تحقیقات اخیر ارتباط بالقوه ای بین مصرف قهوه و ترکیب میکروبیوم روده را نشان می دهد.
مطالعه جدید شواهد موجود را تقویت میکند که قهوه میتواند باعث رشد این باکتری در روده شود و به طور بالقوه به مزایای سلامتی مرتبط با قهوه کمک کند.
کارشناسان هشدار میدهند که هنوز برای نتیجه گیری قطعی زود است، اما ترکیب قهوه در رژیم غذایی ممکن است ترکیب میکروبیوم روده را بهبود بخشد و از سلامت کلی حمایت کند.
قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنیهایی است که در سراسر جهان مصرف میشود.
نگرانیها نسبت به کاهش عرضه از برزیل پس از یک خشکسالی طولانی که به درختان قهوه آسیب میزند، افزایش یافته است و ممکن است تولید فصل آینده را کاهش دهد.
مطالعات اخیر نشان میدهد که قهوه نیز ممکن است ارتباط مستقیمی با میکروبیوم روده ما داشته باشد.
در واقع، در سال ۲۰۲۱، محققان دریافتند که از میان بیش از ۱۵۰ غذای مورد مطالعه، این نوشیدنی محبوب قویترین ارتباط را با ترکیب میکروبیوم روده، به ویژه سطوح Lawsonibacter asaccharolyticus، در حدود ۱۰۰۰ نفر نشان داد.
اکنون، برای درک بهتر اثرات مصرف قهوه بر میکروبیوم روده، این تیم تحقیقاتی دادههای رژیم غذایی و پزشکی بیش از ۲۲۸۰۰ فرد در ایالات متحده و بریتانیا را بهعلاوه اطلاعات در دسترس عموم از نزدیک به ۵۴۲۰۰ نفر در سراسر جهان تجزیه و تحلیل کردند.
آنها دادههای نمونههای مدفوع جمعآوریشده از قهوهنوشندگان و غیر مصرفکنندگان را برای شناسایی تفاوتها در باکتریهای روده آنها مقایسه کردند.
قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیها در تمام دنیا است که عطر و طعم خوبی دارد، خواب را از سر میپراند، فرد را سرحال میکند و انرژی را افزایش میدهد. خیلیها هم قبل از صرف صبحانه قهوه مینوشند و هم در طول روز چند فنجان میخورند و اثرات مثبتی هم روی آنها دارد.
این مطالعه چندین همبستگی را مشاهده کرد که قویترین آنها بین مصرف قهوه و L. asaccharolyticus بود: افرادی که قهوه مینوشیدند تا هشت برابر بیشتر از افرادی که قهوه نمینوشیدند، این باکتری را داشتند. این الگو در سرتاسر کره زمین دیده شد.
در حالی که اثرات دقیق این باکتری بر سلامتی هنوز ناشناخته است، محققان بر این باورند که میتوان آنها را با اثرات مربوط به نوشیدن قهوه مرتبط دانست.
تجزیه و تحلیل متابولیت های خون نشان داد که ترکیباتی مانند اسید کوئینیک و تریگونلین نیز به ویژه در مصرف کنندگان قهوه رایج است که با سطوح بالاتر L. asaccharolyticus مرتبط است.
محققان همچنین آزمایشهای آزمایشگاهی انجام دادند و قهوههای کافئیندار و بدون کافئین را به کشتهای L. asaccharolyticus اضافه کردند که هر دو باعث افزایش رشد باکتریها شدند. این نشان میدهد که ترکیبات موجود در قهوه، به غیر از کافئین، ممکن است مسئول تحریک رشد این باکتری باشند.