شناسهٔ خبر: 70088625 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پنتاگون: تحولات اخیر کره جنوبی هیچ تاثیری بر سطح آمادگی نظامیان آمریکایی نگذاشت

تهران- ایرنا- پت رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای اعلام کرد: تحولات اخیر در کره جنوبی و صدور دستور برقراری حکومت نظامی اضطراری و لغو این دستور هیچ تاثیری بر سطح آمادگی نظامیان آمریکایی مستقر در این کشور نداشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری ۲۹، در بیانیه وزارت دفاع آمریکا با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۷ هزار نظامی آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند، آمده است: تحولات اخیر در رابطه با اعلام برقراری و سپس لغو برقراری حکومت نظامی اضطراری از سوی یون سوک یول رئیس جمهور کره جنوبی در این کشور هیچ تاثیری در میزان سطح آمادگی نیروها نداشته است و نیروهای نظامی همچنان در بهترین سطح آمادگی همیشگی خود قرار دارند.

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهور کره جنوبی پیشتر در اظهاراتی با اشاره به برگزاری کابینه این کشور از لغو حکومت نظامی اضطراری در این کشور خبر داد.

رئیس جمهور کره جنوبی در بیانیه‌ای با اعلام خبر برگزاری جلسه فوق‌العاده کابینه دولت خود، اظهار کرد: در این جلسه طرح لغو حکومت نظامی اضطراری به تصویب رسید.

گروهی از شهروندان سئول که در مقابل ساختمان اصلی پارلمان کره جنوبی اجتماع کرده بودند، پس از انتشار خبر رای قانونگذاران این کشور مبنی بر لغو فرمان برقراری حکومت نظامی اضطراری، با سر دادن شعارهایی مانند «زنده باد جمهوری کره!» و «یون سوک یول، کناره گیری!» خواستار برکناری رئیس جمهور کره جنوبی شدند.

پس از اینکه قانونگذاران پارلمان کره جنوبی در جلسه‌ای اضطراری به اتفاق آرا به لغو فرمان برقراری حکومت نظامی اضطراری از سوی رئیس جمهور این کشور رأی دادند، از ساعت یک بامداد چهارشنبه (به وقت محلی) ده‌ها تن از نیروهای نظامی که وارد ساختمان اصلی پارلمان کره جنوبی شده بودند شروع به خروج از آنجا کردند.

در همین ارتباط حزب دموکرات کره جنوبی (DP) به عنوان حزب اصلی اپوزیسیون این کشور پیشتر در بیانیه‌ای تصمیم یون سوک یول رئیس جمهور کره جنوبی مبنی بر اعلام حکومت نظامی اضطراری در این کشور را یک کودتا خواند و خواستار لغو فوری این تصمیم شد.

در بیانیه این حزب آمده است: اعلام حکومت نظامی اضطراری از طرف رئیس جمهور کره جنوبی، اقدامی نامعتبر و غیرقانونی است و وی باید در این خصوص پاسخگو باشد.

بیانیه حزب دموکرات کره جنوبی می‌افزاید: اعلام حکومت نظامی اضطراری از لحاظ رویه‌ قانونی باطل است زیرا بدون جلسه هیات دولت کره جنوبی اعلام شده است.

بر اساس این بیانیه، وضعیت سیاسی و اجتماعی کنونی در کره جنوبی، فاقد معیارهای مندرج در قانون اساسی این کشور برای اعلام حکومت نظامی اضطراری است.

نمایندگان مجلس ملی کره‌ جنوبی در جلسه‌ای اضطراری که پس از صدور دستور حکومت نظامی توسط «یون سوک یول» رئیس جمهور این کشور برگزار شد، به لغو این دستور رای دادند.

نمایندگان مخالف دولت کره‌ جنوبی با وجود حضور نیروهای ارتش، با بالا رفتن از دیوارهای پارلمان وارد ساختمان نهاد قانونگذاری این کشور شدند و به لغو حکومت نظامی اعلام شده توسط رئیس جمهور رای دادند.

پارلمان کره‌ جنوبی دارای ۳۰۰ کرسی است و نمایندگان مخالف دولت، ۱۷۰ کرسی از این تعداد را در اختیار دارند. با این حال نمایندگان مجلس ملی با ۱۹۰ رای موافق در برابر هیچگونه رای مخالفی، دستور حکومت نظامی را لغو کردند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که نیروهای نظامی کره‌جنوبی که وارد تالار اصلی مجلس شده‌ بودند، پس از اعلام رای پارلمان این کشور مبنی بر لغو حکومت نظامی، در حال ترک ساختمان مجلس هستند.

با این حال خبرگزاری رویترز نوشت: اگرچه قانون رئیس جمهور کره‌ جنوبی را ملزم می‌کند که پایان حکومت نظامی را اعلام کند، اما هنوز پاسخی از دفتر رئیس‌جمهور در این رابطه دریافت نشده است.

نمایندگان مجلس ملی کره‌ جنوبی اقدام یون سوک یول رئیس جمهور این کشور را در اعلام حکومت نظامی اضطراری، خلاف قانون اساسی اعلام کرده‌اند.

ارتش کره‌جنوبی فعالیت پارلمان و احزاب را در پی صدور حکم حکومت نظامی، ممنوع اعلام کرده بود.

یون سوک یول رئیس‌جمهور کره جنوبی، عصر امروز (سه‌شنبه به وقت محلی) در یک سخنرانی زنده تلویزیونی در سراسر این کشور وضعیت حکومت نظامی اعلام کرد.

وی این اقدام را برای «حفظ نظم و قانون اساسی» و مقابله با آنچه «تهدید نیروهای ضد دولتی و طرفدار کره شمالی» خواند، ضروری دانست.

رئیس‌جمهور کره جنوبی در این سخنرانی اشاره‌ای به تهدید خاصی از سوی کره شمالی نکرد و بر مسائل داخلی و فعالیت‌های احزاب مخالف تمرکز داشت. این تصمیم در شرایطی اعلام شد که کره جنوبی از دهه ۱۹۸۰ به عنوان یک دموکراسی شناخته شده است.

اعلام این وضعیت باعث واکنش‌هایی در داخل و خارج از این کشور شد و ارزش وون کره جنوبی نیز در برابر دلار آمریکا کاهش یافت. در همین حال، کاخ سفید واکنشی به این اتفاقات نشان نداد.

یون در سخنرانی خود گفت: هدف از این اقدام حفاظت از جمهوری کره جنوبی و حفظ نظم، آزادی و قانون اساسی کشور است.

وی همچنین به مخالفت‌ها با بودجه پیشنهادی دولت و تلاش‌ها برای استیضاح برخی مقامات ارشد اشاره کرد و آن را تهدیدی برای مدیریت دولتی دانست.