مدیر گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در این نشست، با اشاره به اینکه مقاومت و پایداری و آسیب ها، هردو ریشه در غرائز و بینشها دارد، گفت: هر انسانی در نهاد خود میل به بقا و جاودانگی دارد و از آیات ۱۲۰ سوره طه و ۲۰ سوره أعراف برداشت میشود، شیطان از این راه نفوذ کرد و چنین وانمود کرد که نهی خدا برای آن است که آدم همیشه در بهشت نماند و آن درخت مورد نهی، درخت جاودانگی است و اگر آدم و همسرش از آن بخورند برای همیشه در بهشت خواهد ماند.
حجتالاسلاموالمسلمین محمد نوری کوهبنانی، ادامه داد: تمام آسیبهایی که دفاع و جهاد را تهدید میکنند مقاومت را هم تهدید میکنند ودر آیه ۱۵۲ سورهٔ آلعمران به علل شکست مسلمانان در جنگ احد اشاره میکند.
وی همچنین بیان کرد: سستی و تنبلی آسیب و آفتی است که اگرفراگیرباشد زندگی انسان را تباه میکند و اگر در مورد خاصی مثل تحصیل، کار، عبادت و جهاد باشد همان مورد را تباه و نابود میسازد و انسان سرمایه خود را بهآسانی از کف میدهد.
این پژوهشگر، راهکارهای تقویت استقامت را ترک گناه، ذکر و یاد خدا، تلاوت قرآن و انس با قرآن، توکل بر خدا، اقامه نماز، انفاق در راه خدا (رهائی از دنیا)، حضور در مساجد و ارتباط با علمای ربانی ذکر کرد.
«آسیبها و چالشهای مقاومت از دیدگاه قرآن» بررسی شد
به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، نشست «آسیبها و چالشهای مقاومت از دیدگاه قرآن» برگزار شد.
صاحبخبر -
∎