به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «پاسایر نویه پرسه» در مطلبی نوشت: میزان خسارات ناشی از حملات روسیه یا چین به زیرساخت های کشورهای عضو ناتو به آرامی اما پیوسته در حال افزایش است. اکنون این ائتلاف نظامی می خواهد به این مسئله واکنش نشان دهد.
ائتلاف نظامی ناتو از اقدامات جدید و جدی خرابکاری و حملات سایبری در قلمرو این ائتلاف نظامی بیم دارد. یک مقام ارشد این ائتلاف غربی در حاشیه نشست کنونی وزرای خارجه ناتو در بروکسل مدعی شد: «ما به ویژه مشاهده میکنیم که روسیه در حال افزایش تلاش های خود برای ایجاد آسیبهای فیزیکی و به خطر انداختن جان انسانها در کشورهای ما از طریق خرابکاری است». وی مدعی شد که چین، ایران و کره شمالی نیز در حملات سایبری فعال هستند. به ادعای این مقام ارشد ناتو هم چین و هم روسیه کمپین مداومی را برای انتشار بدافزار به راه انداختهاند.
به گفته وی این فعالیت ها در راستای جاسوسی و اما همچنین توانایی ایجاد اختلال در صورت افزایش تنش ها است. این مقام ناتو مدعی شد که روسیه بر زیرساخت های حیاتی و به ویژه سیستم های کنترل صنعتی تمرکز دارد.
این مقام ارشد ناتو که نخواست نامش فاش شود به عنوان نمونهای از یک حمله سایبری به ویژه جدی که قبلاً رخ داده است، از حمله عظیم سایبری علیه کشور آلبانی به عنوان یکی از اعضای ناتو نام برد که به توصیف وی احتمالاً توسط ایران انجام شده است.
به گفته وی این حمله سایبری سیستم کنترل مرزی را فلج کرد و سبب شد تمام پرونده های وزارت کشور در اینترنت منتشر شود.
به زعم ناتو به ویژه زیرساخت های زیر آب در برابر خرابکاری آسیب پذیر است. این مقام ناتو با اشاره به خطوط گاز، نفت و دیتا گفت: در کشورهای ناتو ما به شبکه گسترده ای از خطوط لوله و کابل ها در این زمینه وابسته هستیم. بیش از یک میلیون کیلومتر از این زیرساخت وجود دارد که روسیه به طور مداوم از طریق برنامه ای که از دهه ها پیش آغاز شده است، نقشه برداری می کند. این زیر ساخت ها همچنین شامل کشتی ها، زیردریایی ها و وسایل نقلیه زیرآبی بدون سرنشین و کنترل از راه دور می شود. وی هشدار داد که بنابراین، روسها توانایی کاشت مواد منفجره یا قطع کابلها را هر زمان که بخواهند دارند.
ناتو همچنین عدم تعادل در آسیبپذیری را نیز مشکلساز میداند، زیرا به زعم این ائتلاف نظامی روسیه به اندازه این ائتلاف غربی به زیرساختها وابسته نیست.
این مقام ارشد ناتو فعالیتهای دیگری را که احتمالاً توسط روسیه کنترل میشود مانند آتشسوزی، ابزاری کردن پناهندگان، حمله به خطوط راهآهن و برنامهریزی حملات علیه نمایندگان پیشرو صنعت ذکر کرد. وی مدعی شد که به عنوان مثال، احتمالاً ترور مدیرعامل بزرگترین شرکت اسلحه سازی آلمان، آرمین پاپرگر، در مقاطعی توسط روسیه برنامه ریزی شده بود.
بر اساس اطلاعات ناتو، باید انتظار داشت که روسیه برنامههای گستردهای را برای تأثیرگذاری بر انتخابات در کشورهای متحد اجرا کند. این مقام ارشد ناتو مدعی شد همانطور که اخیراً در مولداوی اتفاق افتاد، تمرکز می تواند بر روی انتشار اطلاعات نادرست یا گمراه کننده، حملات سایبری یا خرید رأی باشد. این مقام ناتو مدعی شد که همه اینها یک کمپین سازمان یافته است.
در واکنش به این تحولات، وزرای خارجه کشورهای ناتو میخواهند امروز (چهارشنبه) درباره بازنگری استراتژی ناتو برای دفاع در برابر تهدیدات ترکیبی تصمیم بگیرند. این اصطلاح ( تهدیدات هیبریدی) شامل اقداماتی است که بازیگران دولتی یا غیردولتی برای آسیب رساندن به دیگر کشورها بدون جنگ علنی استفاده می کنند.
مارک روته، دبیرکل ناتو هم در حاشیه این نشست در این راستا گفت: از جمله باید تبادل اطلاعاتی بیشتر و حفاظت بهتر از زیرساخت های حیاتی صورت گیرد. به گفته وی همچنین این سوال وجود دارد که چگونه این گونه حملات باید در آینده دفع شوند.
مقام ارشد ناتو هم گفت که زمان اقدام فرا رسیده است. وی گفت : مشکل این است که ما عادت کرده ایم که حملات هیبریدی به طور فزاینده ای شدیدتر و مکرر شوند. نتیجه این است که برای مدت طولانی هیچ واکنش مناسبی وجود نداشته است.
اخیراً، آسیب هایی به دو کابل فیبر نوری در دریای بالتیک در مدت کوتاهی و به صورت پشت سر هم در ماه نوامبر رخ داده است. این آسیب ها به یک کابل که بین سوئد و لیتوانی و یک کابل که بین فنلاند و آلمان میگذرد وارد شده است. علت این امر در هر دو مورد هنوز مشخص نیست.
مقامات سوئدی در حال بررسی خرابکاری های احتمالی هستند. تمرکز بازرسان بر روی یک کشتی چینی به نام "Yi Peng 3" است که گفته می شود در زمان آسیب احتمالی به این کابل ها از مناطق آسیب دیده کابل ها عبور کرده است.
انتهای پیام/
∎