرفت و هر محققی که قصد تحقیق درباره گذشته زبان و ادبیات استان اردبیل را داشته باشد، به آن آثار رجوع خواهد کرد.
پیشگر ، استاد زبان و ادبیات فارسی برخی از دانشگاههای استان اردبیل و رئیس انجمن شعر و ادب شهرستان نمین نیز در معرفی کتاب شعر زرگر اردبیلی گفت: تقویت انجمن شعر و ادب و بالندگی شعر نمین و تصحیح نسخ خطی مربوط به ادبیات قدیم منطقه را از دیرباز به عنوان رسالتی برای خودم تعریف کرده بودم.
وی افزود: دیوان اشعار محمد کاظم زرگر اردبیلی که امروز رونمایی می شود، شصت و سومین اثر من است که با قطع رقعی در آذرماه امسال از سوی انتشارات مهرنوشت چاپ شده است و تا امروز ۴۳ مورد از آثار من مربوط به نسخ خطی سده های گذشته استان اردبیل بوده است.
وی ادامه داد: زرگر اردبیلی متولد سال ۱۰۰۰ و متوفی به سال ۱۰۸۵ قمری است و از او در کتب ادبی، فقط چهار جمله یافت می شد و مجبور شدم برای احیای آثار متفرقه او بارها به کتابخانه دانشگاه تهران و مدرسه عالی شهید مطهری مراجعه کنم.
این محقق و شاعر نمینی تصریح کرد: اشعار برجای مانده از محمّد کاظم زرگر اردبیلی در نسخ مختلف، حاوی هفت مثنوی (۲۴۴ بیت)، پنج قصیده (۲۴۰ بیت)، ۱۲۰ غزل به صورت ابیات پراکنده (۱۹۳ بیت) و ۹ رباعی (۱۸ بیت) است و مطالعه اشعار او نشان می دهد که وی به مباحث دین مبین اسلام و علوم قرآنی و حدیث مسلّط بوده است.
پیشگر اظهار کرد: نسخ خطی که برای احیا و چاپ آنها وقت گذاشته ام، از قرن ۹ هجری قمری و نوه شاه اسماعیل صفوی تا ادوار اخیر را شامل می شود و امیدوارم با صرف عمر در این مسیر، گامی برای اعتلای هر چه بیشتر فرهنگ و ادب استان برداشته باشم.
شعر خوانی در مدح و منقبت حضرت فاطمه (س)، طرح دیدگاه های ادبی و آموزنده، تجلیل از علیرضا انوش و صمد اسلامی مستندسازان محافل ادبی، تجلیل از عیسی پاشاپور خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز اردبیل به خاطر پوشش خبری برنامه های شاخص شعرای این استان و رونمایی از دیوان اشعار زرگر اردبیلی از دیگر بخش های این برنامه بود.
استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده و انجمنهای ادبی متعددی در مرکز و شهرستانهای آن، زیر نظارت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل فعال است.