سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - یوسف ملایی: حجتالاسلام سیدمحمد مهاجرانی، دوم فروردینماه سال ۱۳۴۸ در کلبهای کاهگلی در اتمسفر باغچه صمیمی، آنجا که گنجشکان از حوض سرشار روشنایی آب میخوردند در شهر سبز مهاجران کلانشهر اراک زاده شد.
او دانشآموخته حوزه علمیه قم، کارشناسی فلسفه دانشگاه مفید، کارشناسی ارشد ادبیات کودک دانشگاه شهید بهشتی و از شاعران آیینی کودک به شمار میرود که در ۲۸ سال تجربه نویسندگی حدود ۳۰۰ کتاب نوشته است. در سفر او به بندرعباس فرصت را غنیمت شمردم و با وی به گفتوگو نشستم.
- سید محمد مهاجرانی از کجا شروع کرد؟
خانه برای ما ایرانیان نخستین کلاس درس است. برای من، اتاق مادر بزرگم اوّلین کلاس ادبیات بود. پیشگاه دار قالی مادرم، محفل شاعرانه و محضر پدر ساده زیستم، درس اخلاق بود. از برادرانم کتاب هدیه میگرفتم و اینگونه بود که از ۱۵ سالگی شعر به سرزمین قلبم گام نهاد و بومی این دیار شد تا اینکه سال ۶۵ اولین شعر کودکم به دنیا آمد.
- نخستین آثار شما چه هستند؟
نخستین کتاب کودکی که نوشتم «حاجی کوچولو» نام داشت و بعد از آن، اولین مجموعه شعرم را سرودم که نامش «پیامبر عزیز ما» بود.
- مهمترین کتابهایی که تاکنون تالیف کردهاید، کدامند؟
مجموعه ۱۴ جلدی «پیامبر عزیز ما»، مجموعه ۲۰ جلدی «خدای ما چه جوریه»، مجموعه ۱۵ جلدی «بهترین مادران»، مجموعه ۱۰ جلدی «قصههای سوسن و سینا»، مجموعه ۶ جلدی «سرزمین رنگها»، مجموعه ۱۴ جلدی «حدیث و شعر و قصه»، مجموعه ۶ جلدی «سرزمین ایران، سرزمین ایمان» و نیز تکنگاریهای فراوانی مانند «عسل مثل یه قصه» و … جزو مهمترین آثار من هستند.
- تازهترین کتابی که در دست تالیف دارید؟
کتابهای زیادی هستند اما کتاب «خروس خواب آلود» و مجموعه کتابهای «ابوموسی» سوژههای جدیتر هستند.
- علاوه بر تالیف کتاب کار دیگری هم انجام میدهید؟
با بسیاری از مجلات خردسال و کودک و نوجوان مانند رشد کودک، رشد نوآموز، سنجاقک، پوپک، سلام بچهها، کیهان بچهها، باران، امیدان، ماهک و سروش در این سالها همکاری داشتم و برایشان شعر و قصه نوشتم. همچنین از سال ۹۰ تاکنون، یکی از اعضای تألیف کتابهای درسی مقطع ابتدایی هستم و بعضی از شعرها و قصههای کتاب «هدیههای آسمان» سال دوم تا ششم ابتدایی را نوشتهام.
- رموز موفقیت شما چه هستند؟
من هم علاقه و عشق، هم شغلم و هم رشته تحصیلیام مرتبط است و دیوانه نوشتن هستم. از نوشتن هرگز خسته نمیشوم.
- برای موفقیت بیشتر مولفان چه توصیهای دارید؟
عاشق کارتان باشید تا کار پیش برود. در دنیای هنر، شعر، قصه و ادبیات تا زمانی که عاشق باشی کار پیش میرود. ممکن است به هزاران دلیل گرههایی در کار پیش بیاید اما عشق همه گرهها را خواهد گشود.
- آفات دنیای نویسندگان و هنرمندان به اعتقاد شما چیست؟
به باور من احساس خستگی، ناامیدی و بینظمی از آفات دنیای نویسندگان محسوب میشوند. بنابراین توصیه من به نویسندگان این است که هیچگاه خسته نشوید، با نظم پیش بروید، مخصوصاً نظم در خواب و بیداری برای نویسندگان بسیار مهم است.
- نویسندگانی که عاشقانه منتظر چاپ آثارشان هستید؟
فریبا کلهُر برنده کتاب سال جمهوری اسلامی و بانوی هزار قصه ایران زمین و هوشنگ مرادی کرمانی خالق قصههای مجید و شما که غریبه نیستید که دیوانهوار منتظر چاپ آثارشان هستم.
- و آخرین پرسش، چیزی که موفقیت را تضمین خواهد کرد؟
زمانبندی کار را مشخص کنید. این شگرد ساده، معجزه میکند.
∎