شناسهٔ خبر: 70089459 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

آب پاکی روسیه روی دست اوکراین

ایرنا : پسکوف با اشاره به اینکه تاکنون امارات نقش بسیار فعالی در تلاش‌های میانجیگری در مورد طیف گسترده‌ای از موضوعات ایفا کرده و این کار را به شیوه‌ای بسیار موثر انجام داده است، اظهار کرد: علاوه بر این، روابط دو جانبه روسیه و قطر روند رو به رشد گسترده‌ای را تجربه می‌کند.

صاحب‌خبر -

 دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در اظهاراتی با بیان اینکه تاکنون تعدادی از کشورها از جمله قطر پیشنهاد میزبانی از مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین را مطرح کرده‌اند، تاکید کرد: اما در حال حاضر هیچ دلیلی برای انجام مذاکرات بین مسکو و کی‌یف وجود ندارد.

سخنگوی کرملین در ادامه با بیان اینکه بسیاری از کشورها به خاطر حسن نیت خود پیشنهاد انجام مذکرات صلح میان روسیه و اوکراین را مطرح می‌کنند و مسکو به خاطر این موضوع از آنها قدردانی می‌کند، یادآور شد: برای نمونه در ۲۷ و ۲۸ اکتبر (۶ و ۷ آبان) سفارت قطر در مسکو میزبان دو مراسم برای تحویل کودکان به بستگان خود در روسیه و اوکراین بود و در حال حاضر هم این کشور در حال مذاکره با روسیه و اوکراین در مورد گسترش نقش خود به عنوان یک میانجی میان دو کشور در حال جنگ از جمله در خصوص مبادله زندانیان جنگی است.

خبر مرتبط
روسیه هشدار داد/ افزایش فعالیت‌های نظامی ناتو در منطقه قطب شمال

نیکلای کورچونوف سفیر روسیه در نروژ با اشاره به گسترش فعالیت‌های نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در قطب شمال، تاکید کرد: این رویکرد ناتو می‌تواند منجر به وقوع حوادث خطرناکی در نروژ شود.

پسکوف در ادامه با اشاره به دو کشور عربستان و امارات متحده عربی از این دو کشور هم به عنوان دیگر کشورهایی که در حال تلاش برای میانجیگری بین روسیه و اوکراین هستند نام برد و افزود: اما در حال حاضر هیچ دلیلی برای انجام مذاکرات بین مسکو و کی‌یف وجود ندارد.

به نوشته خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پیش از این در اظهاراتی اعلام کرده بود که مسکو آماده انجام گفت وگوهای صلح با اوکراین است اما این گفت وگوها باید بر اساس واقعیت‌های موجود و نه بر اساس «لیست آرزوهای» کی‌یف انجام شود.

پوتین با اشاره به مذاکرات انجام شده میان هیات‌های روسیه و اوکراین در تاریخ ۲۹ مارس (۱۰ فروردین) ۲۰۲۲ در استانبول اظهار کرد: مذاکرات جدید باید بر اساس توافقاتی که در آن زمان در شهر اروپایی ترکیه حاصل شد صورت پذیرد ولی توافقات انجام شده در آن زمان باید با واقعیت‌های امروزی منطبق شود.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

 

برچسب‌ها: