شناسهٔ خبر: 70094343 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون محیط زیست استان خبرداد

آبگیری ۹ تالاب فارس در بارندگی‌های اخیر

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به وقوع دو بارندگی خوب از ابتدای سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه تاکنون) گفت: در این بارش‌ها ۹ تالاب استان حتی به میزان کم، مقداری آبگیری شده‌اند.

صاحب‌خبر -

نبی‌الله مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه استان فارس دارای ۱۴ تالاب است، گفت: از این تعداد تنها ۹ تالاب در بارندگی‌های اخیر حتی به میزان کم آبگیری شدند و مابقی تالاب‌ها نظیر پریشان، کافتر و تالاب‌های جنوب استان که به طور کلی ۵ تالاب می‌شوند، در این بارش‌ها آبگیری نشده‌اند.

وی افزود: از جمله تالاب‌هایی که در این بارش‌ها آبگیری شده‌اند و وضعیت بهتری نسبت به سایر تالاب‌ها دارند، می‌توان به هفت برم، ارژن، برمشور ممسنی، مهارلو، کمجان، طشک و... اشاره کرد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس تصریح کرد: دو تالاب پریشان و کافتر سال‌هاست که خشک هستند و هیچ تغییر وضعیتی نداشته‌اند و دلیل آن هم این است که فاز احیای تالاب‌ها در سطح استان فارس نشده‌ایم.

مرادی در پاسخ به اینکه دلیل اینکه وارد فاز احیای تالاب‌ها نشده‌ایم، گفت: چون همه شرایطی که باعث خشک شدن این تالاب‌ها شده‌اند، همچنان به قوت خود باقی هستند. تعداد چاه‌های مجاز و غیرمجاز و بهره‌برداری بیش از حد از آب این چاه‌ها، در اولویت نبودن احیای تالاب‌ها در کل سیاستگذاری‌های آب و خاک استان و... از جمله شرایطی هستند که موجب شدن این تالاب‌ها شده‌اند و همچنان بر قوت خود باقی هستند.

وی با یادآوری اینکه حوضه آبخیز این تالاب‌ها در استان خودمان است، گفت: اگر سیاستگذاری‌ها در حوزه آب و خاک استان درست بود، به اینجا نمی‌رسیدیم و حداقل تغییری در وضعیت تالاب‌ها ایجاد می‌شد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد: تأمین حقابه بخش‌های محیط زیستی مانند تالاب‌ها باید جزو اولویت‌ها باشد که نیست لذا هیچکدام از این شرایط تغییر نکرده است که امید داشته باشیم که وارد فاز احیاء تالاب‌ها شویم.

مرادی درباره وضعیت تالاب بختگان که زمانی بزرگترین تالاب فارس بوده است، نیز گفت: تالاب بختگان به صورت مقطعی در برهه‌هایی از سال در سطح کم آبگیری می‌شود اما نیاز آبی تالاب بختگان روی هم یک میلیارد متر مکعب است و اگر از این مقدار تنها ۱۰۰ هزار متر مکعب آن تأمین شود، این حجم از آب تنها گوشه‌ای از تالاب می‌ایستد و به آن آبگیری نمی‌گوییم زیرا زیر این حجم آب، خالی است و تبخیر آب هم بالاست.

انتهای پیام