شناسهٔ خبر: 70098283 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

یک کارشناس انرژی در گفت و گو با ایرنا:

جذب سرمایه‌گذاری و توسعه تولید نفت و گاز، برای رفع ناترازی‌ها ضروری است

تهران- ایرنا- یک کارشناس بخش انرژی گفت: جذب سرمایه گذاری به‌منظور توسعه تولید نفت و گاز و افزایش ثروت ملی، می تواند ناترازی‌ها را برطرف کند.

صاحب‌خبر -

«سید مهدی حسینی» امروز (چهارشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به گفت‌وگوی تلویزیونی اخیر رئیس‌جمهوری با مردم و اشاره به وضعیت ناترازی انرژی افزود: سخنان رئیس جمهوری کاملا درست است و باید اجرایی شود.

وی ادامه داد: درعین حال بحث کردن در خصوص ناترازی و گرانی یا ارزانی بنزین به صورت منفرد، فقط آثار اجتماعی که آثار مثبتی هم نیست، به دنبال دارد.

معاون اسبق وزارت نفت خاطرنشان‌کرد: باید سیاستگذاری مشخصی درباره بخش تولید انرژی داشت که در راستای افزایش تولید، بدانیم برنامه چیست و می خواهیم چکاری انجام دهی؛ داشتن برنامه برای سرمایه گذاری در بخش تولید مهم است، زیرا افزایش تولید بدون سرمایه گذاری شدنی نیست.

وی ادامه‌داد: در یک سیاستگذاری کلی بخش انرژی، باید تولید نفت توسعه داده شود. چرا باید روزانه سه تا ۳.۵ میلیون بشکه تولید داشته باشیم، درحالی که ظرفیت ذخایر نفتی ما از روسیه بیشتر است اما روسیه ۱۰ میلیون بشکه تولید دارد؟

وی خاطرنشان‌کرد: چرا باید تولید ما این میزان پایین باشد؟ تولید نفت یعنی تولید ثروت و وقتی تولید ثروت انجام شد، دست‌مان باز است و می توان هر کاری انجام داد.

این کارشناس انرژی گفت: باید درباره توسعه تولید نفت و گاز فکر کنیم. در تولید گاز رتبه دوم جهان را در اختیار داریم، چرا باید ناترازی گاز داشته باشیم وقتی ذخایری به این خوبی داریم.

حسینی افزود: این درحالی است که روسیه با همین ذخایر گازی ۲۳ کشور عضو اتحادیه اروپا را به خود وابسته کرده بود و تا قبل از حوادث اخیر این ۲۳ کشور دنبال واردات گاز از روسیه بودند، اما ما برای مصارف خودمان هم مشکل داریم.

وی گفت: باید این نحوه مدیریت اصلاح شود، باید جدی بود زیرا مسائل جدی است و کشور دچار بحران انرژی شده است.

معاون اسبق نفت ادامه‌داد: حال ممکن است گفته شود ما تحریم هستیم و نمی توانیم، اما من اعتقاد ندارم که به دلیل تحریم نمی توانیم کاری انجام دهیم.

حسینی خاطرنشان‌کرد: زمانی با وجود تحریم ها، با اروپایی‌ها قرارداد بستیم و ده ها میلیارد دلار سرمایه جذب کردیم و نفت و گاز پارس جنوبی را توسعه دادیم.

بالاترین مزیت نسبی کشور، نفت و گاز است

حسینی افزود: می توان دوباره این اتفاق را رقم زد، زیرا بالاترین مزیت نسبی کشور نفت و گاز است. ما نفتی داریم که بسیار بسیار ارزان است و ساده می توان استخراج کرد.

وی خاطرنشان‌کرد: این یعنی جاذبه ایران، در بخش گاز و پتروشیمی هم همین طور است؛ بنابراین نفت ایران خیلی جذاب است .

وی افزود: باید دیپلماسی نفت و گازمان را که تعطیل بود در همکاری نزدیک با وزارت امور خارجه فعال کرده و از مذاکره نترسیم.

معاون اسبق نفت خاطرنشان کرد: مذاکره بد نیست و باید به سمت آن رفت؛ نفت ما نقطه قوت در مذاکرات است.

این کارشناس انرژی ادامه داد: باید تولید ثروت کرد و هنگامی که ثروت تولید کردیم، آن وقت دیگر کسی در باره قیمت و گرانی آن حرف نمی زند.

حسینی خاطرنشان کرد: باید با تولید ثروت، اصلاحات اقتصادی انجام داد.

وی گفت: باید با رفع یا تضعیف تحریم ها با جهان رفاقت کنیم؛ چرا که جهان آماده استفاده از این مواهب ایران است .

این کارشناس بخش انرژی افزود: زمانی با وجود تحریم ها با چین، مالزی، روسیه، فرانسه، انگلیس و هلند قرارداد بستیم و پول آوردیم. اکنون نیز باید حرکت کنیم و با جهان تعامل کرده و ثروت آفرینی کنیم؛ آن زمان می توان افزایش قیمت داد.

به گزارش ایرنا، «مسعود پزشکیان» شامگاه دوشنبه در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم درباره قیمت بنزین گفت: واقعیت این است که ما با ناترازی‌هایی در برق، گاز و انرژی، آب و پول و محیط‌زیست مواجه هستیم که همه در حدی است که می‌تواند بحران ایجاد کند. تولید برق قرار بود امسال افزایش یابد، اما این اتفاق رخ نداد و نیروگاه‌های ما کفاف مصرف برق را نمی‌دهد.

وی ادامه داد: برای دردها مسکن تزریق کردیم، اما درمان نکردیم. روند ناترازی‌های انرژی در دولت‌های گذشته ادامه یافته تا امروز به بحران رسیده است.