حجتالاسلام مختار کرمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سالهای اخیر رویکرد اجاره داری صرف در موقوفات به اجرای طرح های سرمایهگذاری با استفاده از روش های روزآمد و تولید محور و استفاده از ظرفیت مردم در اداره وقف تغییر پیدا کرده که این موضوع، تاثیر قابل توجهی در افزایش درآمد موقوفه های استان داشته است.
وی اظهار کرد:سال گذشته درآمد کلی موقوفات و نذورات امامزادگان و بقاع متبرکه استان به بیش از یک هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال رسید که نسبت به سال ماقبل آن رشد حدود ۲ برابری داشت.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه اوقاف باید خود را جای واقف قرار دهد و روشی را انتخاب کند که خیر بیشتری به جامعه هدف می رساند، افزود: به همین دلیل لازم است اجاره دهی صرف موقوفات به حداقل برسد و در عوض هر موقوفه باید بر حسب شرایط خود ارزیابی شود تا بهترین روش های ارتقای جایگاه موقوفه به مرحله اجرا درآید.
کرمی اظهار کرد: استان زنجان بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ موقوفه دارد که هزار و ۵۰۰ موقوفه آن شامل مساجد، حسینیهها، تکایا و اماکن مذهبی و هزار و ۳۰۰ موقوفه عادی مثل اراضی کشاورزی دیمی و آبی، مغازه و خانه است.
وی افزود: نیات حدود ۳۰ درصد از این موقوفات، اختصاص به امور خیر و احسان مثل کمک به انجام مراسم دینی و مذهبی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: نصف درآمدهای اوقاف صرف اجرای نیات مختلف واقفان و بقیه نیز در امور حفظ، نگهداری و ارتقای وضعیت موقوفات و سرمایه گذاری در آنها هزینه میشود.