شناسهٔ خبر: 70084927 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

دکتر آذرخش مکری در مراسم روز دانشجو:

ارتباط جمعی و فعالیت گروهی باعث تاب آوری و کنترل افکار مزاحم می‌شود

دانشیار گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص ورود افکار منفی در ذهن و درگیری‌های ذهنی دانشجویان، گفت: انسان همیشه یک اشتباه دارد و این‌که گمان می‌کند بخش عمده تاب آواری در درونمان است در حالی که در محیط است. افراد تلاش دارند خود را اصطلاحا درست کنند و خیلی جواب نمی‌گیرند بلکه باید محیط را برای خود درست کنند. داشتن انجمن، گروه، تشکل و یک فضای ارتباطی جمعی می‌تواند به صورت خودکار افکار مزاحم شما را کنترل کند. بر این اساس تا می‌توانید به تشکل، صنف، اتحادیه، گروه هنری و ... نزدیک شوید.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا، دکتر آذرخش مکری دانشیار گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست سراسری فعالان تشکل‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در مراسم روز دانشجو که سه شنبه ۱۳ آذر ماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، بیان داشت: چند نکته برای تاب‌آوری در شرایط خاص نیاز داریم تا بتوانیم در برابر مشکلات از خود مراقبت کنیم. باید بپذیریم شرایط اقتصادی دشوار است و فشار بر روی دانشجویان رشته‌های پزشکی نیز بالا است. کنترل ذهن یک ویژگی مهم اما مبهم و ناشناخته در تاب‌آوری است. فکر و ذهن انسان مدام در حال درگیری است یعنی گاهی باید با خود بگوییم ای کاش مغز ما یک دکمه داشت و می‌توانستیم درگیری‌های داخل ذهن را تغییر دهیم.

وی در ادامه افزود: برخی اتفاقات نگران کننده در کنترل ذهن وجود دارد و آن زمانی است که ذهن شلوغ و لبریز از موضوعات متفاوت است، انسان‌ها در چنین مواردی تفاوت‌های عجیبی در مقابله با این افکار درهم دارند جالب است که برخی با وجود داشتن یک مشکل بزرگ اما خونسرد و راحت از کنار موضوعات عبور می‌کنند و برخی مدام در مورد موضوع رخ داده فکر می‌کنند و ذهنشان درگردش است. به واقع هر چه در ذهن است به صورت متراکم و سریع است و روایتی است که با سرعت عجیبی پیش می‌رود که با دامن زدن به آن شرایط بدتر نیز خواهد شد و با تکرارش در ذهن شیارهایی ایجاد می‌شود که نورون‌ها مانند گل درگیر این موضوعات می‌شود.

مکری در بخش دیگری از سخنرانی خود اظهار داشت: این ذهن درگیر موجب تاخیر در شروع خواب می‌شود و در آن‌چند دقیقه درگیری فکر، ذهن شیار ایجاد می‌کند و شیار با رفت و آمد فکرها عمیق‌تر می‌شود و با سرعت و تراکم بالا تکرار می‌شود. بسیاری از صاحب‌نظران معتقدند نباید تلاش کرد تا این درگیری فکری را مهار کرد، تلاش برای کنترل افکار بدترین کار است، کنترل افکار منفی بمباران افکار را به دنبال دارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر این که داشتن اتصال عاطفی مهم است، گفت: اتصال عاطفی موجب کمتر شدن مشکلات ذهنی خواهد شد. داشتن کودکی خوب نیز در این میان مهم است، اگر بتوانید ذهن را کند کنید می‌توانید کنترلش کنید و به همین دلیل است که می‌گویند افکار خود را روی ذهن بنویسید این به شما می‌تواند کمک کند. همه می‌دانند در سر ما شلوغی وجود دارد و ای کاش ما می‌توانستیم ذهنمان را خالی کنیم تا ذهن را آرام کنیم و به همهمه ذهن را کاهش دهیم. برای تیپ دانشجو و تحصیل کرده، مغز نا آرام یک تهدید جدی است و آن زمانی که این افکار می‌آید حسرت را نیز به همراه خود دارد که این آزار دهنده است. در این شرایط مداری که در ذهن است و تاب آوری را ایجاد می‌کند پایین می‌آید. حال سؤال این است چه کنم فکر نا آرام من آرام شود؟.

وی در پایان توضیح داد: انسان همیشه یک اشتباه دارد و این‌که گمان می‌کند بخش عمده تاب آواری در درونمان است در حالی که در محیط است. افراد تلاش دارند خود را اصطلاحا درست کنند و خیلی جواب نمی‌گیرند بلکه باید محیط را برای خود درست کنند. داشتن انجمن، گروه، تشکل و یک فضای ارتباطی جمعی می‌تواند به صورت خودکار افکار شما را کنترل کند. بر این اساس تا می‌توانید به تشکل، صنف، اتحادیه، گروه هنری و ... نزدیک شوید.