به گزارش مفدا دزفول، نشست مجمع کشوری دبیران کمیتههای هماهنگی و امور رفاهی و صنفی دانشجویان و دستیاران وزارت بهداشت با حضور پر نشاط دانشجویان فعال در شوراهای صنفی دانشگاه های علوم پزشکی در حالی برگزار شد که مسؤولان صدر تا ذیل این وزارتخانه جهت رفع دغدغه دانشجویان در این نشست حضور یافتند.
در ابتدای این مراسم وزیر بهداشت دکتر محمد رضا ظفرقندی با بیان اینکه تغییرات به تدریج شروع شده ولی این تغییرات تا به محیط دانشگاهها برسد زمان میبرد، گفت: کاری که ما میتوانیم انجام دهیم حرکت با سرعت مطمئنه و تغییر نگرش است.
مطالبه گری حق طبیعی دانشجو است
وزیر بهداشت در جمع اعضای شوراهای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی مطالبهگری را حق طبیعی دانشجو عنوان کرد و گفت: یکی از شاخصهایی که نشان میدهد دانشگاه نشاط دارد، فعال است و دانشجوها در آن زندگی میکنند، فعالیتهای صنفی است.
ظفرقندی با بیان اینکه تغییرات به تدریج شروع شده ولی این تغییرات تا به محیط دانشگاهها برسد زمان میبرد، گفت: کاری که ما میتوانیم انجام دهیم حرکت با سرعت مطمئنه و تغییر نگرش است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از شاخصهایی که نشان میدهد دانشگاه نشاط دارد، فعال است و دانشجوها در آن زندگی میکنند، فعالیتهای صنفی است.
وی افزود: اگر مسئولان این حوزهها کسانی باشند که خودشان در دوران دانشجویی تجربه این فعالیتها را نداشتهاند، کار با شورای صنفی برایشان سخت میشود و خوشبختانه الان کسانی در حوزههای دانشجویی با شما کار میکنند که خودشان در دوران دانشجویی فعالیت داشتهاند و شرایط کار دانشجویی را درک میکنند.
حق دانشجوست که انتقاد کند/ ارزش انسان به اختیار و آزادی اوست
در ادامه این نشست دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بیان داشت: راه حل بسیاری از خواستههای شما گفتگو، تبیین و توضیح دادن است. این که صحبتهای طرف روبرو را هم بشنوید و برای مشکل یا مساله ای که هست قاعده درست کنید. حق دانشجوست که انتقاد کند و این حق را نباید از او گرفت. برای سربلندی کشور و دفاع هر چه بیشتر از حقوق شما هر تلاشی بتوانم میکنم. حقوق اساسی ما را هیچ کس نباید از ما بگیرد. ارزش انسان به اختیار و آزادی اوست که خداوند به او اعطا کرده است.
وی با اشاره به اهمیت شوراهای صنفی به عنوان یک نهاد دانشجویی گفت: شوراهای صنفی یکی از جامعترین گروههای دانشجویی هستند که میتوانند لایههای مختلف دانشجویان را نمایندگی کنند و ضریب نفوذ بالایی در بین جمعیت دانشجویی دارند. امیدوارم که هر چه بیشتر بتوانیم بستر فعالیتهای شما را فراهم کنیم و شما نیز با اخلاق و بر اساس قوانین و آیین نامه بتوانید مطالبهگر باشید و در گام اول حقوق دانشجویان را پیگیری کنید و در گام دوم مشاوری امین برای مسئولان دانشگاهها باشید. ما نیز در ستاد ظرفیتی ایجاد میکنیم که بتوانیم از راهنماییهای شما بهرهمند شویم.
وی افزود: اگر مسئولان این حوزهها کسانی باشند که خودشان در دوران دانشجویی تجربه این فعالیتها را نداشتهاند، کار با شورای صنفی برایشان سخت میشود و خوشبختانه الان کسانی در حوزههای دانشجویی با شما کار میکنند که خودشان در دوران دانشجویی فعالیت داشتهاند و شرایط کار دانشجویی را درک میکنند.
