شناسهٔ خبر: 70097870 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اظهارات متناقض همسر متهم ردیف اول پرونده «رضایت خودرو»

اظهارات متناقض همسر متهم ردیف اول پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین» در چهارمین جلسه دادگاه از بی‌اطلاعی درباره اتاق پر از پول و طلا در منزل تا خرید حلقه الماس ۹۰ میلیارد تومانی خبرساز شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین» به ریاست قاضی کلهر در دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در استان قزوین با حضور نماینده دادستان، متهمان، وکلای آنها و شکات پرونده برگزار شد.

بنا بر اعلام روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین در این جلسه تعدادی از متهمان و وکلای آن‌ها در جایگاه حاضر شدند، دفاعیات خود را مطرح کردند و به سوالات قاضی پاسخ دادند. با آغاز دادگاه، قاضی با اعلام رسمیت دادگاه از یکی از متهمان خواست تا در جایگاه قرار بگیرد و به سؤالات پاسخ دهد.

قاضی خطاب به این متهم گفت: اتهام شما اخلال در نظام اقتصادی و وصول وجوه کلان به‌صورت قبول سپرده اشخاص حقیقی و حقوقی تحت عنوان مضاربه است که موجب حیف‌ومیل شدن اموال مردم شده است. یکی دیگر از اتهامات شما پولشویی است و اموال شما به صورت نامتعارف افزایش پیدا کرده است. شغل قبلی شما چه بوده و از چه زمانی وارد شرکت طراوت نوین شدید؟

متهم با حضور در جایگاه گفت: بنده از سال ۹۷ وارد این مجموعه شدم و قبل از آن در یک باشگاه کار می‌کردم. بعد به‌واسطه فردی به عنوان راننده خانواده مدیرعامل شرکت مشغول به کار شدم. چند ماهی هم در انبار مرکزی، خودرو جابه‌جا می‌کردم. در سال ۱۴۰۰ در کارخانه مشغول به کار شدم.

قاضی پرسید: در شرکت چقدر حقوق دریافت می‌کردید؟

متهم گفت: حقوق بنده هم مانند دیگر کارگران بود.

قاضی پرسید: این اموال را بعد از ورود به شرکت به دست آوردید؟

متهم گفت: بنده وقتی وارد شرکت شدم یک خودرو ۲۰۶ و یک زمین داشتم که فروختم و از چند نفر پول قرض گرفتم و در شرکت طراوت نوین سرمایه‌گذاری کردم.

قاضی گفت: چقدر سود دریافت می‌کردید؟

متهم گفت: سه تا چهار درصد سود می‌گرفتم.

در ادامه مستشار دادگاه خطاب به متهم گفت: شما بعد از ورود به شرکت یک خانه و دو خودرو خریداری کردید و گردش حساب شما حدود ۱۰ میلیارد تومان بوده است.

قاضی گفت: با حقوق کارمندی می‌توان یک خانه و دو خودرو خریداری کرد؟ چرا ۲۸ هزار سرمایه‌گذار دیگر نتوانستند این پول را دریافت کنند؟

قاضی گفت: این سودها از کجا می‌آمد؟

متهم گفت: اطلاعی ندارم و من فقط یک کارمند بودم. از بحث مالی مطلع نیستم.

در ادامه وکیل این متهم در جایگاه قرار گرفت و از موکلش دفاع کرد.

قاضی از یکی دیگر از متهمان خواست تا در جایگاه قرار بگیرد و برابر کیفرخواست صادر از خود دفاع کند.

قاضی خطاب به متهم گفت: یکی از اتهامات شما پولشویی است، توضیح دهید شغل و سرمایه شما قبل از ورود به شرکت چه بوده است و در شرکت طراوت نوین چه مسئولیتی داشتید؟

این متهم پاسخ داد: قبل از ورود به شرکت در یک کارخانه مبل‌سازی شریک بودم و خودرو هم خرید و فروش می‌کردم. سال ۹۷ وارد شرکت شدم. کارمند حسابداری بودم و طبق وزارت کار حقوق می‌گرفتم و با توجه به قراردادهایی که داشتم چندین بار خودرو خرید و فروش کردم.

مستشار دادگاه گفت: شما مبالغ میلیاردی دریافت کرده‌اید. در برهه‌ای از زمان شرکت از فروش خودرو ضرر کرده است. این سودها از کجا آمده است؟

این متهم پاسخ داد: مدیرعامل شرکت به صورت سبدی خودرو خریداری می‌کرد. ما فکر می‌کردیم از این طریق شرکت سود می‌کند. ما به عنوان کارمند از مدیرعامل هیچ سؤالی نمی‌کردیم.

یکی دیگر از متهمان در ادامه در جایگاه قرار گرفت و گفت: قبل از ورود به شرکت کارهای تشریفات مراسم‌ها را انجام می‌دادم و در شهرستان تاکستان یک واحد آپارتمان، یک واحد تجاری و خودرو داشتم. با تبلیغاتی که از شرکت انجام می‌شد به شرکت اعتماد کردم و با فروش دارایی‌های خود در سال در شرکت سرمایه‌گذاری کردم. سال ۱۴۰۰ در شرکت مشغول به کار شدم. به عنوان بازاریاب نیم درصد از فروش دریافت می‌کردم.

