شناسهٔ خبر: 70094667 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مدیر گمرک خیام نیشابور :

نبود صنایع بسته بندی، چالش صادرات بخش کشاورزی

نبود صنعت فرآوری و بسته‌بندی در نیشابور، چالش کشاورزان در صادرات محصولات کشاورزی به بازار‌های بین المللی است.

صاحب‌خبر -

در صنعت بسته‌بندی با چالش مواجه شدیم.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر گمرک خیام نیشابور با بیان اینکه بسته‌بندی می‌تواند ارزش افزوده ویژه‌ای برای محصولات صادراتی ایجاد کند، گفت: نبود فرآوری و صنعت بسته‌بندی محصولات بویژه در بخش کشاورزی و خشکبار معضلی است که نه تنها در نیشابور بلکه در سطح کشور وجود دارد.

مصیب برجی با اشاره به اینکه صنعت بسته بندی، نقش بسیار مهمی در حفظ کیفیت و ارزش افزوده محصولات ایفا می‌کند، اما تولیدکنندگان ما بدلیل نداشتن این صنعت از مزایای آن بی بهره هستند، افزود: بعنوان مثال برخی محصولات کشاورزی همچون آلو ازگمرک نیشابور به صورت فله‌ای در نایلون‌های ۱۰ یا ۲۰ کیلویی صادر می‌شود و در کشور‌های مقصد به صورت شکیل و زیبا بسته‌بندی و به کشور خودمان وارد می‌شود.

 وی گفت: توجه به هنر طراحی بسته‌بندی از یک طرف سبب افزایش سطح درآمد ملی و از سویی دیگر موجب افزایش ارزش محصولات صادراتی می‌شود و اثر مثبتی بر تراز بازرگانی کشور می‌گذارد.

برجی رفع تعهد ارزی را از دیگر چالش‌های صادرکنندگان عنوان و ابراز امیدواری کرد: دولت بتوانند برای حل این مشکل راهکار مناسبی ارائه کند.

مدیر گمرک خیام نیشابور همچنین به عملکرد این گمرک اشاره کرد و گفت: گمرک خیام در بحث صادرات و واردت کالا عملکرد خوبی داشته است و حجم صادرات و واردات این گمرک زیاد است بطوریکه مواد اولیه شرکت‌های تولیدی نیشابور و همچنین شهر‌های همجوار از جمله سبزوار وکاشمر از طریق این گمرک انجام می‌شود.

برجی با اشاره به محصولات صادراتی این گمرک افزود: محصولات کشاورزی همچون آلو، پسته، خشکبار، زعفران و لوازم صنعتی و غیرصنعتی همچون لوازم خانگی، لوازم الکتریکی، کاشی، سرامیک و اشکال دیگر مانند انواع پودر‌ها اعم از جوش شیرین، بکینک پودر، پودر آلومینیوم مهم‌ترین محصولات صادراتی این گمرک است.

مدیر گمرک خیام نیشابور مقصد کالا‌های صادرشده از گمرک خیام نیشابور را کشور‌های افغانستان، عراق، سوریه، روسیه، گرجستان، ارمنستان، سوریه و حتی کشور‌های اروپایی و آسیایی همانند مالزی، هند، هنگ‌کنگ عنوان کرد.

وی حجم صادرات کالا در سال گذشته از این گمرک را ۱۸۰ هزار میلیون دلار عنوان کرد.

برجی یادآور شد: سال گذشته حدود ۳۰ هزار تُن واردات اعم از مواد اولیه و قطعات مورد نیاز واحد‌های تولیدی نیشابور و شهر‌های همجوار از طریق این گمرک صورت گرفته است.