اولین ماموریت «شورای مرکزی هیات نظارت بر شوراهای صنفی وزارت بهداشت» اصلاح آییننامه است
مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت سخنران دیگر این نشست بود که در ابتدا با تاکید بر نقش پر اهمیت شوراهای صنفی در ایجاد رابطه دو سویه میان مسؤولان دانشگاه و دانشجویان، گفت: پس از ایجاد "شورای مرکزی هیات نظارت بر شوراهای صنفی وزارت بهداشت"، اولین ماموریت این شورا اصلاح آییننامه شوراهای صنفی مطابق با خواست دانشجویان است
مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه یادآور شد: انتظار من از شما عزیزان ورود فعالانه به امور اجرایی دانشگاه است تا در آینده نزدیک بتوانید امور اجرایی کشور را نیز به دست بگیرید. از سوی دیگر انتظار داریم که به عنوان اعضای شورای صنفی در دانشگاههای خود رابطه دو سویهای با مسؤولان دانشگاه از یک طرف و دانشجویانی که به شما رای دادهاند از سوی دیگر برقرار کنید تا بتوانید در کنار یکدیگر فضای دانشگاهی را پویاتر و شادتر کنید.
مدیر کل دانشجویی در پایان به برگزاری «انتخابات شورای مرکزی هیات نظارت بر شوراهای صنفی وزارت بهداشت» اشاره کرد و گفت: در نشستی که میزبان آن هستیم انتخابات «شورای مرکزی هیات نظارت بر شوراهای صنفی وزارت بهداشت» را خواهیم داشت و فرد برگزیده در این انتخابات به عنوان نماینده شما عزیزان در حضور وزیر بهداشت مطالبات شما را عنوان خواهد کرد. اولین ماموریت شورای مرکزی شوراهای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز اصلاح آییننامه مطابق با آن چیزی است که انتظار دارید و میدانید درستتر است.
شورای صنفی سرمایه بزرگی در هر نهاد و مجموعه مدیریتی به شمار می رود
حجت الاسلام میراحمدی در جمع اعضای شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دیگر سخنران این نشست بود.
وی اظهار کرد: ما در همه سطوح در جامعه مشکل در تفاهم داریم نه توافق و نمی توانیم به فهم مشترکی برسیم و از این رو شاید یکدیگر را در مسیر برنجانیم و در بخشی از موارد نمی توانیم حرفها، نکات و منظورمان را به درستی به دیگران انتقال دهیم. تکنیک انتقال بیان مشکلات و مسائل صنفی و رفاهی به دیگران باید از طریق درست و صحیحی شکل گیرد. شما اعضای شورای صنفی باید به این مهارت برسید که چطور مطالب، نظرات و منظورتان را به دیگران منتقل کنید و داشتن این مهارتها می تواند در رسیدن به اهداف تان ، کمک کننده باشد
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه شورای صنفی مهمترین مرجع رسیدگی به مطالبات دانشجویان است، خاطر نشان کرد: در جمع دانشجویی شاید احساس اولیه این باشد که برخی سخنان که از جانب مطالبه گر صورت می گیرد، تلخ است اما شما باید تلاش کنید با مهارت فراوان و در عین حال خیرخواهی، این بیانات و تلخی ها را به افراد مسوول منتقل کنید تا بتوانید به عنوان یک فرد مطالبه گر در پیگری حقوق دانشجو موفق باشید.
وی به فرآیند پرسشگری صحیح در حل مساله اشاره کرد و گفت: فرآیند پرسشگری وقتی درست شکل بگیرد قطعا دلبستگی اجتماعی شکل خواهد گرفت.
امیدواریم با کمک و همفکری شما صدای دانشجویان باشیم/ تاکید بر نقش شورای صنفی در انعکاس صدای دانشجویان
مهندس ابوالفضل امینی هرندی مشاور رسانهای معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و مدیر مفدا اظهار داشت: : نقش شوراهای صنفی و نمایندگانشان در انعکاس صدای دانشجویان بسیار پر رنگ است. مفدا برای شما و در کنار شماست و شما حلقه اول ارتباط با دانشجویان و انتقال مسائل هستید؛ امیدواریم با کمک و همفکری شما بتوانیم بهتر از قبل یاریگر و صدای دانشجویان باشیم.
