به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حنان بلخی، مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که به صورت ویدیو کنفرانس در مراسم اعطای گواهی بین المللی شهر سالم مراغه حضور داشت، اظهار کرد: مراغه دومین شهر ایران بعد از سهند به عنوان شهر سالم انتخاب شده و شهرهای سالم جوامع بشری را توانمند میکنند.
حنان بلخی با بیان اینکه شبکه سازی و شاخصهای توسعه پایدار در شهرهای سالم مدنظر است، تصریح کرد: ایران اولین کشور در منطقه است که شبکه سازی شهرهای سالم را ایجاد کرده است.
سید جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت نیز در این مراسم گفت: شبکه سازی در امر شهر سالم مهم است و باید این برنامه را به شهرهای دیگر ایران تسری دهیم.
وی افزود: برای شبکه سازی کردن شهرهای سالم در ایران نیازمند اقدامات و مشارکت گسترده گروههای مردمی و NGOها هستیم تا این برنامه را ارتقا دهیم.
ضرورت ایجاد محیطهای سالم
فرشید رضایی، مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم گفت: نگاه این وزارتخانه به ایجاد محیطهای سالم به خصوص شهر سالم است که شهرهای سهند و مراغه موفق به کسب گواهینامه شهر سالم شدند.
رضایی افزود: شهر مراغه توسط کمیته های تخصصی و سازمان جهانی بهداشت مورد ارزیابی قرار گرفت.
صدیقه صلواتی عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی مراغه و دبیر برنامه شهر سالم مراغه نیز بیان کرد: از آن جا که رویکرد عدالت در سلامت و توجه به تعیین کنندههای اجتماعی سلامت از ارکان برنامه شهر سالم است بیشک طراحی مداخلاتی که منجر به بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی شود در دستور کار برنامه شهر سالم قرار دارد. در این میان نقش دبیر برنامه شناسایی زمینههای همکاری نهادهای حاکمیتی با جامعه مدنی و تسهیل اجرای این همکاریهای مشترک در راستای اثرگذاری بر عوامل موثر بر سلامت مردم است.
انتهای پیام/
∎