شناسهٔ خبر: 70095563 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

ششمین جشنواره ملی حاتم: تقویت تولید ملی و معرفی ویژندهای برتر ایرانی در عرصه جهانی با همکاری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

صاحب‌خبر -

ششمین جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) با هدف ارتقای جایگاه تولیدات ایرانی و معرفی ویژندهای برتر در سطح ملی و بین‌المللی، امسال در اسفند ماه 1403 در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار خواهد شد. این جشنواره، که با حضور فعال دانشگاه‌ها، نهادهای دولتی و تولیدکنندگان داخلی برگزار می‌شود، به‌طور ویژه با همراهی و هم‌افزایی وزارت‌خانه‌های مختلف از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت نفت و دیگر نهادهای مرتبط با اقتصاد کشور برگزار خواهد گردید.

دکتر حسن قاسم‌زاده، دبیر کمیته علمی ششمین جشنواره ملی حاتم و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، در خصوص این رویداد بیان می‌کند: "این جشنواره با هدف تقویت تولید ملی، معرفی دستاوردهای ویژندهای برتر ایرانی و ارتقای رقابت‌پذیری محصولات داخلی در بازارهای جهانی برگزار می‌شود. ما در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نقش کلیدی و راهبردی در این دوره ایفا خواهیم کرد و به عنوان کمیته علمی جشنواره، با همکاری سایر نهادهای علمی و اقتصادی کشور، در ارزیابی و تحلیل دقیق ظرفیت‌ها و توانمندی‌های تولیدکنندگان داخلی گام خواهیم برداشت."

ششمین جشنواره ملی حاتم: تقویت تولید ملی و معرفی ویژندهای برتر ایرانی در عرصه جهانی با همکاری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

محورهای جشنواره: تولید ملی - ویژند بین‌المللی

ششمین دوره جشنواره حاتم با موضوع محوری "تولید ملی - ویژند بین‌المللی" به دنبال شناسایی و معرفی برندها و تولیدکنندگان ایرانی است که توانسته‌اند با استفاده از پتانسیل‌های داخلی، ارزش‌آفرینی ملی کرده و در عرصه‌های بین‌المللی جایگاه مستحکمی پیدا کنند. به گفته دبیرخانه دائمی جشنواره، این رویداد در پی ایجاد فرصتی برای توسعه و ترویج فرهنگ حمایت از تولید داخلی است و دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای علمی کشور، نقش خود را در ارتقا علمی سطح جشنواره و ارزیابی دقیق‌تر ویژندهای ایرانی ایفا خواهد کرد.

دکتر قاسم‌زاده در این باره می افزایند:"حمایت از تولید ملی نیاز به نگرشی همه‌جانبه دارد. تنها از طریق هم‌افزایی بخش‌های مختلف، از دولت و نهادهای دانشگاهی تا بخش خصوصی و تولیدکنندگان، می‌توان به اهداف توسعه تولید ملی و تقویت برندهای ایرانی دست یافت. این جشنواره فرصت مناسبی است تا علاوه بر شناسایی برندهای برتر، موانع موجود در مسیر گسترش تولید ملی نیز مورد بحث و بررسی قرار گیرد."

تاکید بر نوآوری، کیفیت و بازاریابی

در این جشنواره، علاوه بر معرفی دستاوردهای تولیدکنندگان، به موضوعات کلیدی مانند حمایت از نوآوری، بهبود کیفیت و بهینه‌سازی فرآیندهای تولید، بازاریابی و تبلیغات، و توسعه ویژندهای ایرانی در سطح بین‌المللی پرداخته خواهد شد. در این راستا، دبیرخانه جشنواره بر اهمیت نقش دانشگاه‌ها و نهادهای علمی تأکید دارد و معتقد است که همکاری میان نهادهای علمی و صنعتی می‌تواند به بهبود شرایط اقتصادی کشور کمک کند.

به گفته دبیرعلمی جشنواره: "برگزاری این جشنواره با ایده اولیه موسسه مطالعات اقتصاد خلیج فارس در سال 1397 توسط وزارت صمت با همراهی مجلس شورای اسلامی آغاز شده است و در ششمین دوره، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی مسئولیت تشکیل کمیته علمی جشنواره را به‌عهده گرفته است. با این همکاری علمی، امیدواریم سطح جشنواره ارتقا یابد و بتوانیم به‌طور مؤثر در معرفی و تقویت ویژندهای برتر ایرانی در سطح ملی و بین‌المللی قدم برداریم."

تقویت تولید ملی در سطوح مختلف

با توجه به تاکید جشنواره بر حمایت از تولید ملی و معرفی ویژندهای ایرانی، برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات جشنواره حاتم به‌دنبال ایجاد بسترهای مناسب برای ارتقای برندهای ایرانی در عرصه‌های جهانی است. این رویداد با هدف اتصال تولیدکنندگان داخلی به بازارهای جهانی و معرفی برندهای ملی به‌عنوان یک الگوی موفق در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود.

