«مرتضی نریمان» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این بازه زمانی ایستگاه توچال با دمای منفی ۱۱ درجه سانتیگراد سردترین منطقه کشور و ورزقان با دمای منفی ۹ درجه سومین شهر سرد کشور بودند.
وی اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته جلفا با دمای ۱۱ درجه سانتی گراد به عنوان گرمترین شهر آذربایجان شرقی ثبت شد و دمای تبریز در این بازه زمانی در گرمترین زمان به هشت درجه بالای صفر و در سردترین زمان به منفی سه درجه سانتیگراد رسید.
کارشناس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: دمای فعلی تبریز، منفی سه درجه سانتیگراد بوده که نسبت به روز گذشته در همین ساعت سه درجه کاهش یافته است.
افزایش غلظت آلاینده های جوی در تبریز
نریمان، با بیان اینکه تا اواخر هفته تغییرات دمایی محسوسی در استان روی نمی دهد، ادامه داد: طی این مدت جوی نسبتا پایدار در استان حاکم می شود و احتمال افزایش غلظت آلاینده های جوی در شهرهای پرجمعیت و صنعتی به ویژه تبریز وجود دارد.
وی یادآور شد: با توجه به گذر امواج فرعی از منطقه ارسباران، احتمال بارش پراکنده و خفیف باران و برف در این منطقه به ویژه شهرهای ارسباران، کلیبر و هوراند وجود دارد و پدیده غالب در این مناطق بروزه مه است.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
آذربایجان شرقی همواره زیر تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.