به گزارش مفدا، مهندس ابوالفضل امینی هرندی مشاور رسانهای معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و مدیر مفدا وزارت بهداشت در نشست مجمع کشوری دبیران کمیتههای هماهنگی و امور رفاهی و صنفی دانشجویان و دستیاران دانشگاههای علوم پزشکی که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به این که دکتر مسعود حبیبی فردی جوانمحور و جوان باور است، اظهار داشت: حضور ایشان در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت فرصت خوبی است تا تک تک شما عزیزان بتوانید اثرگذار باشید و جلوتر از مدیران و مسئولان دانشگاه و ستاد گام بردارید، چرا که ایشان هم در حرف و هم در عمل نشان دادهاند که اعتقاد به این دارند که کار باید دست خود دانشجویان باشد و خودشان اموراتشان را تصدی گری کنند.
مشاور معاون وزیر بهداشت در ادامه صحبتهای خود به مجموعه بزرگ مفدا اشاره کرد و بیان داشت: در مجموعه مفدا که یک دهه از فعالیت آن میگذرد، زیر ساختهای خوبی چه در ستاد و چه در دانشگاهها فراهم شده است و ما میخواهیم به این بنای خوب سنگی اضافه کنیم و این مسیر را به خوبی ادامه دهیم. این امر جز با همیاری شما عزیزان محقق نمیشود.
کاهش یا توقف افزایش ظرفیت در سال آینده/ افزایش حقوق دستیاران در سال ۱۴۰۴
معاون آموزشی وزارت بهداشت سخنران دیگر اسن نشست بود. وی با بیان اینکه نگاه وزیر بهداشت با توجه به دست یابی به اهداف رشد ۲۰ درصدی افزایش ظرفیت دانشجویی طی چهار سال، کاهش یا توقف این طرح است، یادآور شد: در این مدت در کنار افزایش ظرفیت، امکانات آموزشی و خوابگاهی ازجمله فضای آموزشی و وسایل کمک آموزشی برلی دانشجویان دیده نشده است که تلاش داریم تا بتوانیم در این مسیر بودجه لازم را جذب کنیم.
حسینی در ادامه در خصوص وجود اساتید بیانگیزه در دانشگاههای علوم پزشکی، ابراز داشت: وجود هیات علمی بیانگیزه را قبول دارم که در این خصوص مشکل اصلی ما اقتصاد کشور است که امید داریم با طرحی که رییس جمهور دارند این مشکلات رفع شود، اما به عنوان معاونت آموزشی وزارت بهداشت همه تلاش ما این است که اساتید انگیزه لازم را برای تدریس داشته باشند و انگیزههای خود را در این مسیر از دست ندهند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در پایان ابراز داشت: تلاش داریم اعتبارات را برای سال آینده، از جمله برای حقوق دستیاران افزایش دهیم بر همین اساس در این شش ماه حقوق دستیاران تخصصی از ۱۲ به ۱۷ میلیون تومان، دستیاران تخصصی متاهل از ۱۵ به ۲۳ میلیون تومان، حقوق دستیاران فوق تخصص از ۱۵ به ۱۹ میلیون تومان و حقوق دستیاران فوق تخصص متاهل از ۱۷ به ۲۵ اضافه شده است.
۱۷ نوع تسهیلات از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به دانشجویان اعطا میشود
معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت نیز در این نشست، گفت در جمع اعضای شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی گفت: ۱۷ نوع تسهیلات از سوی این صندوق به دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاههای علوم پزشکی اعطاء میشود که از مهمترین آنها می توان به وام دستیاری، وام ودیعه مسکن و وام فرزندآوری اشاره کرد.
وی افزود: امسال وارد چهارمین سالی می شویم که سرانه وامها از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت تغییر نیافته است و متاسفانه از سال ۱۴۰۰ تاکنون نتوانستیم سرانه وامها را افزایش دهیم که شاید یکی از علل این موضوع به دلیل مشکلات بودجه ای کشور باشد.
معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت اظهار داشت: وام دستیاری، وام تحصیلی، وام مسکن، وام ازدواج، وام حج و عتبات، ضروری دوبرابر و ویژه، وام ودیعه مسکن عادی، ودیعه مسکن تکمیلی و... از جمله وامهای مهم صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت که خوشبختانه طی سالهای گذشته خدمات مطلوبی به دانشجویان علوم پزشکی ارائه شده است.
رئیسی بر لزوم احداث خوابگاههای متاهلی در کشور تاکید کرد و گفت: ما در مجموع در کل کشور ۱۲۰۰ واحد خوابگاه متاهلی برای ۴۳ هزار دانشجوی متاهلی داریم که تلاش داریم در مسیر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اقدامات موثری در راستای افزایش سرانه خوابگاههای متاهلی انجام دهیم.
در چارچوب قوانین مشخص شده، همراه با قشر دانشجو هستیم
رئیس مرکز حراست وزارت بهداشت خطاب به دانشجویان عضو شورای صنفی گفت: دوستان شورای صنفی بدانند ما در چارچوب قوانین مشخص شده، همراه با قشر دانشجو هستیم و هر جا حق با دانشجو باشد، تمام قد از این قشر دفاع می کنیم.
رئیس مرکز حراست وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه اصول و اساس فعالیت مجموعه حراست مبتنی بر یکسری قوانین و ضوابط است، خاطرنشان کرد: باید همواره در چهارچوب این ضوابط حرکت کنیم و اگر قانون نباشد، نمی توانیم هیچ چیزی را حتی کوچکترین مجموعه جامعه که خانواده به شمار می رود کنترل کنیم، از این رو دوستان شورای صنفی بدانند ما در چارچوب قوانین مشخص شده، همراه با قشر دانشجو هستیم و هر جا حق با دانشجو باشد، تمام قد از این قشر دفاع می کنیم.
دکتر اسکندری در جمع اعضای شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی اظهار کرد: ما از جنس دانشجو هستیم، چون خود زمانی دانشجو بودیم و در خوابگاه و فضای دانشجویی زندگی کرده ایم، با مشکلات قشر دانشجو آشنا هستیم و اگر در فضای دانشگاهی، اعتراض صنفی در حوزه تغذیه یا خوابگاه رخ بدهد، اگر این اعتراض در چهارچوب قوانین تعریف شده باشد، آن را بررسی می کنیم و در مسیر حل مشکلات، تلاش خواهیم کرد.
برگزاری "انتخابات شورای مشورتی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در امور رفاهی و صنفی"
پایان این نشست با برگزاری انتخابات شورای مشورتی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در امور رفاهی و صنفی با کاندیداتوری ۳۷ نفر از فعالان شوراهای صنفی علوم پزشکی همراه شد که بعد از اعلام برنامههای هر کاندید، ۱۰ نفر عضو این شورا مشخص شدند.
بر این اساس عرفان امامی از دانشگاه علوم پزشکی شوشتر، سعید سروش عظیمی از دانشگاه علوم پزشکی همدان، حبیبلله سپیدکار از دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، محمد امین سالخورده از دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس، علیرضا احمد آبادی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، زهرا جعفرپوری از دانشگاه علوم پزشکی کاشان، یزدان ایزدی از دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه، مسعود خلیفه از زاده دانشگاه علوم پزشکی تبریز، علی اجاقی ویردیزاده از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و زهرا عباسیان بادی از دانشگاه علوم پزشکی سمنان به عنوان اعضای شورای مشورتی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در امور رفاهی و صنفی انتخاب شدند.
همچنین نازنین دهقانی سامانی از دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و محمد حسین کرم زاده از دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان اعضای دانشجویی هیات مرکزی نظارت بر کمیتههای امور رفاهی و صنفی دانشجویان و دستیاران مشخص شدند.
بازدید از مجموعه تفریحی، تجاری، فرهنگی و اجتماعی ایران مال پایان بخش این برنامه یک روزه بود.