دکتر قاسم‌زاده: "نیروی کار با استعداد و خلاق، پتانسیل فراوان در ذخایر معادن ایران و همچنین حامل‌های انرژی ارزان‌قیمت، محصولات تولید ایران را از نظر اقتصادی رقابتی می‌سازد. حمایت از تولید ملی یکی از گام‌های اساسی برای تقویت اقتصاد، افزایش اشتغال و کاهش وابستگی به واردات است. جهت حمایت از تولید ملی، می‌توان اقدامات متنوعی در سطوح مختلف انجام داد. در سطح دولت، با ایجاد سیاست‌های حمایتی نظیر کاهش مالیات بر تولیدکنندگان داخلی، ارائه یارانه‌ها یا تسهیلات مالی به کسب‌وکارهای تولیدی، تدوین قوانین تعرفه‌ای برای کنترل واردات کالاهای دارای مشابه داخلی، توسعه زیرساخت‌ها نظیر بهبود حمل‌ونقل، انرژی و ارتباطات برای کاهش هزینه‌های تولید، و سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه (R&D) برای ارتقای کیفیت محصولات داخلی، می‌توان به این هدف رسید."

همچنین به گفته ایشان: "تقویت مرزبانی و مبارزه با قاچاق کالاها سهم عمده‌ای در حمایت از تولید ملی دارند. همچنین حمایت از نوآوری و فناوری، شامل تشویق به سرمایه‌گذاری در فناوری‌های پیشرفته برای ارتقای رقابت‌پذیری محصولات داخلی و حمایت از استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، در رونق تولید ملی بسیار مؤثر است. تولیدکنندگان چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی نیز از طریق بهبود کیفیت و کاهش هزینه‌ها می‌توانند در ارتقای تولید ملی مؤثر باشند."

بازاریابی و تبلیغات: کلید موفقیت ویژندهای ایرانی

وی همچنین بر اهمیت بازاریابی و تبلیغات در این مسیر تأکید می‌کند: "یکی از موارد بسیار مهم در حمایت از تولید ملی توجه به بازاریابی و تبلیغات است. استفاده از بسته‌بندی‌های جذاب، رعایت استانداردهای جهانی و تبلیغات مؤثر برای افزایش آگاهی عمومی نسبت به محصولات داخلی، توسط بخش خصوصی و دولتی، گام مهمی در افزایش تولید ملی و ایجاد ویژندهای برتر در صحنه ملی و بین‌المللی خواهد گردید."

فرهنگ‌سازی در حمایت از تولید ملی

ایشان به جنبه‌های فرهنگ‌سازی نیز اشاره می‌کنند: "علاوه بر موارد فوق، ششمین جشنواره حاتم توسعه و ترویج تولید ملی را مد نظر دارد. آموزش و فرهنگ‌سازی میزان تولید ملی را دگرگون می‌سازد. در زمینه فرهنگ‌سازی، راهکارهایی نظیر آگاهی‌رسانی درباره اهمیت حمایت از تولید ملی در مدارس، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها، ترویج خرید کالاهای داخلی به‌عنوان یک وظیفه ملی، تغییر الگوی مصرف، تشویق مصرف‌کنندگان به خرید کالاهای داخلی با ارائه اطلاعات در مورد کیفیت و مزایای آن، تشکیل شبکه‌های محلی حمایت، و ایجاد بازارچه‌ها و نمایشگاه‌های محلی برای فروش محصولات تولیدکنندگان داخلی در کشورهای مختلف بکار گرفته شده است."

معرفی ویژندهای برتر ایرانی در جشنواره ملی حاتم

نقش ویژندهای ایرانی در توسعه اقتصادی

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر در پایان می‌گویند: "حمایت از تولید ملی وقتی به شکوفایی می‌رسد که اقدامات توسعه ویژند در سطح بین‌المللی صورت بپذیرد که نیازمند همکاری کلیه مراجع ذیربط در کشور است. حمایت از تولیدکنندگان برای ورود به بازارهای جهانی، ارائه تسهیلات گمرکی برای صادرات محصولات داخلی، پویا نمودن دیپلماسی اقتصادی کشور از طریق عقد توافقنامه‌های تجاری که به نفع تولیدکنندگان داخلی باشد، موجب تقویت ویژند شرکت‌های مختلف شده و نهایتاً ویژند ملی ایران در سطح جهانی را ارتقا خواهد داد."

"اتصال بازار ایران به بازار بین‌المللی از طریق ایجاد ویژندهای برتر ایرانی میسر خواهد شد. ایجاد ویژند بین‌المللی نیاز به نگرش همه‌جانبه دارد. می‌توان گفت یک ویژند موفق، یک نام، نشان، طراحی، یا ترکیبی از آنهاست که محصول یک سازمان خاص را با مزایای متمایز از محصولات رقبا تعریف می‌کند. ایجاد چنین ظرفیتی علاوه بر تلاش بخش خصوصی، نیاز به قانون‌گذاری، اجرای قانون و نظارت بر آن و پیگیری و داوری بی‌طرفانه در مناقشات ویژند دارد."

ششمین جشنواره ملی حاتم فرصتی منحصر به فرد برای شناسایی و معرفی برندهای برتر ایرانی است. علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت‌نام و اطلاعات بیشتر به سایت رسمی جشنواره به آدرس hatamonline.ir مراجعه کنند.