شناسهٔ خبر: 70100371 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

گزارش داده‌های تفصیلی اطلاعات بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران منتشر شد/ سی نویسنده پرفروش نمایشگاه کتاب معرفی شدند

گزارش داده‌های تفصیلی اطلاعات بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران به روایت تکتا (تصویر کتاب ایران) منتشر شد.

صاحب‌خبر -
به گزارش روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، تکتا (تصویر کتاب ایران)، به عنوان اولین سلسله گزارش‌های داده‌محور در حوزه کتاب، شفاف سازی و فراهم آوردن بستری برای تحلیل‌های عمیق‌تر را هدف قرار داده است. شفافیت در ارائه داده‌ها و تحلیل‌های بی‌طرفانه، از اصول اساسی این مجموعه گزارش‌هاست؛ چرا که تنها از طریق شفافیت می‌توان بـه درک عمیق‌تری از واقعیت‌های بازار در دو سمت عرضـه و تقاضا رسید. داده‌ها نه تنها ابزار مدیریت، بلکه نقشه راهی برای آینده‌اند که بـا تکیه بـر آنها می‌توان حرکت‌های استراتژیک و هوشمندانه‌تری در صنعت نشر انجام داد.


تکتا در چهارمین شماره خود به تحلیل رفتار بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پرداخت که پیشتر گزارش داده‌پردازی آن منتشر شده بود که از این نشانی در دسترس است. اکنون گزارش داده‌های تفصیلی اطلاعات این نمایشگاه نیز منتشر شده است. 


این گزارش شامل اطلاعاتی با این سرفصل‌هاست: «آمار در یک نگاه»، «اطلاعات بخش مجازی»، «آمار مقایسه‌ای نمایشگاه‌های مجازی ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳»، «اطلاعات کلی فروش بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران»، «اطلاعات فروشندگان بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران»، «اطلاعات خریداران بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران»، «فروش در گروه‌های موضوعی و پرفروش‌ها در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران» و «استان‌ها در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران». 


این گزارش با آمار در یک نگاه آغاز می‌شود که بیانگر مبلغ فروش خالص در دو بخش فیزیکی و مجازی نمایشگاه یعنی عدد پنج هزار و نهصد و بیست میلیارد ریال، است. در جدول زیر کلیه اطلاعات بخش مجازی نمایشگاه ارائه شده است که از آن میان متوسط مبلغ خرید هر خریدار رقم جالبی را نشان می‌دهد:

1



 بخش بعدی نمودارهای آمار مقایسه‌ای نمایشگاه‌های مجازی ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ بر حسب «تعداد محصولات عرضه شده»، «تعداد خریداران»، «تعداد نسخه‌های فروخته شده»، «تعداد سفارش‌ها»، «تعداد مشتریانی که فقط در این نمایشگاه حضور داشتند» و «تعداد خریداران بر اساس تعداد نمایشگاه‌های شرکت کرده» است. برای نمونه جدول تعداد سفارش‌ها را در زیر مشاهده کنید: 

2



 در بخش اطلاعات کلی فروش بخش مجازی، جداول و نمودارهای؛ توزیع قیمت محصولات عرضه شده و به فروش رفته در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران، نسخه‌های فروخته شده به تفکیک تالیف و ترجمه، فروش بر اساس نوع کتاب و کتاب‌های فروخته‌شده به تفکیک شاخص‌های موضوعی درج شده است. برای نمونه جدول زیر را مشاهده کنید:
3

