به گزارش ایرنا ، حرم کبریایی حضرت فاطمه معصومه(س) یکپارچه سیاهپوش و پرچمهای مشکی در سراسر این مکان مقدس برافراشته شده و هیاتهای عزادار با حضور زائران و دلسوختگان مکتب اهل بیت(ع) سوگواری میکنند.
هم اینک مراسم عزاداری شب شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها با سخنران حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان و مداحی حسن شالبافان و مصطفی میردادماد در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر کریمه اهل بیت(س) در حال برگزاری است.
سر در مساجد، تکایا، اماکن و مغازههای قم هم سیاهپوش شدهاست و ارادتمندان اهلبیت عصمت و طهارت با نصب پارچه نوشتههایی در خیابانها و معابر سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) را تسلیت گفتهاند.
زائران حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) نیز از نقاط مختلف کشور به قم آمدند تا در این شب غمبار به ساحت مقدس امام زمان(عج) و حضرت معصومه (س) تسلیت بگویند و عشق و علاقه خود را به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نشان دهند.
مردم متدین و دوستدار ولایت قم همچنین با برپایی ایستگاههای صلواتی در نقاط مختلف این شهر مقدس از عزاداران حضرت زهرا (س) پذیرایی میکنند.
امشب دستههای عزاداری و هیاتهای سینه زن و زنجیر زن دلهای دردمند خویش را به ضریح حرم مطهر حضرت معصومه(س) گره زدند و مداحان اهل بیت(ع) به نوحه سرایی در رسای حضرت فاطمه زهرا(س) میپردازند.
مراسم سوگواری شب شهادت حضرت زهرا (س) در مسجد مقدس جمکران و برخی بقاع متبرکه امامزادگان و بیوت مراجع تقلید نیز با حضور گسترده زائران و مردم قم برپا شده و سخنرانان گوشههایی از زندگانی گهربار آن حضرت را بیان میکنند.
دسته عزای نوجوانان فاطمی در شام شهادت حضرت زهرا (س) با حضور ۲ هزار نفر از دانشآموزان سادات قم از مسجد امام حسن عسکری (ع) به سمت حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها برگزار شد.
همچنین محفل اشک نوجوانان فاطمی به مناسبت ایام فاطمیه هر شب از ساعت ۱۹:۲۰ در مرکز نوجوانان فاطمی واقع در صحن حضرت جوادالائمه حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار میشود.
نوجوانان در این محفل عزاداری از مواعظ حجت الاسلام امیرحسین حکیمیان بهرهمند میشوند و با نوای مداحان جوان و نوجوان به عزاداری و سینهزنی میپردازند.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) نیز در مراسم عزاداری به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهر(س) با بیان اینکه برای تجسم عینی حق باید به آن حضرت متوسل و حق را در سیره و سبک زندگی کوتاه ایشان مشاهده کنیم گفت: با توجه به روایات فراوان و زیارتنامه حضرت زهرا(س) ایشان معیار و ملاک حق هستند و هرکس حضرت را خشنود کند خدا را خشنود ساخته و هرکس ایشان را بیازارد خداوند را خشمگین کردهاست.
آیتالله سید محمد سعیدی اظهار داشت: محتوای اصلی زیارتنامه حضرت زهرا(س) معیار و ملاک برای شناخت حق و باطل است و هر کس بخواهد حق را از باطل تشخیص دهد باید به دنبال الگوبرداری از حضرت صدیقه طاهره(س) باشد و به گونهای رفتار کند که موجب خشنودی ایشان شود.
وی یادآور شد: ضرورت الگوبرداری از اسوههای الهی را میتوان در سیره حضرت ابراهیم(ع) جستجو کرد؛ آن حضرت در حالی که به معاد اعتقاد داشتند؛ اما از خداوند مصداق و نشانه میخواستند تا اطمینان قلبی بیشتری پیدا کنند به همین خاطر خداوند به ایشان صحنه جمعشدن بدن مردگان و زنده شدن آنها را نشان داد.
