دومین سازش دسته جمعی در شهرستان دلفان با سازش ۵۳ پرونده کیفری و حقوقی حاصل از اختلاف ملکی و نزاع دسته جمعی اهالی روستای مرادآباد دلفان با همت دستگاه قضایی، امام جمعه، متنفذین، صلحیاران، بزرگان و ریشسفیدان شهرستان صورت گرفت.
لازم به ذکر است که در خصوص این اختلاف ملکی بیش از ۵۳ پرونده قضایی در دادسرا و دادگستری شهرستان و شعب کیفری و تجدید نظر استان با عناوین اتهامی مختلف حقوقی و کیفری همچون رفع تصرف، تصرف عدوانی، مزاحمت ملکی، ضرب و جرح عمدی با سلاح، قدرتنمایی، توهین، تهدید، تخریب، تحریق عمدی، تقسیم مال مشاع، جعل، فروش مال غیر، الزام به تنظیم سند و ... تشکیل شده بود که در این مراسم صلح تمامی پروندهها با رضایت طرفین مختومه شدند.
کوشکی رئیس دادگستری شهرستان دلفان در این جلسه سازشی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) که میفرمایند: «اصلاح و سازش میان مسلمانان برای انسان بالاترین صدقه و احسان به شمار میآید»، بیان کرد: حل و فصل اختلافات توسط خود مردم و به واسطه ریشسفیدان هر قوم دارای سابقه دیرینه بوده و مردم دعاوی خود را با مراجعه به ریشسفیدان و معتمدان حل و فصل میکردهاند.
وی افزود: مردم دلفان با دارا بودن فرهنگ ایثار و گذشت بار دیگر نشان دادند که نه تنها در زمینه ایثار و شهادت بلکه در زمینه صلح و سازش هم با توجه به تاکید دین مبین اسلام در تحقق صلح و سازش بین مردم پیشقدم هستند.
رئیس دادگستری شهرستان دلفان ضمن تقدیر از خدمات اعضای شوراهای حل اختلاف و صلحیاران این حوزه قضایی، خاطر نشان کرد: اکثر شعب شورای حل اختلاف دلفان عملکرد خوبی در رسیدگی به پروندهها و صلح و سازش آنها دارند و امیدواریم با بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی و صلحیاران در گرهگشایی از مشکلات جامعه ضمن افزایش سرعت رسیدگی به پرونده با کاهش ورودی پرونده به محاکم قضایی مواجه شویم.
یونس آزاد پور دادستان شهرستان نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه امینت پایدار از شاخصههای اصلی و موثر در توسعه تمامی مقولههای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی است، عنوان کرد: فرهنگ صلح و سازش از وجوه اصلی امنیتسازی است که میتواند با فصل خصومت چه در بعد کیفری و چه در بعد حقوقی کمک شایانی به برچیده شدن ناامنی و توسعه شاخصها در یک جامعه باشد.
وی ضمن تقدیر و تشکر از زحمات امام جمعه، مسئولین، ریشسفیدان و خیراندیشان در تلاش بیوقفه در راستای برقراری صلح و سازش بین طرفین، اظهار کرد: فصل خصومت و حل ریشهای مشکلات اجتماعی در برقراری نظم اجتماعی بسیار مفیدتر از رسیدگی و صدور حکم قضایی است چرا که در زمان برقراری صلح و سازش دیگر تصور حاکم و محکوم از ذهن هر دو طرف خارج شده و در واقع با ایجاد توافق هر یک از طرفین به خواسته مد نظر خود میرسد.
انتهای پیام/