 
بخش اطلاعات فروشندگان با توضیحی پیرامون تعداد فروشندگان شرکت کننده به تفکیک مرکز و سایر شهرهای استان آغاز می‌شود. در این دوره از نمایشگاه فروشندگان استان‌های تهران، قم، خراسان رضوی، اصفهان، البرز، آذربایجان شرقی، گیلان و فارس بیش از ۹۰ درصد فروشندگان شرکت کننده در نمایشگاه را به خود اختصاص داده‌اند.
در استان‌های مازندران، سمنان، سیستان و بلوچستان و لرستان تعداد فروشندگان سایر شهرهای استان از تعداد فروشندگان مرکز استان بیشتر است. در سایر استان‌ها تعداد فروشندگان مرکز استان بیشتر از سایر شهرهای استان هستند. همچنین فروشندگان استان‌های قم، اردبیل و زنجان تنها در مرکز استان‌ها بوده و از سایر شهرهای این استان‌ها فروشنده‌ای در نمایشگاه حضور نداشته است. 


جداول و نمودارهای این بخش شامل این موضوعات است: پراکندگی فروشندگان (ناشران و کتابفروشی‌ها) به تفکیک مرکز و سایر شهرهای استان، توزیع کتاب‌های فروخته‌شده بر اساس استان فروشندگان، میزان فروش براساس استان فروشندگان به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده و پراکندگی نسخه‌های فروخته‌شده بر اساس استان فروشندگان به ترتیب تعدادکل نسخه‌های فروخته‌شده است. 


«اطلاعات خریداران بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران» نیز شامل این جداول و نمودارهاست: اطلاعات خریداران به تفکیک جنسیت، اطلاعات خریداران به تفکیک گروه سنی، توزیع نسخه‌های خریداری‌شده بر اساس استان محل سکونت خریدار، میزان خرید بر اساس استان محل سکونت خریداران به ترتیب تعداد نسخه خریداری شده و میزان خرید براساس نسبت تعداد خریداران به جمعیت استان.

4



 
تعدادی از جداول بخش فروش در گروه‌های موضوعی و پرفروش‌ها از این قرار است: میزان فروش در گروه‌های موضوعی به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده، میزان فروش در گروه‌های موضوعی به تفکیک نوع فروشنده (به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده)، میزان فروش در زیرگروه‌های موضوعی به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده، پرفروش‌ترین کتاب‌های فروخته‌شده توسط فروشندگان به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده، پرفروش ترین کتاب‌های تالیفی به ترتیب تعداد نسخه فروخته شده، پرفروش‌ترین کتاب‌های ترجمه شده به ترتیب تعداد نسخه فروخته شده، پرفروش‌ترین پدیدآوران با نقش‌های اصلی (مولف، شاعر، مترجم، بازنویس( به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده، پرفروش‌ترین پدیدآوران با نقش‌های اصلی در کتاب‌های تالیفی به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده و پرفروش‌ترین فروشندگان کتاب‌های بزرگسال به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده. 
5
 

ادامه این جدول را در فایل تکتای تفصیلی شماره ۴ ببینید.


تعدادی دیگر از جداول این بخش نیز در این موضوعات است: پرفروش‌ترین فروشندگان کتاب‌های کودک و نوجوان به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده، پرفروش‌ترین فروشندگان کتاب‌های کمک درسی و آموزشی به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده، پرفروش‌ترین فروشندگان کتاب‌های دانشگاهی به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده، میزان فروش کتاب‌های ناشران کشور در نمایشگاه به تفکیک فروشنده به ترتیب کل نسخه‌های فروخته‌شده (بیش از ۱۰۰۰ نسخه)، تعداد نسخه‌های فروخته‌شده توسط ناشران در نمایشگاه‌های مجازی به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران، تعداد نسخه‌های فروخته‌شده توسط ناشران در نمایشگاه‌های مجازی به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران و پرفروش‌ترین کتابفروشی‌ها به ترتیب تعداد نسخه فروخته‌شده (توسط خود کتابفروش).


در نهایت بخش استان‌ها در نمایشگاه مجازی نیز شامل یک جدول با عنوان «استان‌ها در یک نگاه» است.

 

نسخه کامل و تفصیلی تصویر کتاب ایران (تکتا) شماره چهار را از این نشانی دریافت کنید.