امامجمعه قم یادآور شد: ما برای دیدن و شنیدن حق و حقیقت مکتوبات و نشانههایی داریم؛ اما برای تجسم عینی و تجلی حق میتوانیم به حضرت زهرا(س)متوسل و حق را در سیره ایشان مشاهده نماییم.
تولیت حرم مطهر بانوی کرامت خاطرنشان کرد: ما در قلب خود محبت بانوی ۲عالم را داریم که بزرگترین نعمت الهی است و باید در کنار محبت، شیعه حقیقی خاندان عصمت و طهارت بشویم تا در قیامت اهل نجات باشیم.
سعیدی تأکید کرد: ائمه معصومین گاهی مواقع صحنه هایی را ایجاد میکردند تا شیعیان فهم درستی از شیعه بودن کسب کنند چرا که محب واقعی کسی است که شیعه حقیقی باشد.
در همین حال امشب مراسم وداع با پیکر مطهر شهید گمنام نیز با حضور باشکوه مردم متدین و انقلابی قم در شبستان امام خمینی (ره) حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد.
مراسم تشییع پیکر مطهر شهید گمنام دفاع مقدس روز پنجشنبه، مصادف با سالروز شهادت حضرت زهرا (س)، از حرم مطهرحضرت فاطمه معصومه(س) تا میدان جانبازان قم انجام خواهد شد.
پیکر مطهر شهید گمنام در مناطق عملیاتی شلمچه و فکه تفحص و پیدا شد که فردا پنجشنبه در قم تشییع میشود.
حضرت فاطمه زهرا (س) در سال پنجم پس از بعثت و در روز ۲۰ جمادیالثانی در مکه و در خانه پیامبر اسلام(ص) و حضرت خدیجه(س) به دنیا آمد. زهرا، صدیقه، طاهره، مبارکه، بتول، راضیه و مرضیه ، امالحسین، امالحسن، امالائمه و امابیها ازجمله القاب و کنیههای این بانوی مطهر اسلام است.
سراسر زندگانی حضرت صدیقه طاهره(س)، مملو از مکارم اخلاق و رفتارهای نمونه و انسانی بود، ایشان با امام علی(ع) پیشوای اول شیعیان ازدواج کردند و در تمام برهههای حساس زندگی در کنار امام اول شیعیان بودند و از ایشان حمایت میکردند، حضرت زهرا(س) در همسرداری و مهر مادری الگوی جهانیان است.
در دامنپاک حضرت فاطمه(س)، ۲ امام بزرگوار و ۲ شخصیت ممتاز عالم بشری، امام حسن مجتبی(ع) مظهر حلم و وقار و امام حسین(ع) سرور شهیدان تربیت یافتند و سلسله امامت و ولایت را استمرار بخشیدند و نیز حضرت زینب کبری(س) حماسهساز روز عاشورا که پیام حسینی و حماسه عاشورا را در جهان اعلام کرد.
سرانجام حضرت فاطمه زهرا(س) بر اثر شدت ضربات و لطماتی که به او بر اثر هجوم به خانهاش و وقایع پس از آن وارد گشته بود، بیمار گشت و در بستر بیماری افتاد.
در ایام بیماری، حضرت فاطمه(س) روزی امام علی(ع) را فراخواند و آن حضرت را وصی خویش قرارداد و به آن حضرت وصیت کرد که پس از وفاتش، ایشان را شبانه غسل دهد و شبانه کفن و دفن کند و احدی از کسانی که در حق او ستم روا داشتهاند، در آیین تدفین و نماز خواندن بر پیکر او حاضر نباشند.
حضرت زهرا(س) درحالیکه از عمر مبارکش ۱۸ سال بیشتر نمیگذشت، به روایتی در ۱۳ جمادیالاول سال ۱۱ هجریقمری و بنا بر روایتی دیگر در سوم جمادیالثانی همان سال به شهادت رسید.