به گزارش ایرنا، دکتر فریدون عبدالملکی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران به اقدامات دانشگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از زمان ابلاغ قانون پرداخت و اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی کردستان با برگزاری ۱۰۶ کمیته تخصصی، ۳۴ جلسه قرارگاه دانشگاهی و ۶ کارگروه تخصصی پیشگیری از سقط عمدی جنین، گام مهمی در جهت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برداشته است.
وی افزود: برگزاری ۵۰ دوره هادیان زندگی، راهاندازی مهدکودک برای مادران شاغل، پرداخت حق الزحمه مربیان همکار در امر آموزش و مشاوره هنگام ازدواج و پرداخت کمک هزینه مهد کودک به مادران شاغل در دانشگاه از دیگر اقدامات این دانشگاه برای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به راه اندازی مرکز نفس (نجات جان فرزندان) اشاره و اضافه کرد: این دانشگاه با هدف تشویق به فرزندآوری و حمایت از خانوادهها، اقدام به افزایش امتیاز استخدامی برای متقاضیان متاهل و دارای فرزند کرده است.
عبدالملکی با اشاره به افزایش خدمات رایگان برای مادران باردار در استان کردستان، ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی با اجرای کامل ماده ۵۰ قانون جوانی جمعیت، امکان زایمان طبیعی رایگان را برای همه مادران باردار در بیمارستانهای دولتی فراهم کرده است؛ همچنین، این دانشگاه با برگزاری کلاسهای آمادگی زایمان فیزیولوژیک و مشاورههای فرزندآوری، به دنبال ارتقای سلامت مادران و نوزادان است.
وی گفت: با هدف حمایت از دانشجویان مادر و ایجاد محیطی مناسب برای ادامه تحصیل آنها، اقدامات مهمی را انجام داده ایم و با اجرای کامل قانون جوانی جمعیت، به دانشجویان مادر امکان میدهد تا به تحصیل خود بدون دغدغه ادامه دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اضافه کرد: با هدف اجرای دقیق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، توزیع داروهای سقط جنین به داروخانههای مجاز محدود شده و سامانهای برای ثبت اطلاعات باروری و سقط جنین راهاندازی شده است و این اقدامات نشاندهنده عزم جدی دولت برای کاهش سقط جنین و حمایت از خانوادهها است.
دکتر عبدالملکی با اشاره به محدودیتهای جدید برای دسترسی به داروهای پیشگیری از بارداری، افزود: مطابق ماده ۵۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تبلیغات سقط جنین در مراکز درمانی ممنوع شده است؛ همچنین، محدودیتهایی برای توزیع داروهای هورمونی جلوگیری از بارداری در نظر گرفته شده است.
وی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی استان با برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، مناظرات دانشجویی و حمایت مالی از دانشجویان متاهل، نشان داده است که در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اقدامات عملی و مؤثری را انجام می دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به مشاور ترویج و تشویق به فرزندآوری اشاره کرد و گفت: با ارائه آموزشهای لازم به زوجهای جوان و حمایت از آنها در مراحل مختلف زندگی، میتوانیم به افزایش رضایتمندی زوجین و در نتیجه تقویت بنیان خانواده کمک کنیم.