جهان صنعت نیوز، برنج پخته اگر بیرون یخچال بماند، باکتری Bacillus Cereus را فعال میکند و باعث مسمومیت غذایی میشود. یک متخصص تغذیه تأکید کرد برنج باید در کمتر از دو ساعت به یخچال منتقل شود.
گلبن سهراب، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، اعلام کرد که برنج پخته به دلیل رطوبت زیاد، محیط مناسبی برای رشد باکتری Bacillus Cereus دارد. وی تأکید کرد در صورتی که برنج در دمای بالای ۵ درجه سانتیگراد نگهداری شود، بهسرعت فاسد میشود.
سهراب توضیح داد که برنج خام ممکن است حاوی اسپورهای باکتری Bacillus Cereus باشد. این اسپورها حتی پس از پخت زنده میمانند و در دمای اتاق به باکتری تبدیل میشوند. وی افزود: باکتریها در دمای ۳۰ درجه سانتیگراد در کمتر از ۲۰ دقیقه دو برابر میشوند و سم تولید میکنند که با مصرف برنج مانده، فرد را دچار علائمی چون اسهال و استفراغ شدید میکند.
به گفته این متخصص، علائم مسمومیت با برنج آلوده، که به نام “سندرم برنج سرخشده” (Fried Rice Syndrome) نیز شناخته میشود، معمولاً بین ۳۰ دقیقه تا ۶ ساعت پس از مصرف ظاهر میشوند و اغلب در طی ۲۴ ساعت برطرف میشوند. سهراب توصیه کرد برای پیشگیری از این مسمومیت، برنج پختهشده باید در کمتر از دو ساعت به یخچال با دمای زیر ۵ درجه منتقل شود.
بر اساس پژوهشهای انجامشده در فدراسیون برنج آمریکا (Rice Federation USA)، برنج پختهشده را میتوان برای مدت سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.
∎