قاضی گفت: کار اصلی شرکت نمایشگاه‌داری است، کار شرکت غیر از خرید و فروش خودرو چیز دیگری هم بود؟

این متهم گفت: در طول چند سالی که در شرکت کار می‌کردم، کار آن فقط خرید و فروش خودرو بود؛ شرکت به ما گفت برای تسریع در بازپرداخت پول سرمایه‌گذاران شماره حساب خودمان را در اختیار شرکت قرار دهیم.

قاضی گفت: شماره حساب خودتان را در اختیار شرکت قرار داده بودید که حساب شما ۴۷ میلیارد تومان گردش حساب داشته باشد بدون اینکه چیزی دریافت کنید؟

این متهم پاسخ داد: همه کارمندان موظف به این کار بودند.

یکی از شکات پرونده در ادامه، گفت: شرکت بخشی از بدهی را با طلا تسویه می‌کرد و این کار را از طریق کارمندان شرکت انجام می‌داد.

قاضی گفت: از هر متهم پرونده که سؤال می‌شود پاسخ می‌دهد که قبل از ورود به شرکت دارایی زیادی داشته است، اما مدعی هستند که برای دریافت حقوق کارمندی به شرکت طراوت نوین رفته‌اند و یک مرتبه همه آن‌ها اقدام به خرید خانه و چندین خودرو می‌کنند.

در ادامه همسر متهم ردیف اول در جایگاه قرار گرفت و نسبت به اتهامات کیفرخواست پاسخ داد. وی به اخلال در نظام اقتصادی کشور به نحوه کلان و از طریق قبول سپرده اشخاص تحت عنوان مضاربه که موجب حیف و میل اموال مردم و اخلال در نظام اقتصادی کشور متهم است.

همسر متهم ردیف اول پرونده مدعی شد: من به همسرم وکالت تام داده بودم و در کارهای اجرایی نبودم و خانه‌دار بودم و در مورد اموال توقیفی هر تصمیمی که دادگاه بگیرد، قبول دارم.

قاضی گفت: شما در شرکت رفت و آمد نداشتید؟

این متهم گفت: در شرکت رفت و آمد نداشتم.

قاضی گفت: چند بار به دبی سفر کردید؟

این متهم گفت: سه بار خانوادگی به دبی سفر کردیم.

قاضی گفت: برای خرید خانه به دبی سفر کردید؟

این متهم گفت: بله سفر کردم، اما دخالتی نداشتم.

مستشار دادگاه خطاب به این متهم گفت: بستگان شما گفته‌اند که شما در عزل و نصب کارمندان دخالت داشتید.

این متهم گفت: در حد اینکه چند نفر را برای کار به شرکت معرفی کنم؛ غیر از این فعالیت دیگری نداشتم.

قاضی گفت: قبل از تأسیس شرکت چه اموالی داشتید؟

این متهم گفت: یک خانه ۱۸۰ متری و یک خودرو داشتم.

قاضی گفت: در منزل شما پول و طلا بوده است.

این متهم گفت: از منزل ما هیچ پول و طلایی کشف نشده است.

مستشار دادگاه گفت: همسرتان یک حلقه الماس ۹۰ میلیارد تومانی خریده است، قبول دارید؟

این متهم گفت: از ارزش انگشتر خبر ندارم.

قاضی خطاب به این متهم گفت: شما چگونه اطلاع نداشتید که در منزل شما یک اتاق پر از طلا و پول است و به شکات پرداخت می‌شد؟

این متهم گفت: هر کاری که انجام شده همسرم انجام داده و من اطلاع نداشتم. شکات می‌گویند که طلاها را از همسرم تحویل گرفته‌اند و من حضور نداشتم. من هیچ شمش و طلایی ندیدم.

قاضی گفت: چگونه شما از اتاق‌های خانه خودتان خبر نداشتید؟ ما قصد کمک به شما را داریم و انکار مطالب کمکی نمی‌کند. شما در مورد سکه‌های پرداختی اطلاعی دارید؟

متهم گفت: خیر اطلاعی نداشتم.

قاضی گفت: شما که اظهار بی‌اطلاعی می‌کنید در زمان دادسرا لیستی از اسامی افراد تهیه کردید که بیشترین پول را از شرکت دریافت کرده‌اند. اگر از مطلبی اطلاع ندارید این لیست را چگونه نوشتید؟

متهم گفت: این لیست توسط خواهر و همسر وی تهیه شده است.

وکیل این متهم در ادامه به دفاع از موکلش پرداخت و گفت: تمام خرید و فروش‌ها با امضای همسر موکلم که مدیرعامل شرکت بود انجام می‌شد.

 متهم ردیف سوم پرونده در ادامه در جایگاه قرار گرفت و گفت: کارمند تسهیلات شرکت بودم و در مورد قراردادها اطلاعی نداشتم. کار قبلی من موبایل فروشی بود و یک خودرو داشتم که فروختم و در شرکت سرمایه‌گذاری کردم.

قاضی گفت: گردش مالی حساب شما ۵۴ میلیارد تومان بوده است.

این متهم گفت: مبالغ چندین‌بار به حساب واریز و برداشت می‌شد و گردش بالای حساب به همین دلیل است.

در ادامه برخی از شکات مطالب خود را در دادگاه مطرح کردند.

 قاضی در پایان ختم جلسه را اعلام کرد.

انتهای پیام