بهگزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان اصفهان به نقل از ایرنا، مهدی جمالی نژاد عصر سه شنبه در جمع نمایندگان تشکل های معلولان، قهرمانان پاراالمپیک و نخبگان این جامعه در استانداری افزود: ضرورت توانمندسازی این تشکل ها به آن دلیل است که فعالان این حوزه نگاهی ویژه و زیباتر به مسائل دارند.
وی اظهار داشت: افراد شاخص و نخبه جامعه معلولان، مصداق ارزشمندی از بی ادعایی در عرصه فعالیت های بزرگ هستند که همواره با کمترین امکانات و ملزومات، بهترین افتخارآفرینی را دارند.
استاندار اصفهان افزود: بسیاری از اقدامات را میتوان با رویکردهای خلاقانه انجام داد و در این مسیر خود معلولان باید فعالانه پای کار باشند.
وی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات درباره یک موضوع اقدامات متعددی انجام و هزینه میشود، اما رویکرد نوآورانه و خلاقانه و داشتن تفکر متفاوت بسیار حائز اهمیت است.
جمالی نژاد با تاکید بر لزوم مناسبسازی و فراهم آوردن محیطی مناسب برای معلولان گفت: قانون جامع حمایت از معلولان باید بصورت ویژه اجرایی شود و تمام دستگاههای مرتبط وظایف خود را بخوبی انجام دهند.
وی از اصحاب رسانه و خیرین نیز خواست تا در مسیر رفع دغدغهها و رسیدگی به مشکلات معلولان همت بیشتری داشته باشند.
استاندار اصفهان تاکید کرد: انتصاب مشاوران از میان جامعه معلولان توسط مسوولان دستگاه ها در استان باید مدنظر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: دغدغههای معلولان در حوزه اشتغال بسیار زیاد است و برای رسیدگی به موضوعات فرهنگی برای معلولان و رسیدن به فرهنگسازی مناسب، تشکیل شورای معلولان ضروری است.
جمالی نژاد با تاکید بر لزوم امید آفرینی میان افراد گفت: دیده شدن جامعه معلولان، آموزش زبان اشاره، معافیت، رسیدگی به مشکلات حوزه اشتغال معلولان، بکارگیری معلولان توانمند در حوزههایی مانند هوش مصنوعی و اقدام برای دسترسپذیری فیزیکی و فرهنگی، بخشی از انتظارات بیان شده معلولان است که تمام توان خود را برای برآورده کردن این انتظارات به کار خواهیم گرفت.
وی تاکید کرد: خانوادههای دارای فرزند معلول نباید فراموش شوند و موفقیتهای معلولان در موضوعات قرآنی، مذهبی، ورزشی، علمی و هنری باید مد نظر قرار گیرد.
استاندار اصفهان افزود: صحبت از دغدغههای معلولان نباید تنها به یک روز ختم شود و انتظار میرود هر روز به مطالبات این افراد توجه شود.
جمالی نژاد اظهار امیدواری کرد که دستاورد این جلسه، یافتن راهکاری برای ارتباط دائمی و مداوم با افراد دارای معلولیت و شنیدن و رفع کردن دغدغههای آنها باشد.
مدیرکل بهزیستی اصفهان نیز گفت: بخشی از خدمات حوزه مسکن در استان روی زمین مانده است، بطوریکه از میان ۱۲ هزار نفر از مددجویان بهزیستی استان که برای طرح مسکن ملی ثبتنام کرده بودند تنها یکهزار و ۴۰۰ نفر مشمول شدند.
ناصر چاووشی افزود: با وجود اینکه ابلاغ شده بود که مددجویان بهزیستی نباید از پروژه مسکن ملی حذف شوند، بسیاری از مددجویان بدلیل تامین نکردن هزینهها از پروژه مسکن ملی حذف شدند و برخی دیگر نیز بدلیل فشار مالی از این پروژه انصراف دادند.
وی اظهار داشت: اعتبارات بهزیستی اصفهان در سالجاری به هشت هزار و پانصد میلیارد ریال رسیده است که با احتساب اعتبارات استانی به ۹ و هزار هشتصد میلیارد ریال میرسد، اما اختصاص نیافتن این اعتبارات توسط بانکها و تزریق قطره چکانی منجر به برآورده نشدن نیازها و انتظارات شده است.
مدیرکل بهزیستی اصفهان افزود: در حوزه مناسبسازی با پیگیریهای مختلف صورت گرفته، پنج دستگاه خودروی ون مناسبسازی شده در اختیار معلولان شهر اصفهان قرار گرفته است و همین موضوع برای شهرستان های استان نیز پیگیری میشود.
وی یادآور شد: با تلاشهای صورت گرفته و ارائه گزارشات مناسب و موثر، اصفهان همچنان بعنوان شهر دوستدار سالمند در کشور انتخاب شد.
چاووشی افزود: بهزیستی با رویکرد اجتماعی سازی بدنبال آن است که به شیوه صحیحی جامعه معلولان و نیازهای آنها را به جامعه معرفی کند تا اتفاقات مثبتی در این باره رخ بدهد.
وی با اشاره به اجرای طرح «قاصدک» و پویش «چرخ مهربانی» تصریح کرد: با تلاشهای صورت گرفته، ۲۵۰ دستگاه ویلچر برقی به استان اصفهان اختصاص یافته که اولویت دانشآموزان و دانشجویان توزیع شد.
به گزارش ایرنا، این نشست با حضور نمایندگان تشکلها، جمعی از خانوادههای موفق معلولان و ورزشکاران پارالمپیک به مناسبت ۱۳ آذر روز جهانی افراد برگزار شد و صحبتهای سخنرانان بطور همزمان با زبان اشاره برای ناشنوایان حاضر در جلسه گفتمان عنوان شد.
اکنون بالغ بر ۹۰ هزار معلول، ۱۰ هزار زن سرپرست خانوار و یکهزار و ۲۰۰ کودک بدسرپرست یا بدون سرپرست موثر در ۴۰ خانه کودک و نوجوان زیر پوشش خدمات مستمر و غیر مستمر بهزیستی استان اصفهان هستند.
این استان از نظر آمار و تنوع معلولان، رتبه پنجم کشور را دارد.