شناسهٔ خبر: 70097200 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه صبح‌اقتصاد | لینک خبر

۷۰ درصد جامعه تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان نیستند

رئیس کل بیمه مرکزی گفت:‌ امروز ۷۰ درصد جامعه تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار ندارد.

صاحب‌خبر -

۷۰ درصد جامعه تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان نیستند

به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد  پرویز خسروشاهی در سی‌ویکمین همایش ملی بیمه و دوازدهمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه که با عنوان رضایت مردم به صنعت بیمه برگزار شد، با ارائه گزارشی از وضعیت فعلی صنعت بیمه اظهار کرد: در حال حاضر ۴۱ شرکت بیمه‌ای در صنعت بیمه کشور فعال هستند که ۴۰ شرکت آن غیردولتی و تنها یک شرکت آن دولتی است. همچنین یک هزار و ۴۴۰ شعبه بیمه‌ای فعال در کشور مشغول به ارائه خدمات بیمه‌ای به جامعه هستند.”بیمه تکمیلی”

وی اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار نفر به صورت فعال در این صنعت مشغول بوده و بیش از ۲۵۰ هزار نفر در این صنعت مشغول هستند.

رئیس کل بیمه مرکزی خاطر نشان کرد: تا امروز ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند و ۷۶ همت خسارت در این رشته بیمه پرداخت شده است.

خسروشاهی اظهار کرد: ارزش حق بیمه صنعت بیمه کشور نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار است و صنعت بیمه بیش از ۴۷۷ میلیون دلار تعهد برعهده دارد.

وی گفت: صنعت بیمه یک صنعت نامرئی در کشور است و نقش مهمی را ایفا می‌کند اما همانطور که گفته شد دیده نمی‌شود.

رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: تا امروز ۹۴ درصد از واحدهای مسکونی کشور بیمه آتش‌سوزی ندارند و ۹۵ درصد از این واحدها نیز تحت پوشش بیمه حوادث طبیعی نیستند.

خسروشاهی اضافه کرد: در طرف دیگر ۸۰ درصد از خودروهای کشور بیمه بدنه نداشته و در حوزه بیمه تکمیلی نیز ۷۰ درصد جامعه تحت پوشش این بیمه نیستند.

وی با اشاره به میزان ضریب نفوذ بیمه در کشور و مقایسه آن با ضریب نفوذ بیمه جهانی تصریح کرد: در سال گذشته ضریب نفوذ بیمه کشور به دو درصد رسید و این در حالی است که میانگین ضریب نفوذ بیمه در جهان ۷.۱ درصد است. همچنین در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته ضریب نفوذ بیمه به ۹.۵ درصد می‌رسد.

رئیس کل بیمه مرکزی افزود: با این حال ضریب نفوذ بیمه در کشور نسبت به میانگین کشورهای منطقه وضعیت بدی ندارد و یکی از دلایل آن به خصوصی سازی صنعت بیمه در دهه ۸۰ باز می‌گردد که باعث شد فاصله ضریب نفوذ بیمه با میانگین زمانی روند کاهشی پیدا کند.

خسروشاهی خاطر نشان کرد: هدف نهایی صنعت بیمه همانطور که از عنوان این همایش آمده باید کسب رضایت مردم و اعتماد عمومی باشد. صنعت بیمه در کشور هیچ استفاده‌ای از دولت ندارد و یک صنعت کاملا خودکفا است.

وی با ارائه گزارشی از میزان حق بیمه و پرداخت خسارت اظهار کرد: از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۴۰۲ سهم حق بیمه ۱۷ برابر شده است و پرداخت دیه نیز طی این مدت به ۳۴ برابر رسیده است.

رئیس کل بیمه مرکزی در پایان به موضوع مصوبه اخیر پرداخت خسارت، افت قیمت خودرو توسط شورای عالی بیمه اشاره کرد و گفت: این مصوبه که توسط شورای عالی بیمه تصویب شد بعد از سال‌ها اقدام بسیار مناسبی بود با این حال در مواد قانونی آن آمده که پرداخت افت قیمت خودرو باید تحت پوشش شرکت‌های بیمه‌ای قرار بگیرد اما نباید حق بیمه تولیدی در این رابطه دریافت شود که برآورد بار مالی آن برای صنعت بیمه کشور به ۳۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

در ادامه این همایش، لیلی نیاکان – سرپرست پژوهشکده بیمه – گفت: پژوهشکده بیمه به عنوان یک نهاد علمی و پژوهشی در صنعت بیمه موظف است زمینه‌سازی برای تحقق اهداف کلان این صنعت را فراهم کند.

وی ادامه داد: وظیفه اصلی صنعت بیمه تامین امنیت برای آحاد مردم جامعه و تامین مالی بیمه‌ای آنها است که لازمه آن اعتماد عموم به صنعت بیمه است تا بتوان به افزایش نقش این صنعت در زندگی مردم دست یافت.

این مقام پژوهشکده بیمه ادامه داد: دو رویکرد اصلی در صنعت بیمه وجود دارد که شامل طراحی محصول و ارائه موفق محصول می‌شود. ما امروز برای افزایش رضایتمندی جامعه به صنعت بیمه نیازمند همکاری تمام نهادهای این صنعت هستیم.

گفتنی است؛ امروز ۱۳ آذرماه سال ۱۴۰۳ سی و یکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه با حضور دکتر مسعود پزشکیان ریاست جمهوری، عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی و تمامی مجریان و فعالان صنعت بیمه کشور در محل مرکز همایش‌های برج میلاد به مناسبت ۱۳ آذرماه روز بیمه برگزار شد.

برچسب‌ها: