به گزارش ایرنا، زرند را از نقاط مستعد دیرینهشناسی در کشور میشناسند به طوری که کشف ردپاهای دایناسورها در این شهرستان خبرساز بوده است.
براساس گزارش ها ۲ اثر فسیلی در شهرستان زرند یافت شده که یکی در محدوده تختهسنگ روستای باب هوتک است و حدود ۱۹۰ میلیون سال قدمت دارد و جای پای ۱۴ تا ۱۵ دایناسور بر روی آن دیده میشود. دیگری بخشی از ردپای یک دایناسور را نشان می دهد که حدود ۱۸۰ میلیون سال پیش در عصر ژوراسیک میزیسته و محل آن در روستای ده علیرضا است.
زرند را شهر جشنواره ها نیز می نامند به طوری که طی ۲ سال گذشته ۶۱ جشنواره با موضوعات مختلف کشاورزی، میراثی و غیره در این شهرستان برگزار شده و بنا بر آمار مسئولان محلی افزون بر ۴۰۰ هزار نفر از آنها بازدید داشته اند.
آنطور که رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان زرند می گوید اعضای ستاد اجرایی و کمیته های مختلف اولین جشنواره شهابسنگ، نجوم و زمینشناسی کشور مشخص شدند تا برگزاری این جشنواره در مسیر اجرا قرار گیرد.
محمد اسلامی در جلسه هماهنگی این جشنواره در فرمانداری زرند همچنین از آمادگی دفتر نجوم آیت الله سیستانی برای همکاری در این جشنواره خبر داد و گفت: حضور تعدادی از شهروندان زرندی در دفتر نجوم آیت الله سیستانی در قم باعث شد ما از این فرصت برای همکاری استفاده ببریم.
رییس میراث فرهنگی زرند با اشاره به اهمیت توجه به حوزه های نجوم و زمین شناسی در مباحث گردشگری گفت: شهرستان از نظر زمین شناسی با توجه به اسنادی علمی که در دانشگاههای معتبر داخل و خارج از کشور در باره زیستگاه دایناسورها دارد می تواند روی حوزه ژئوتوریسم و نیز گردشگری نجوم و شهاب سنگ هم خود را به عنوان قطب قدرتمندی در کشور مطرح کند.
وی افزود: یکی از اهداف برگزاری این جشنواره ، توجه کردن روی این قابلیت استثنایی و بی نظیر است که ما در شهرستان داریم لذا امسال ما در تقویم جشنواره ها یک رویداد ۲ روزه را برای این امر در نظر گرفته ایم که شامل میزگردها و همایش های علمی با سه موضوع زمین شناسی، شهاب سنگ و نجوم با همکاری نهادهای عالی علمی و دانشگاهی و تورهای آموزشی شهاب سنگ و نجوم و نیز برگزار نمایشگاه شهاب سنگ متمرکز است.
رییس میراث فرهنگی از برنامه ریزی برگزاری این جشنواره در بهمن ماه خبر داد و گفت:به دلیل اهمیت این جشنواره و برنامه ریزی های اولیه آن به درخواست کمیته های مختلف، اجرای جشنواره تا بهمن ماه به تاخیر افتاد.
محمد ایزدی معاون سیاسی اجتماعی فرماندار زرند نیز در این جشنواره گفت: سال گذشته و هنگام بررسی تقویم جشنواره های ۱۴۰۳ درخواست شد روی موارد علمی به ویژه بحث زمین شناسی و نجوم یک رویداد گنجانده شود زیرا ما را به عنوان بهشتِ دیرینه شناسی هم می شناسند و آسمان پرستاره شهرستان زرند آرزوی هر علاقه مندی در بخش نجوم است اما هنور خیلی از مردم از این قابلیت های بزرگ و مهم خبر ندارند.
وی ضمن تشریح آثار جشنواره های مختلف در زرند افزود: کم کم باور جامعه روی اهداف عمیق ستادِ «زرند شهر جشنواره های ایران» عمیق تر می شود و دیگر برگزاری جشنواره ها را صرفا پرکردن اوقات فراغت و تفریح و سرگرمی نمی بینند چرا که در کنار این موارد ما توانستیم بیش از ۱۰۰ شغل خانگی را راه اندازی و کمک کنیم.
رییس مجتمع آموزش عالی معدن زرند نیز مناطقی در شهرستان داریم که از حیث موضوعات این جشنواره بی نظیر است و ضرورت دارد با برنامه ریزی مناسب جشنواره ای کیفی و مناسب را شاهد باشیم.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی زرند نیز در این جلسه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی از اساتید برجسته ای در بخش زمین شناسی بهره مند است و ما امکانات موجود را برای غنای بیشتر این جشنواره که ماحصل آن برای شهرستان مفید است به میدان می آوریم.
مدیر پروژه گردشگری نجوم سیریز زرند هم گفت:آسمان پرستاره سیریز در کنار جاذبه های طبیعی و تاریخی می تواند خاستگاه گردشگران زیادی باشد و خوشحالیم که بخشی از این جشنواره در سیریز خواهد بود.
به گزارش ایرنا جزییات دقیق زمان برگزاری و نیز سایر اطلاعات آن طی روزهای آینده توسط مسئولان این شهرستان اطلاع رسانی خواهد شد.
مرکز شهرستان زرند در ۷۵ کیلومتری شمال شهر کرمان واقع شده است.