شناسهٔ خبر: 70087293 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

هوای اهواز در ۵۵ درصد روزهای سه سال گذشته «ناسالم» بوده است

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دو عامل اصلی آلودگی هوا در خوزستان گرد و غبار و فعالیت فلرها و صنایع هستند که پیجیدگی خاص خود را دارند و باید کارها بر این اساس جلو بروند.

صاحب‌خبر -

صدیقه ترابی در کارگروه هوای پاک و شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون که امروز (۱۳ آذرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به گزارش‌های ارائه شده توسط دستگاه‌های اجرایی در خصوص وضعیت آلودگی هوای خوزستان اظهار کرد: از مجموعه گزارش‌های داده شده به جمع‌بندی نرسیدیم در حالی که باید بر اساس این گزارش‌ها مصوباتی داشته باشیم.

وی با اشاره به عوامل اصلی آلودگی هوای خوزستان افزود: باید تا آخر هفته یا حداکثر تا روز شنبه برنامه‌ها با زمان‌بندی مشخص، ارائه شود تا بتوانیم بر این اساس مصوباتی داشته باشیم و پیگیری‌ها را انجام دهیم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اینکه گفته می‌شود نمی‌توانیم فلرها را کاری کنیم یا تورم مطرح شود یا کار بالاخره اجرا خواهد شد، برنامه نیست. 

ترابی عنوان کرد: اگر قرار است به‌سوزی فلرهای اطراف اهواز پیشنهاد داده شود، باید بدانیم اهواز در ۵۵ درصد روزها در سه سال گذشته هوای «ناسالم» داشته است و بالاترین سطح آلودگی در کل کشور را اهواز داشته است بنابراین مطرح شدن این موضوع شوخی‌بردار نیست. 

وی تصریح کرد: اگر قرار است به‌سوزی انجام شود باید مرجع علمی اعلام کند این به‌سوزی چه تاثیری بر کاهش آلودگی هوا دارد زیرا تا جایی که ما می‌دانیم به‌سوزی منجر به کاهش آلودگی هوا نمی‌شود و تنها از نظر روانی و ظاهری شرایط را بهتر می‌کند در حالی باید براساس پایش‌ها مجموعه فعالیت‌ها در کاهش آلودگی هوا تاثیرگذار باشند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تاثیرگذاری زیاد فلرها در آلودگی هوای استان خوزستان گفت: در خصوص فلرها باید در مورد خوزستان و با تمرکز بر اهواز، برنامه دقیق قابلیت پایش ماهانه ارائه شود تا بر این اساس از استانداری گزارش‌ها دریافت و به مردم ارائه شود. مجموعه نفت باید حتما این گزارش مدون را ارائه دهند نه اینکه بگویند درصد آلودگی را کم می‌کنیم و اعداد مربوط به آلودگی‌ها را نگویند. 

وی افزود: در مورد فلرها قصد نداریم همه برنامه ها را با هم جلو ببریم زیرا نیازهای سرمایه گذاری مالی مطرح می شود و در خوزستان موضوعات با اولویت جلو می روند که بحث فلرها اولویت نخست است. 

ترابی گفت: موضوع بعدی، گرد و غبار در خوزستان است که تا زمان دکتر کلانتری، گزارش نهال‌کاری و مجموعه فعالیت‌ها با حجم قابل ملاحظه سرمایه‌گذاری نشان داد، فعالیت‌ها کمتر از ۴۰ درصد اثرگذاری داشته است در حالی که اگر آنقدر که گفته شد اثرگذاری داشته نباید اینقدر مشکل داشته باشیم.

وی عنوان کرد: باید توجه شود الزاما نهال‌کاری و مباحثی از این دست، روش‌های صددرصد جواب گرفتن در حوزه مقابله با گرد  غبار در خوزستان نیست.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مطرح می‌شود که حدود ۳۴۰ هزار هکتار پهنه در خوزستان پتانسیل ایجاد گرد و غبار دارند که با توجه به کاهش منابع آبی، در حال رفتن به سمت روشی هستیم که نهال‌کاری در این پهنه‌ها نیاز به آب زیاد دارد و منابع آبی به اندازه کافی نداریم. از سوی دیگر، موضوع کیفیت خاک هم مطرح نیست و مشخص نیست این روش جواب بدهد یا نه اما چرا روی نهال‌کاری اصرار دارید؟ 

ترابی تصریح کرد: دو عامل اصلی آلودگی هوا در خوزستان گرد و غبار و فعالیت فلرها و صنایع هستند که پیچیدگی خاص خود را دارند و باید کارها بر این اساس جلو بروند. 

وی افزود: همچنین سوزاندن پسماندهای کشاورزی مطرح شده است اما اینکه چند درصد در آلودگی‌ها نقش دارد مشخص نیست و باید سهم آلاینده‌ها در آلودگی هوای اهواز و خوزستان با اولویت مشخص شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با تاکید بر پرهیز از کلی‌گویی گفت: به جای گزارش‌های پراکنده باید گزارش‌های قابل پایش و رصد ارائه شود تا بدانیم در یکی دو سال آینده آلودگی هوا به کجا خواهد رسید؟ 

وی با اشاره به وضعیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب بیان کرد: طبق پایش‌ها حتی یک تصفیه‌خانه با خروجی استاندارد در خوزستان نداریم و سوال اینجا است که کی قرار است جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب اهواز به نتیجه برسد؟ باید این مساله حل شود. 

ترابی تصریح کرد: بابت این وضعیت خوزستان ناراحت هستیم؛ چرا شرایط در اهواز این گونه است. شرکت آب و فاضلاب خوزستان یکی از شرکت‌های بزرگ وزارت نیرو است و امکانات زیادی دارد اما چرا مساله جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب اهواز حل نمی‌شود در حالی که قرار بود سال قبل این مساله حل شود. نباید با تغییر مدیری، صحبت‌ها و قول‌های داده شده تغییر کنند. 

وی افزود: شرکت آب و فاضلاب کشور باید این موضوع را حل کند. با شرکت فاضلاب و وزارت نیرو مکاتبه می‌کنیم و باید یک بار برای همیشه برنامه مدون در این خصوص ارائه و اقدامات بر اساس برنامه اجرا شوند. 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست  گفت: اکنون مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان برای هر گزارش شرط گذاشته است و سال‌ها است قرار است این شبکه اجرا شود و به بهره‌برداری برسد که حالا هم شرط و شروط تعیین کرده است.